Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem nieogarnieta, zapominalska, rozstrzepana

Polecane posty

Gość gość

najgorsze to, ze zdaje sobie z tego sprawe. W pracy notorycznie czegos zapominam, nie moge sie zorganizowac i czesto zostaje przez to po godzinach, nie moge sie skoncentrowac na waznych rzeczach. Najgorsze to, ze mam juz 37 lat i watpie, ze cos sie zmieni. Widze po ludziach w pracy, ze jest to dla nich irytujace, czasami smiejemy sie z tego wszyscy, ale te komentarze "niby dla zartow", zaczynaja mnie martwic. juz nawet sny mam takie, ze w tych snach czesto czegos zapominam, wracam sie kilkanascie razy, robie nieprzemyslane rzeczy a pozniej musze cos odkrecac. Boje sie, ze z czasem strace prace przez soja osobowosc. Mnie generalnie to az tak nie meczy, ale srodowisko w ktorym pracuje. Moj facet juz sie przyzwyczail do tego i czesto pisze mi np. kartki rano co musze zalatwic, zebym nie zapomniala. Macie jakies rady na to?

Gość gość
nie ma na to rady, też jestem roztrzepana i wiem ze wiele osób to denerwuje w mojej pracy, zwłaszcza takie koleżanki służbistki które maja wszystko poukładane, zaplanowane, już się do mnie przyzwyczaili trochę ale na początku było kiepsko a im bardziej sie stresuje tym bardziej jestem roztrzepana, przez to cechę jestem odbierana jako mało kompetentna troche choć robie to wszystko co moje koleżanki, a one się przez to czują upowaznione do pouczania mnie nie jest to fajne,

Zacznij notować. Może to czasochłonne, ale pomaga w początkach super organizacji. Zobaczysz, że notowanie wyjdzie tylko na dobre, bo nawet najmądrzejszy szef widząc notującą obowiązki pracownicę jest pod wrażeniem. A Ty tylko mów, że to punkty które rozumiesz jako priorytetowe.

Gość A wariatka jeszcze tańczy
ja założyłam sobie kalendarz nosze go zawsze w torebce nie wpisuje tam jakiś spotkań biznesowych bo na takich nie bywam ale wpisuje wszystko co mam w danym dniu zrobić czyli płacenie rachunków zakupy łącznie z lista:P i wkładam tam nawet kasę, pilne telefony łącznie z numerami planowanie naprawdę pomaga pozdrawiam

Gość gość
ja próbowałam notować ale u mnie się to nie sprawdza bo jak pamiętam że mam coś zrobić to notując czuje się zwolniona z obowiązku pamiętania o tym no i jeszcze bardziej zapominam ;(

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi, pewnie tez innym sie przydadza. Staram sie notowac jak najwiecej, niestety pewne dodatkowane zadania wychodza w trakcie wystepowania jednego itd. jak sobie nie zapisze to na bank zapomne. Najgorsze dla mnie jest to, ze wszyscy ludzie u mnie w oddziale sa strasznie sumienni, przykladaja sie do pracy, sprawozdania zawsze sa na czas napisane, tylko ja zawsze albo na ostatnia chwile, albo po godzinach musze zostac. W segregatorach mam Taki sajgon, ze tylko ja wiem gdzie cos znalesc. Jak mnie nie ma, np. na urlopie jestem czy mam kilka dni wolnego to mam pozniej lisciki w szufladzie, albo na biurku przyklejone gdzie jest np. frmularz Taki i Taki. okazuje sie, ze nie ma go w segregatorze bo jest np. jeszcze u mnie w szafce nie przydzielony :/ No nic, oprocz upomnienia od szefa, ze nie moge robic tyle nadgodzin i od kolezanki z innego oddzialu, ze mialam cos przygotowac a tego nie zrobilam ( akurat o tym nie wiedzialam, a mialam sie domyslec) jeszcze nie mialam wiekszej wpadki. Pracuje tutaj dopiero od kwietnia 2013, mam nadzieje, ze dluzej

Gość gość
:)to bardzo fajnie bo ja tez tak 33333 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
zapisuj sobie na ręce albo wieszaj tą kartkę na monitorze i zaznaczaj kolejne wykonane zadania.

Gość gość
u mnie to by nie przeszło taki sajgon w papierach bo od razu bym miała awantury koleżanek, które mnie zastępują i wizyty na dywaniku u szefowej, na początku tak było, moze nie jest idealnie ale staram się trzymać porządek dla swojego świętego spokoju, zdyscyplinowały mnie awantury, których mialam dosyć tym bardziej że wiem że jedna z dziewczyn jest straszną pedantką a przy okazji lubi donosić :(