Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

jestem nieogarnieta, zapominalska, rozstrzepana

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

najgorsze to, ze zdaje sobie z tego sprawe. W pracy notorycznie czegos zapominam, nie moge sie zorganizowac i czesto zostaje przez to po godzinach, nie moge sie skoncentrowac na waznych rzeczach. Najgorsze to, ze mam juz 37 lat i watpie, ze cos sie zmieni. Widze po ludziach w pracy, ze jest to dla nich irytujace, czasami smiejemy sie z tego wszyscy, ale te komentarze "niby dla zartow", zaczynaja mnie martwic. juz nawet sny mam takie, ze w tych snach czesto czegos zapominam, wracam sie kilkanascie razy, robie nieprzemyslane rzeczy a pozniej musze cos odkrecac. Boje sie, ze z czasem strace prace przez soja osobowosc. Mnie generalnie to az tak nie meczy, ale srodowisko w ktorym pracuje. Moj facet juz sie przyzwyczail do tego i czesto pisze mi np. kartki rano co musze zalatwic, zebym nie zapomniala. Macie jakies rady na to?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie ma na to rady, te偶 jestem roztrzepana i wiem ze wiele os贸b to denerwuje w mojej pracy, zw艂aszcza takie kole偶anki s艂u偶bistki kt贸re maja wszystko pouk艂adane, zaplanowane, ju偶 si臋 do mnie przyzwyczaili troch臋 ale na pocz膮tku by艂o kiepsko a im bardziej sie stresuje tym bardziej jestem roztrzepana, przez to cech臋 jestem odbierana jako ma艂o kompetentna troche cho膰 robie to wszystko co moje kole偶anki, a one si臋 przez to czuj膮 upowaznione do pouczania mnie nie jest to fajne,

Udost臋pnij ten post

Zacznij notowa膰. Mo偶e to czasoch艂onne, ale pomaga w pocz膮tkach super organizacji. Zobaczysz, 偶e notowanie wyjdzie tylko na dobre, bo nawet najm膮drzejszy szef widz膮c notuj膮c膮 obowi膮zki pracownic臋 jest pod wra偶eniem. A Ty tylko m贸w, 偶e to punkty kt贸re rozumiesz jako priorytetowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A wariatka jeszcze ta艅czy
ja za艂o偶y艂am sobie kalendarz nosze go zawsze w torebce nie wpisuje tam jaki艣 spotka艅 biznesowych bo na takich nie bywam ale wpisuje wszystko co mam w danym dniu zrobi膰 czyli p艂acenie rachunk贸w zakupy 艂膮cznie z lista:P i wk艂adam tam nawet kas臋, pilne telefony 艂膮cznie z numerami planowanie naprawd臋 pomaga pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja pr贸bowa艂am notowa膰 ale u mnie si臋 to nie sprawdza bo jak pami臋tam 偶e mam co艣 zrobi膰 to notuj膮c czuje si臋 zwolniona z obowi膮zku pami臋tania o tym no i jeszcze bardziej zapominam ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzieki za odpowiedzi, pewnie tez innym sie przydadza. Staram sie notowac jak najwiecej, niestety pewne dodatkowane zadania wychodza w trakcie wystepowania jednego itd. jak sobie nie zapisze to na bank zapomne. Najgorsze dla mnie jest to, ze wszyscy ludzie u mnie w oddziale sa strasznie sumienni, przykladaja sie do pracy, sprawozdania zawsze sa na czas napisane, tylko ja zawsze albo na ostatnia chwile, albo po godzinach musze zostac. W segregatorach mam Taki sajgon, ze tylko ja wiem gdzie cos znalesc. Jak mnie nie ma, np. na urlopie jestem czy mam kilka dni wolnego to mam pozniej lisciki w szufladzie, albo na biurku przyklejone gdzie jest np. frmularz Taki i Taki. okazuje sie, ze nie ma go w segregatorze bo jest np. jeszcze u mnie w szafce nie przydzielony :/ No nic, oprocz upomnienia od szefa, ze nie moge robic tyle nadgodzin i od kolezanki z innego oddzialu, ze mialam cos przygotowac a tego nie zrobilam ( akurat o tym nie wiedzialam, a mialam sie domyslec) jeszcze nie mialam wiekszej wpadki. Pracuje tutaj dopiero od kwietnia 2013, mam nadzieje, ze dluzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:)to bardzo fajnie bo ja tez tak 33333 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zapisuj sobie na r臋ce albo wieszaj t膮 kartk臋 na monitorze i zaznaczaj kolejne wykonane zadania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie to by nie przesz艂o taki sajgon w papierach bo od razu bym mia艂a awantury kole偶anek, kt贸re mnie zast臋puj膮 i wizyty na dywaniku u szefowej, na pocz膮tku tak by艂o, moze nie jest idealnie ale staram si臋 trzyma膰 porz膮dek dla swojego 艣wi臋tego spokoju, zdyscyplinowa艂y mnie awantury, kt贸rych mialam dosy膰 tym bardziej 偶e wiem 偶e jedna z dziewczyn jest straszn膮 pedantk膮 a przy okazji lubi donosi膰 :(

Udost臋pnij ten post