Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mezczyzna porzadny, nadajacy sie na ojca ma prawo nie byc w zwiazku?

Polecane posty

Gość gość

Czy taki mezczyzna ma prawo nie byc w zwiazku? Nawet jesli uszczesliwilby niejedna kobiete bedac z nia? Czy ktos taki ma prawo by nie chciec zakladac rodziny? Jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie?

Gość gość
nic o tym nie wiem by był obowiązek bycia w związku i kto miałby go nakładać

Gość gość
A co bys powiedzial/ powiedziala by tacy mezczyzni byli przymuszani do zwiazkow z samotnymi matkami, ktore zostaly porzucone z dzieckiem albo gdzie ojciec jest nieznany?

Gość gość_kobieta
a kto jest w roli przymuszacza?

"A co bys powiedzial/ powiedziala by tacy mezczyzni byli przymuszani do zwiazkow z samotnymi matkami, ktore zostaly porzucone z dzieckiem albo gdzie ojciec jest nieznany?" Stalin wiecznie żywy...:D

Gość gość_kobieta
przymus jest szkodliwy bez względu na to czego dotyczy i skutki są zazwyczaj złe,albo rob coś z sercem i przekonaniem albo wcale,przynajmniej ja się tym kieruję,jest mus wynikający z odpowiedzialności ale Ty nie odpowiadasz ani za samotne ani za ich dzieci,Twoje zycie to Twój prezent od losu i tylko Ty masz prawo nim zarządzać

"Twoje zycie to Twój prezent od losu i tylko" Jeśli już, to od Jahwe, nie od losu...

Gość gość_kobieta
tak od Boga czyli od losu bo Bóg jest wszystkim na jedno wychodzi

A odnośnie do temat, to ja jestem, właśnie, takim porządnym facetem, tuż przed 30-ką, i wolę wydawać pieniądze na alkohol, niż obce bękarty...

Jeśli jest Bóg, to nie ma losu. Jeśli jest los, nie ma Boga. Zdecyduj się...

co to za durnowaty temat ?:) kto kogo i do czego ma przymuszać i na jakiej podstawie ?:) bo trudno mi się w tym połapać :D

Gość gość_kobieta
jest Bóg wolna wola i karma czyli kosmiczna sprawiedliwość :-)

18:07 - Po mojemu jest przeznaczenie, a wolna wola to tylko iluzja . . .

Gość gość_kobieta
przeznaczenie i siła przyciągania :-),wolna wola istnieje bo bez tego człowiek nie uczyłby się i nie rozwijał ale jest ograniczona do warunków , idę bo mówią że czas istnieje mimo wszystko hehe

18:17 - Uczenie się to tylko reakcje fizykochemiczne w mózgu (rozbudowywanie sieci neuronów etc). zarówno człowiek, jaki i ziemia, jak i układ słoneczny, są zbudowane z określonej, skończonej ilości atomów i ilości cząstek elementarnych. Relacje między nimi są z góry skalkulowane. Podobnie jest w bilardzie. Puszczając jedną bilę na początku, można określić, ze sporym wyprzedzeniem, jak zachowają się kolejne...

Gość gość Facet jeden
hengist :D obliczysz czy będziesz pierdział o niczym? Jeśli to dla ciebie takie policzalne to podaj WZÓR :D :P :classic_cool:

Policzyć się nie da, bo trzeba byłoby znać z dokładnością, każdą molekułę. atom i cząstkę elementarną. Jej położenie w przestrzeni, prędkość, energię kinetyczną liniową i energię kinetyczną rotacyjną. To ze względu, na potrzebę zaprzężenia ogromnej mocy obliczeniowej, nie jest co prawda, możliwe dla człowieka. Ale u Stwórcy wszystko jest z góry przekalkulowane i przeliczone. Inaczej biblijne proroctwa nie miałyby sensu. Jak i wersety, które mówią, że imiona zbawionych są zapisane od początku świata w księdze życia . . .

Gość gość
podążaj za mną zbawię cię bez nóg. Twój Bóg :D ... dorośnij

Gość gość_kobieta
ciekawa z Ciebie jednostka,zgadzam się że wszystko co materialne ma swój wzór i zostało obliczone z największą precyzją,ale mi chodziło bardziej o naukę w sensie duchowym,rozszerzającą się świadomość ,na pewnym etapie narzędzia które masz ,umysł ,ciało uczuciowe mogą nawet przeszkadzać stąd zagadnienie władzy na d umysłem i myślą a z wolną wolą i Wszechwiedzącym chyba jak z dzieckiem,wiesz ze kiedyś zacznie chodzić ale to będzie też jego odkrycie