Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można w kabinie prysznicowej dać gumolit na ściane?

Polecane posty

Gość gość

Nie stać mnie na kafelki a musze wyremontować mieszkanie do końca sierpnia które dostałam z Urzędu Miasta. Gdzieś natknęłam się na forum gdzie facet pisał że na ściane przy prysznicu przykleił gumolit. Najpierw ogarnął mnie śmiech ale coraz poważniej zastanawiam się nad tą opcją. A co myślicie o plastikowych panelach? Co lepsze?

Gość gość
Up,czy widział ktoś gdzieś gumolit na ścianie lub panele plastikowe w środku kabiny prysznicowej?

Gość gość
Przeciez duzo kafelek nie trzeba do kabiny prysznicowej, z 4 m2, a za panele czy gumolit tez musisz zaplacic i jakos to przytwierdzic. Szczerze to nie wyobrazam sobie gumolitu w kabinie czy paneli, przeciez jak pod to woda sie dostanie to grzyb murowany jeszcze do sasiadow pojdzie.

Gość gość
Szukałam na tablicy używanych kafelek ale nikt nic nie ma Do tego wyczytałam że pod nie trzeba jakąś folie wodną dać (ok 100 zł). Co musze jeszcze kupić jakbym chciała to wykafelkować? Mam na razie tylko silikon. Dobrze się mówi,ja mam na siebie i córkę dochodu 600 zł i z tego jeszcze opłaty musze porobić więc się chyba domyślacie że musze na chwile obecną zrobić po najtańszych kosztach żeby nadawało się do zamieszkania. Lepsze zrobię jak już stanę dobrze na nogi finansowo.

Gość gość
Wydaje mi sie ze koszty beda mocno zblizone, bo najtansze kafle sa juz od 15-20 zl za metr, klej, fuge to możesz polozyc pozniej, no i jakis grunt na ścianę.

Gość gość
A tą wodną folie to trzeba czy nie trzeba?

Gość gość
A jakie masz ściany, trzeba rownac czy proste?

Gość gość
Ta folia wodna to jest w plynie, jak ja kladlam kafle to kosztowala cos okolo 60 zl

Gość gość
To jest kamienica,na razie drapie ściany i starą lamperię (8 warstw) Ściana z wierzc****est z jakiegoś piachu a dalej cegły,będe musiała chyba wszystko wykłuć tam gdzie prysznic i walnąć na to cement

Gość gość
Samo przygotowanie pod polozenie to problem wiekszy widze u Ciebie

Gość gość
Te folie to trzeba dac.

Gość gość
Hehe jestem kobietą,do tej pory tylko tapetowałam i malowałam. Kafelki to troche inna szkoła ale też się naucze tylko musze wiedzieć co z czym i oczywiście na chwile obecną jak najtańszym kosztem. Ciągle zastanawiam się nad tym gumolitem,może nie byłoby tak źle?

Gość gość
Poszukaj opinii no i jak sa wystarczajace a nie masz wyjscia to zrob ten gumolit.

Gość gość
my teraz robiliśmy łazienkę w wynajętym domu - na własny koszt wiec tez wiadomo- jak najtaniej. Dalismy nad wanne tapete na winylową. Sprawdzałam - nie przepuszcza wody. Nie była bardzo tania ale przykleila się do niezbyt równej ściany - tylko gruntowalismy klejem do tapet. Zobaczymy jak się to będzie sprawdzać. Na razie jest ok.

Gość gość
Ja bym się bała tapete położyć,mam niski brodzik z prysznica i mieszkam na 3 piętrze,nie chciałabym zalać ludzi pode mną. Do tego pod gumolitem w łazience na podłodze są drewniane płyty zamiast wylewki.

Gość gość
A wylewki nie bedziesz robic?

Gość gość
u nas była podłoga z drewnianych desek - to bardzo stary dom. Gumolit połozylismy tak że zachodzi na ściany po 15 cm i na krawędzi daliśmy sylikon - woda się pod gumolit nie powinna dostać. Chyba ze będzie cała łazienka tonąć. No ale to jednak nad wanną a nie w brodziku. A sa też farby gumowe. Tylko ze sądzę że koszt takiej farby jest podobny jak kafelek.

Gość gość
Nie wiem czy tam idzie wylewke zrobić. Uważam że położe gumolit i tak jak poprzedniczka naokoło obkleje silikonem. Czy linoleum a gumolit to to samo?

Gość gość
Naprawdę nie znacie nikogo kto ma gumolit w kabinie prysznicowej na ścianie?

Gość gość
Oj dziewczyno, kup parę kafelków, gumolit porządny, też tani nie jest. Kup klej, krzyżyki i najtańszą najprostszą maszynkę do ciecia kafelków, a i taki grzebyk najtańszy plastikowy do rozprowadzania kleju. Wiertarkę pożycz, najwyżej dokup takie mieszadło do mieszania kleju, które się wtyka zamiast wiertła. Wpisz w wyszukiwarkę hasło, jak położyć kafelki i do dzieła. Ja sama kładłam 10 lat temu wokół wanny. Miała to być prowizorka na chwilę z braku kasy, a do dziś są, bo szkoda mi psuć takiej koronkowej robótki heh Właśnie mi skuto terakotę na balkonie, które kładłam 25 lat temu razem z tatą(podawałam kafelki i wtykałam krzyżyki;)). Wiosną położę nowe kafle, a mój synek będzie mi podawał kafelki i wtykał krzyżyki:). Serce by mi pękło gdybym miała fachowcowi zapłacić więcej za robotę niż materiały i jeszcze dodatkowo stracić satysfakcję z własnoręcznie wykonanej pracy:).