Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pies zaczął sie mnie bać

Polecane posty

Gość gość

Dobra, temat trochę śmieszny ale mnie zastanawia :D No więc, mam 8miesiecznego psa. Slodki, kochany. Przez cała naszą rodzinę, czyli przeze mnie, mojego meza i dzieci. Traktowany jest jak nalezy, czyli konsekwentnie, bez zadnego bicia i duzo duzo rozpieszczania. Piesek łaził za mną jak przyslowiowy pies :P tydzirn temu siedzialam sobie na kanapie i pilam kawe i patrze a z kuchni nasz pies nie spuszcza mnie z oczu. Trwalo to, mozecie mi nie wierzyc, pol godziny. Nie reagowal na moje slowa, nawet nie przybiegl kiedy pomachalam mu jedzonkiem przed nosem. Stal i sie gapil. No i od tygodnia piesek mnie unika. Nie siada mi na kolana. Jak spal z nami w nocy tak przestal nawet w dzien zagladac do sypilani jesli jestem akurat tam i np sprzatam czy sciele lozko. Tylko z daleka mnie obserwuje. Cala rodziną obserwujemy jego zachowanie i pomimo, ze jest to troche zabawne to zaczyna mnie to niepokoic. Sytaucja sprzed tygodnia nie zostala poprzedzona jakims traumatycznym przezyciem u psa. Traktowany jest i byl jak zawsze. Do mńie wyjatkowo lgnąl. Od tygodnia nie podejdzie nawet. Tylko sie patrzy a jak probuje go poglaskac to odskakuje ode mnie. Macie jakies rozwiazanie?

Gość gość
musialas cos mu zrobic przyznaj sie

Gość gość
Zwierzęta podobno widzą duchy. Może jakiś dziwny twór tamtego dnia stał koło ciebie?

Gość gość
Może i duchy :D nie, nic mu nie zrobiłam. Nie toleruję przemocy wobec zwierząt. To nie to. Sama juz nie wiem.

Gość gość
To jest normalne. Przyglądni się kogo z rodziny pies faworytuje i najlepiej się słucha. Pies, pomimo że jest kochany poprzez wszystkich członków rodziny i wspaniale traktowany, wybiera sobie tylko jedną osobę. Nie, "żeby nie lubił" innych, po prostu pies potrzebuje jednego lidera. Reszta to "tylko stado" :-)

Gość gość
Myślisz że rozpieszczanie przez wszystkich jest dla psa dobre, że "miłością" się go układa? ...później pieska fru z jadącego samochodu, bo bydle wredne się zrobiło, nieposłuszne, złośliwe, niebezpieczne 😠

Gość gość
...a ja go tak kochałam, żadnej przemocy, głosu nigdy nie podniosłam, niewdzięczne, głupie bydle!

Gość gość
Rozpieściłaś wilka? Mówimy o prawdziwym wilku czy w przenośni? Prawdziwy wilk (nie "okaleczony" genami z psami) po roku wraca do "dziczy". Jeśli nie, to staje się agresywny. Jeśli mu siępozwoli odejść, to potrafi wracać "do domu" przez następnych parę lat. Tylko. Pies nie jest niewdzięczny. Tylko przygłupawy i niezbyt zorientowany w psiej psychic tak się wypowie. Szkoda psa dla takiej osoby.

Gość rodzynek 111
pies nie lubi woni alkoholu ,moze wyczul piwo....

Gość gość
Rodzynek z alkocholem to mit. Nasze 2 i obecny pies uwielbia alkochol! Musimy uważać gdzie stawiamy drinki/alkochol (jakikolwiek!) bo inaczej psiaki wszystko wyżłobią! :-)

Gość rodzynek111
to moze byc przyczyna;) Alkohol czyni agresje:) :)

Gość gość
Do autorki czy pies miał kiedykolwiek wbitego kleszcza? czy jest zabezpieczany przeciw komarom preparatem Advantix? Bardzo często choroby odkleszczowe oraz pasożyty powodują u psów dziwne zachowanie niezrozumiałe dla ich właścicieli. Idź do weterynarza i poproś aby zrobił psu test snap 4dx.Jest to test na choroby roznoszone przez kleszcze (anaplazmozę, boreliozę, erlichiozę psów) i komary - obecnie szalejącą w Polce dirofilariozę (robaczyca serca spowodowana przez nicienie)