Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inkaaa24

W oczekiwaniu na dwie kreseczki...

Polecane posty

Gość inkaaa24

Hej, witam wszystkie kobiety starające się o dziecko:) Wiem, że podobnych tematów jest wiele, ale chciałabym poznać panie które od niedawna starają się o dziecko. Myślę, że to miejsce może stanowić dla nas wsparcie jak i źródło wiedzy. Trochę o mnie: to mój pierwszy cykl starań o dzidziusia, aktualnie jestem po owulacji i czekam z nadzieją na rozwój wydarzeń. Mam 24 lata. Czy jest tu jakaś przyszła mamusia która również stara się o dziecko?

Gość inkaaa24
Owulację miałam prawdopodobnie 10 lipca (piszę prawdopodobnie, bo nie użyłam testów owulacyjnych tylko wyliczyłam to na podstawie kalkulatora płodności, obserwacji śluzu oraz bólu prawego jajnika w tym dniu). Do stosunku doszło 9 lipca- czyli dzień przed owulacją oraz 10 lipca czyli w dniu owulacji). Niestety nie doczytałam wcześniej o skoku temperatury w ciąży i nie zmierzyłam jej przed owu, teraz natomiast wynosi 37,2 stopni (mierzone w pochwie).

Gość gość
owulacji nie wylicza sie w kalkulatorach internetowych, tylko się obserwuje, a żeby zauważyć skok temperatury i na jej podstawie mówić o owulacji, to należy prowadzić pomiary przez minimum 3 cykle

Gość inkaaa24
W przyszłym miesiącu (jeśli w tym się nie uda) kupię testy owulacyjne. Zresztą napisałam że obserwowałam śluz i bolał mnie jajnik w ten dzień w którym niby miała być owulacja. Swoją drogą dlaczego nie wylicza się za pomocą internetowych kalkulatorów? Przecież po coś one są. Nie zdaję się na nie w 100% ale orientacyjnie nie zaszkodzi sprawdzić.

Gość gość
dlaczego? a no może dlatego, że każdy organizm jest inny, owulacja zawsze może się przesunąć i takie kalkulatory wyliczają owulację na podstawie cyklu 28-dniowego, a nie każda kobieta taki ma, poza tym, jak już wspomniałam, nawet przy regularnym cyklu owulacja może wystąpić wcześniej lub później

Gość inkaaa24
Nie, te kalkulatory nie wyliczają owulacji na podstawie cyklu 28-dniowego, bo można wybrać zarówno cykl 28 dniowy jak i 29, 30 itd. Zresztą nieważne, tak jak pisałam nie opieram się tylko na tym, a nic mnie to nie kosztuje wiec nie zaszkodziło spróbować ;)

Gość gość
rób jak chcesz, jak już wspomniałam, owulację się obserwuje, a nie wylicza, a jak chcesz dobrą radę, to nie baw się w żadne wyliczanki i testy owulacyjne ( bo i te bywają zwodnicze), uprawiaj seks i ciesz się nim, a nie "staraj się o dziecko"

Gość inkaaa24
Ok, dziękuję za radę, pozdrawiam :)