Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga po ciąży u mam z większą nadwagą

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie jak to może wyglądać wzg.wagi po porodzie jeśli mama ważyła dużo więcej przed zajściem a w ciąży przytyła np.10 kg, czy karmiąc piersią jest szansa że kg mogą pójść z jej wcześniejszych kg, czy u kogoś tak było?

Gość gość
A nie lepiej trochę sie odchudzić a nie nic nie robiąc w tym kierunku lczyć na cud?

Gość gość
nie odchudzaj sie gdy karmisz !! to jest nie zdrowe szczegolnie jak masz malego dzidziusia pozniej bedziesz wiekszy mozesz cwiczyc ale musisz jesc zeby miec pokarm .. a tabletek lykac nie wolno. wszystko co ty spozywasz idzie z twoim pokarmem dla malenstwa .. sport sport i jeszcze raz sport .. (przy dziecku masz najwiecej sportu ) ja na przyklad w ciazy przytylam 15 kg a po urodzeniu od razu wrocilam do swojej wagi po 3 miesiacach wazylam o 3-4 kg mniej ..

Gość gość
Ja też miałam nadwagę (75 kg przy 165 cm wzrostu) gdy zaszłam w ciążę. W ciąży przytyłam 15kg. Po porodzie ważyłam tylko 8 kg mniej. Karmiłam piersią i przez ten czas nie schudłam ani grama (syn miał alergię pokarmową i bardzo uważałam na to co jem), więc nie wiem jakim cudem matki chudną przez samo karmienie piersią :( Zaczęłam chudnąć po karmieniu piersią, a odżywiałam się tak samo jak podczas karmienia. Teraz po 4 latach od narodzin syna nie mam nadwagi w ogóle :)