Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 20 nigdy nie byłam u ginekologa boję się że jestem niepłodna

Polecane posty

Gość gość

prosiłam bym o jakieś rady jak wygląda taka wizyta u ginekologa jest mi nie zręcznie o to pytać ale nie mam o tym z kim pogadać :/ nie wiem nawet jak usiąść u ginekologa zeby mnie zbadał...

Gość gość
chciałabym wiedziec krok po kroku jak wyglada taka wizyta ? wchodze pewnie rozbieram się do połowy za parawanem i kłade się na krześle i co dalej..... ? chciałabym zeby mnie zbadał pod kątem płódności,czy jestem płodna jest taka opcja

Gość gość
współzyje 5 lat bez żadnego zabezpieczenia z mężczyzną

Gość gość
Nieeeeeeee, ktoś sobie jaja robi :D

Gość gość
współżyjesz z chłopami i wstydzisz sie ginekologa .... ? no szok a seksic sie nie wstydzisz

Gość gość
dzieki za link bardzo mi sie przydał .to mam wprost powiedzieć lekarzowi zeby mnie zbadał czy jestem płodna?

Gość gość
Lekarz na pewno zapyta, czy regularnie masz miesiączkę. Jest glownym objawem, ze wszystko jest ok. Powinien tez zrobić usg dopochwowe (ale to juz zależy od wyposażenia samego gabinetu, mój ginekolog raz do roku wykonuje mi to badanie zeby sprawdzić jajniki, niezaleznie od objawów czy ich braku). Obserwując jajniki na usg mozna tez sprawdzić, czy wygladaja i pracują prawidłowo. Jeśli lekarz zobaczy cos niepokojącego pewnie skieruje do specjalisty, moze jakieś badanie hormonów itp.

Gość gość
badania pod kontem płodności/niepłodności nie są badaniami, które sobie możesz zażyczyć, bo masz taki kaprys, to całe mnóstwo różnych rzeczy poczynając od badań hormonalnych, na zabiegach chirurgicznych kończąc i nie mam mozliwości żeby lekarz w trakcie jednej wizyty sprawdził, czy wszystko z tym u ciebie okay

Gość gość
miesiączka wcale nie musi być sygnałem, że wszystko jest w porządku

Gość gość
W tym wieku cipka powinna być już oglądana przez inne osoby.

Ważne, że w ogóle masz zamiar iść do ginekologa. To konieczne. Każda z nas pewnie się krępowała. Ja akurat zawsze chodzę do kobiet. Wiele moich koleżanek przekonuje mnie, ze faceci są profesjonalistami, delikatnymi i uprzejmymi, ale ja pomimo swojego wieku, nadal wolę ginekolożki :). Akurat miałam szczęście natrafić na w porządku babki.