Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko strasznie płacze,kiedy ma iść spać

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie moja 7 miesięczna córeczka,jak ma iść spać,strasznie się drze. Sąsiedzi mi przez okno zaglądają,co ja dziecku robię :( Wyjątek stanowi nocny sen,karmię ją ( z butli),zje,kładę ją do łóżeczka i do 6 rano mam spokój. Jednak usypianie jej w dzień to koszmar. Stara, sie ją przetrzymać,żeby się zmęczyła,jednak efekt jest znikomy. Drze się, wścieka,kręci na wszystkie strony... Nie chcę jej usypiać na rękach,bo jak podrośnie,będzie problem,ale mam z nią istną gehennę... Poradźcie mi co robić z tym wyjcem moim :( W końcu zwariuję lub ogłuchnę od tych wrzasków... Dodam,że sprawdziłam jej łóżeczko,nie ma tam nic co mogłoby ją uwierać...

Gość gość
zostawiaj ją do wypłakania i tyle

Gość gość
Mops mi w końcu wezwą :(

ja moja osmiomiesieczna do tej pory usypialam w wozku lub na rekach. od kilku dni klade sie z nia na lozku klade ja na brzuch i czekam az zasnie. klade ja zawsze w jednym miejscu. jak sie zaczyna wiercic wydziwiac i sie gdzies podsuwac to podnosze ja i zawsze klade w tym samym miejscu. czasem zasypia w ciagu 20-stu min a dzisiaj w ciagu 5-ciu. moze jej zabki ida?

Gość wifigdańsk
Nie chcę jej usypiać na rękach,bo jak podrośnie,będzie problem jaki problem? problem jest bo chce się przytulic a ty ja bierzesz na przeczekanie,az się wyplacze i zmęczy. nie dziwię się ze placze. ja moje dzieci usypiam,przytulając je. usypiają bezpieczne i szcześliwe.

Gość gość
Tez tak mam. Odkladam do lozeczka i jest placz,wstaje jak go klade, glaszcze po glowce i jak odejdę do powtórka. Ale zauwazylam ze jak go poloze obok siebie na lóżko to nie ma dramatu, jest w okresie leku separacyjnego wiec chce byc blisko mnie, ciągle mama i mama,niby męczące ale jak dla mnie wspaniale uczucie moc zalagodzic wszystkie jego problemy jednym przytuleniem.

Gość gość
Ja wszystko rozumiem,bawie się znią często i długo,gadam z nią itd. Wszyscy na około mi mówią,żebym jej nie uczyła zasypiania na rękach,bo będę miała później przekichane z nią.. zanim położę ją spać,staram się ją uspokoic i wyciszyć,coś jej tam nucę... zaczyna zasypiać... i nagle ryk! mój maż twierdzi że to lęk przed zasypianiem,ale niby czego ona ma się lękać?

skoro zasypia praktycznie i nagle wpada w taka histerie to faktycznie dziwne..