Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesiączka a wiek

Polecane posty

Gość gość

w sumie nie wiem czy to dobry dział, ale trudno :( chciałam zapytać, czy któraś miała tak że z wiekiem ciężej przechodziła okres? Jak byłam gówniarą, to mogłam nie wiedzieć że mam menstruację, tylko 1 dnia lekko pobolewał mnie brzuch. ( chyba nigdy nie brałam żadnych tabletek rozkurczowych czy przeciwbólowych) A teraz zauważyłam, że z wiekiem (29) jest coraz gorzej. Ostatnio wybraliśmy się z Lubym na wycieczkę za miasto. Miałam pierwszy dzień miesiączki. Fakt było ciepło,może to było też przyczyną: ale tak się nigdy jeszcze nie czułam: brzuch w miarę upływu czasu coraz bardziej dawał się we znaki, mało tego , zaczęło mi się robić słabo, raz było mi zimno, raz gorąco. Musiałam kilka razy przysiąść na ławce, bo chyba bym zemdlała. :( Wybiorę się niedługo do lekarza na "przegląd podwozia", to powiem mu co i jak. Ale ciekawa jestem czy któraś może w miarę upływu lat przechodziła "te dni" gorzej ?

Gość gość
W tym wieku czy jesteś juz po ciąży?

Gość gość
nie, jeszcze nie rodziłam :/

ja przed porodem przeżywałam istne dramaty coś jak ty opisujesz mało co nie mdlałam kilka tabletek przeciwbólowych branych na raz nie pomagało. Po porodzie nie zarejestrowałam takich sytuacji, czasem dostaje okres na śpiocha niczego nie świadoma, może Twój organizm wysyła ci jakieś sygnały??? np.pora na bachora! :)

Gość gość
hehe :D może i tak! :)) tak czy siak u gina na cytologii byłam z rok temu, więc akurat się wybiorę :)

Gość gość
Zrób sobie bachora i wyzdrowiejesz.Organizm się buntuje przeciwko pustemu bzykaniu.

Gość gość
U mnie odwrotnie - jako nastolatka przechodziłam miesiączki bardzo ciężko. Potem kilka lat brałam tabletki anty, a po zaprzestaniu - wszystko się unormowało. Miesiączki regularne, bezbolesne, czasem tylko lekki skurcz dzień przed. Dzieci nie mam.

Ja takie rzeczy przechodzilam w gimnazjum, z czasem sie uspokoilo, mniej krwawie i mniej boli