Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z nerkami

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie jestem w 37 tygodniu ciąży, w 35 tygodniu ciąży wykryto u mojego dzidziusia pyelektaza prawej nerki i hypoplazja dwóch nerek.opis od lekarza:obie nerki są mniejsze niż zwykle o osi dl.po ok 27mm.struktura nerki lewej jest prawidłowa.miąższ nerki prawej wydaje się być istotnie cieszy oraz UKM jest względnie poszerzony, mimo wymiaru a-p w nosie ok.7mm-wydaje się to wynikać z niedorozwoju miąższu nerki.diureza sumaryczna jest w chwili obecnej prawidłowa.obie tętnice nerkowe widoczne.Czy jest to groźna wada i czy można normalnie funkcjonować z tą wada?

Gość gość
z tego co mi wiadomo lekarze bardzo często mylnie interpretują badanie usg płodu, więc w twojej sytuacji jedyne wyjście to powtórzenie badania u innego lekarza na innym sprzęcie nigdy nie słyszałaś że lekarze np. przeszacowywali wielkość płodu o kilogram lub niedoszacowywali ? jeśli nie potrafią prawidłowo ocenić wielkości dziecka to jakoś nie wierzę by potrafili z dokładnością do milimetra zmierzyć jego narządy, bądź dobrej myśli i dla własnego spokoju ( a to w ciąży najważniejsze) skonsultuj się z innym lekarzem trzymam za Was kciuki, zdrówka i zdrowego dzieciaczka życzę

Gość gość
No właśnie to już drugi lekarz potwierdził więc wątpię żeby się pomylił :-( choć ten drugi mnie mocno uspokoił że to nie koniec świata to i tak jestem niespokojna bo nie wiem co to wogole jest.

Gość orimekk
Czytam sobie teraz na stronie http://nefrostone.expert/ o tym jak postępować w przypadku kamicy nerkowej niestety, ale u mojego dziadka ostatnio zdiagnozowali no i jestem zmuszony dowiedzieć się takich rzeczy tak ogolnie to jest to wyleczalne?

Gość Kamila

Ja mam często problemy  z nerkami, bolą mnie, mam problem z oddawaniem moczu. Zapisałam się do kliniki Rehaorthopedica w Krakowie ul. Armii Krajowej 25 i bardzo mi tam lekarz pomógł. Bardzo dobra klinika i dzięki zajęciom z osteopatii jest teraz dużo lepiej