Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BananaBoy

Dlaczego rodzicie dzieci bez ślubu i bez pracy

Polecane posty

Gość BananaBoy

Ostatnio zauważyłem wśród otaczających ludzi, że coraz więcej dziewczyn zachodzi w ciąże (często planując) z facetem, którego zna często ok. roku. Nawet zaręczenia nie są, a ta już w ciąży. Pracy nie mają, a facet mało zarabia albo w ogóle. Co się z tymi ludźmi dzieje ? Przecież najpierw jest ślub, a potem dziecko. Dziecko spłodzą, a potem ich rodzice muszą utrzymywać. Przecież takie dziecko ma ogromne potrzeby. Musi się zdrowo odżywiać. Owoce, warzywa, to wszystko kosztuje, a oni myślą, że dadzą dziecku najtańszą parówkę i jest ok.

Gość gość
to chyba obracasz się wśród patologi :)

Gość gość
A ja mam inne obserwacje. Pary, które wychowują dziecko bez ślubu mają standard życia powyżej przeciętnej. Oczywiście nie dlatego, że nie mają ślubu :).

Gość gość
Mam kolezanke która strasznie bi dogadywała że nie mam slubu Kościelnego tylko sam cywilny ( mamy dziecko już w sumie duże, a ślub braliśmy na początku mojej ciąży) I teraz ta pokraka ma kilkumiesięczne dziecko z jakimś obszczymurkiem, pracującym na czarno żyja bez slubu ( jakiegokolwiek) mieszkają u jego rodziców a ta nawet dziecku dała swoje nazwisko i czerpie korzyści udając samotna matke. Wypomniałam jej te złośliwe uwagi pod moim adresem, ze zyje majac dziecko bez Kościelnego ślubu, że ona jest hipokrytka bo tak mi dogadywała a teraz udaje samotna matke i brak subu nie jest dla niej problemem. Niektóre kobiety to straszne hipokrytki

Gość gość
Bez slubu oczywiscie ze tak ale z praca.

Gość BananaBoy
Mieszkam w mieście, gdzie wszyscy się w sumie kojarzą i zauważyłem, że właściwie prawie wszyscy robią dzieci, a o ślubie cicho. A też się zdarza, że facet odchodzi i nagle samotna matka.

Gość gość
A co sie interesujesz czyims zyciem stara wywloko??!!Moda na sluby dawno minela.W dupe se wsadz ten papier!

Gość gość
a potem wszystko sie nalezy samotnym matkom grrrrr!!!!!!

Gość gość
Dlaczego?Bo malzenstwa to patologie z papierem.

Gość gość
Jesli dziecko ma nazwisko ojca to jak moze matka dziecka byc samotna matka???Nic na ten temat nie wiesz to sie nie wypowiadaj.

Gość BananaBoy
Co z tego, że dziecko ma nazwisko ojca skoro ojciec opuścił matkę i dziecko. To logiczne, że wtedy jest samotną matką :D

Gość gość
I znowu jakas stara baba sie nudzi.A goowno cie to obchodzi dlaczego ktos nie ma blachy na palcu!

Gość BananaBoy
Jaka stara baba :D Jestem facetem.

Gość BananaBoy
Obrączka ma być. Najpierw bierzcie ślub, a nie. Kompleksy ? :D

Gość BananaBoy
Ja nie mam, tylko Wy macie bo Was potem faceci zostawiają .

Gość gość
Ze jakis jeden zostawil matke swojego dziecka nie znaczy ze wszyscy opuszczaja.Raczej pelno opuszczonych bab z papierem i bachorami.

Gość gość
Tak to jest jak najpierw się zaczyna od tyłu. Autor ma trochę racji ,bo teraz jest jakaś moda na rodzenie dzieci bez ślubu. Najpierw zaczyna się od ślubu, od tego czy ten facet Cię chce, a nie dlatego że musi bo ma z Tobą dziecko, a potem tak jest, że zostawia dla innej bo nie kocha, a że dziecko się pojawiło, to próbował pokochać ale się nie dało . Kobiety myślcie bo dzieci na tym cierpią.

Gość gość
Skoro przeszkadza ci ze ktos nie ma blachy na palcu to znaczy ze ty masz kompleksy i nudne zycie bo inaczej nie wymyslala bys problemow z niczego.

Gość BananaBoy
Jestem facetem :)

Gość gość
Moja (przyszla) tesciowa tak myslala a potem rozwod i zostala sama z trojka dzieci bez pieniedzy bo ex maz pracy nie mial.

Gość gość
Tak tak a ja jestem sw mikolajem.

Gość gość
Majac nudne zycie mozecie sobie zakladac te nudne tematy ale i tak wszyscy beda zyc tak jak chca.Zawsze znajdzie sie jakis moher ktoremu sie cos nie spodoba.

Gość gość
No pogratulowac tylko inteligencji i wyzwolenia :) jak ktos ma inne poglądy to zwyzywać.

Gość gość
Ale mnie to wkurza, ze samotne matki - pierwszenstwo np. do przedszkola - a z jakiej racji? To moja wina, ze sie puscila na disco? :P a potem sie okazuje, ze owszem jest jakis wujek i łoży na dziecko i zyja jak pączki w maśle - bo niby samotna matka i wszystko jej sie nalezy.