Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iziiiii

Pozytywne testy owulacyjne od 22dc pomimo owulacji.

Polecane posty

Gość iziiiii

Hej dziewczyny. Proszę o poradę. Cykle mam zazwyczaj 30-31 dniowe. Ostatnią miesiączkę miałam 22 czerwca. Ponieważ staram się o dzidziusia zaopatrzyłam się w testy owulacyjne, które od 10dc wychodziły negatywnie ( jedna kreska jaśniejsza) aż do 16 dnia cyklu (owulacja). 7 lipca kochałam się ze swoim chłopakiem ( owulacja). Na następny dzień zdziwił mnie fakt, że zaraz po przebudzeniu miałam dużo gęstego białego śluzu, który znikł. Tak z ciekawości od 20 dc zaczęłam ponownie robić testy owu, które od 22dc wychodzą cały czas pozytywnie (dwie kreski takie same, lub testowa ciemniejsza, testy robione zawsze ok 10godz). Moje pytanie brzmi, co to może oznaczać ? Czy te testy są wadliwe ? Czy może pokazują wczesną ciąże bo o tym dużo czytałam. Czy są tutaj kobiety, które miały podobną sytuację ?

Gość blekitny storczyk
jestes w ciazy gratulacje!!!! ja wlasnie sobie potwierdzilam ciaze testem owulacujnym ,dopiero nastepnego dnia zrobilam ciazowy .wazne jest aby druga kreska ta testowa byla taka sama albo ciemniejsza niz kontrolna , teraz zatestuj ciazowym i daj szybko znac

Gość iziiiii
Boje się, że test ciążowy jeszcze nic nie wykaże, bo to dopiero 24dc. Za 4-5 dni na pewno wykonam i dan znać. Rośnie we mnie nadzieja i zarówno jestem pełna obaw, bo czuje dziwne kłucie w lewym jajniku a zawsze na tydz przed okresem bolały mnie piersi, teraz jedynie lekko je czuje.

Gość blekitny storczyk
ja mialm wlasnie tak ze zadnych oznak nie mialam ,piersi nie czulam wcale , zadnych mdlosci zyl na piersiach czestego sikania nic ...to dopiero przychodzi pozniej . ja na Twoim miejscu juz dzis bym testowala bo jestem strasznie niecierpliwa ale jesli zdecydowalas czekac to czekaj i zycze powodzenia chociaz ja juz swoje wiem :))

Gość gość
Testy owu mogą pokazać wczesna ciążę ale nie 4 dni po owu jak pisze autorka to bzdura. 16 dc miała test pozytywny a 22 ponownie.skoro 16 dc test owu jest pozytywny tzn ze owulacja wystąpi w ciągu 48 godzin przypuśćmy 18 dc. To nie ma cudu żeby 22 dc było już po zagniezdzeniu .chyba jasno to opisalam

Gość gość
A poza tym pozytywny test owulacyjny nie oznacza ze do owulacji doszło! Tylko monitoring cyklu może to potwierdzić. Owu mogła się przesunąć a tamto jajeczko po prostu nie pękło i owulacje możesz mieć właśnie teraz

Gość gość
" Gościu " nie możliwe jest abym testy pokazywały pozytywny wynik owulacji kilka dni z rzędu tak jak to ty piszesz ! jesteś w ciąży !!!