Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Konti

Letycja imię dla dziewczynki

Polecane posty

Witam wszystkich, od razu powiem, że jeśli taki wątek jest już założony to przepraszam szukałam, ale nie znalazłam dlatego postanowiłam go otworzyć. Obecnie jestem w ciąży bliźniaczek. Z mężem mieliśmy wybrane imiona dla chłopca i dziewczynki bo tak nam na początku mówili lekarze, że taki właśnie "jest układ". Wybraliśmy imiona Kornelia i Wojtek. Jednak przy kolejnym USG 4D okazało się, że to jednak dwie dziewczynki i teraz mamy problem z drugim imieniem. Mi bardzo podoba się imię Letycja (zdrobnienia Letika, Leti, Tika, Tysia, Letiko i jeszcze parę znalazłam w internecie). Ale również mam słabość do imienia Leila, mój mąż natomiast stwierdzi, że w naszej miejscowości (mieszkały w małym miasteczku) to imię się nie przyjmie i dziecko może być narażone na drwiny. Z drugiej jednak strony mimo, że pospolite imiona mi się podobają i nic do nich nie mam, wolałabym żeby moje córki miały w miarę oryginalne imiona. Co wy myślicie ?!

Gość gość
Imiona same w sobie ładne, ale ważne, żeby współgrały z nazwiskiem. Bez urazy, ale połączenia typu np. Leila Palimąka czy Letycja Kiełbasa nie są najszczęśliwsze.

Gość gość
letycja :o gdziezes to wyszukala :o

Też myślałam o nazwisku wydaje mi się, że to akurat nie problem i w moim przypadku pasuje. Co do pytania gdzie je wyszukałam, znam je jeszcze z dzieciństwa z pięknej książki "Bajarka Opowiada" gdzie znajdują się baśnie z różnych zakątków świata.

Gość gość
Pewnie z bajki "Córka słońca" :).

Gość gość
Leticia Calderon aktorka z "Esmeraldy". Lubiłaś w młodości telenowele :D?

Gość gość
hej sorki, ze odbiegam od tematu, ale jak zaszłaś w ciąże bliźniaczką? in vitro? miałaś bliźniaki w rodzinie? czy tak poprostu łut szczęścia?

Gość gość
Szczerze - to nie brzmi dobrze. Kornelia i Letycja?! Strasznie to pretensjonalne, jak imiona jakichś dwórek z osiemnastowiecznego romansidła. Ja bym na Twoim miejscu poszła już w prostsze wersje: Kora i Leta - brzmi spoko, troszkę "mitologicznie", a to przyda dziewczynom uroku ;) Powodzenia!

Gość gość
Mnie też sie kojarzy z telenowela brazylijska, imie takiego samego pokroju co Consuela czy Conchita.

Gość gość
Kornelia i Konstancja może ? też oryginalnie a lepiej według mnie niz Letycja.

Gość gość
tylko nie Konstancja. Jak jakaś stara poważna baba

Gość gość
A moze Loretta?

Gość gość
Lukrecja jest oki;)

Tak z bajki "Córka Słońca" :) I nie oglądam telenowel jak mówiłam imię z książki dla dzieci. Co do stykania imienia Kornelia i Letycja nie robię tego bo nie widzę w tym sensu, to będą dwie osobne istoty ich imiona nie muszą do siebie pasować - to tak samo jak by łączyć moje imię z imieniem męża czy córek ?! Z nazwiskiem rozumiem i jest to dla mnie logiczny argument. Jeśli chodzi o ciąże to w rodzinie są bliźniaki.

Gość gość
kurcze, zazdroszczę, bo bardzo chciałabym bliźniaki, ale niestety w rodzinie nikt nie miał i nie wiem co robić :(

Loretta też bardzo mi się podoba, w ogóle uwielbiam Francuskie imiona Charlotta, Yvetta itp. Ale jak Leila nie przejdzie to nie wiem czy mój mąż na Lorette się zgodzi ;)

U mnie prawdopodobieństwo bliźniąt nie było zbyt duże ponieważ to moja mama była w ciąży bliźniaczek a raczej się mówi, że ten gen generuje się co drugie pokolenie - więc może u Ciebie też jest szansa nigdy nic nie wiadomo ;). No bo samo in vitro, czy stymulacja owulacji dla bliźniąt to chyba nie za dobry pomysł, ale gdzieś czytałam, że ponoć jest opracowana specjalna dieta żeby produkować więcej niż jedno jajeczko podczas owulacji - ale nie wiem na ile to wiarygodne źródło.

Gość gość
prawie jak Petycja. Szczerze to w ogole mi sie nie podoba

Gość gość
Sliczne mam nadzieje ze tak wlasnie nazwalas swoja corke :)

Gość gość
Ja mam na imię Letycja - jestem szczęśliwym człowiekiem, dość oryginalnym. Wiele ludzi reaguje tak jak powyżej; nie podoba się im, jest to imię zbyt wymyślne. Otóż, wiele lat znoszę pytania o moje imię, ale w sumie to nawet mi się podoba :)

Gość Leticia Letycja
Tez mam na imie Letycja lecz jestem z mieszanka - moja mama jest Polka a papa Espanol. Wiekszasc zycia mieszkam se w Espana i tutaj nazywam sie Leticia. Imienie bylo wybierane z mysla o tym by przejelo sie po polskiemu i espanol. W Espanol to nada inusual ale jak jestem w Polske to czasamia pytaja me co to za nombre oryginal :D Me encanta su nombre

Gość gość
Witam wszystkich !!! Mam 14 letnią córkę ma na imię Letycja właśnie będzie miała urodziny 24 listopada , nie mieszkamy w Polsce mimo wszystko gdziekolwiek jesteśmy i pytają moją córkę jak ma na imię , to zawsze słyszę że śliczne ma imię . Nie wiem czy to jest zwykła zazdrość ??? Kogoś kto dał swojej córce na imię Kasia czy Dorotka , ale ja jestem bardzo dumna że moje dziecko ma na imię Letycja chociaż tatuś bardzo chciał mieć Zuzannę ( uważam że bardzo oklepane imię i bez charakteru ) apel do mam w ciąży !!! Nie słuchaj nikogo pójdź za głosem serca to przecież mama nosi 9miesięcy po sercem i wie najlepiej jak jej dziecko powinno mieć na imię !!!! Mam drugą córkę ma na imię Zoe a trzecia gdyby była miała by na imię Mercedes .Jestem dumna z moich córek tak jak i z ich imion !!!