Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysiaaaaaaa

HPV 16 tc...pomocy....

Polecane posty

Gość Marysiaaaaaaa

Witam... Mam problem mianowicie wczoraj odebralam wyniki cytologii wykryli mi wirusa hpv...jestem w 16 tc...Opiszę może wszystko po kolei... Zaszlam w ciążę i od tej pory nie współżylam z mężem... Moj ginekolog nie widzi nawet zaczerwienionej szyjki nie mam narosli kalafiorowatych ogolnie nic nie wskazuje na wirusa...Nie miałam jak się zarazic bo nie współżylam z nikim a cytologie mialam robiona w kwietniu i byla gr I... Co o tym myslec? Są jakies inne sposoby w jaki można się zarazic?? Czy ktoras z Was moze spotkala taka okropna pomyłka w badaniu cytologicznym?? Ja zamiast cieszyć się ciąża malenstem(staraliśmy się 4.5 roku) ciągle mysle o wirusie...Pomóżcie mi... Opowiedzcie Wasze doświadczenia...Z gory dziękuję za odpowiedzi...

Gość gość
Dziwne może pomylka w lab???

Gość Marysiaaaaaa
Up up....nikt nic nie wie na ten temat???

Gość gość
Z tego co się orientuję to jest kilka typów niektóre nie są grożne natomiast niektóre tzw typy onkogenne wirusa HPV tzw. „wysokiego ryzyka” (m.in. typ 16,18,31,45) mogą powodować raka, możesz mieć nie grożną wersję. Co do zarażenia to zdarzają się przypadki zakażeń nie poprzez kontakt seksualny ale np przez uzywanie wspólnych ręczników z osobą zakażoną itd

Gość Marysiaaaaaaaaaaa
Dzieki, ale czy to nie jest grozne dla dziecka?? Denerwuje się i nie wiem co zrobić....

Gość gość
Raczej nie jest groźny dla dziecka. Po porodzie będziesz musiała się przeleczyć no i w ogóle często robić cytologię, żeby obserwować czy nic złego się nie dzieje

Gość Marysiaaaaaaaaaaaaa
A mozliwa jest pomyłka???miał ktos taki przypadek?? Bo moj lekarz nie dal mi wyników tylko zabral i będzie się kontaktował z tym laboratorium... Za miesiac kolejna cytologia...a co z sexem??? I kolejnym dzieckiem????

Gość gość
zapytaj męża gdzie moczył fjuta