Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie odnośnie studiów co dają studia podyplomowe

Polecane posty

Gość gość

Przecież studia to licencjackie/inżynierskie/magisterskie ale czy studia podyplomowe dają jakiś zawód????

Gość gość
Na studiach podyplomowych masz tylko przedmioty związane z kierunkiem, a na licencjackich jest sporo przedmiotów luźno powiązanych z kierunkiem - takich do "poszerzania horyzontów".

Też jestem ciekawa, czy jak np. skończę studia dziennikarskie to mogę iść na podyplomowe pedagogika i pracować w zawodzie?????? :O :O :O

Gość gość
Smerfetko - :D nie :D :D ma :D :D takiej możliwości. Studia pedagogiczne podyplomowe przeznaczone są tylko dla osób które ukończyły coś z pedagogiką wcześniej. Ja np. mam licencjat z ekonomii, chciałam iść na magisterskie pedagogika ale w dziekanacie oznajmiły mi że nie ma takiej możliwości. I dodano że na magisterskie z administracji mogę mieć obojętne jaki kierunek ale na pedagogikę już nie.

Gość gość
nie możesz, aby być pedagogiem musisz mieć przynajmniej licencjat z pedagogiki. Studia podyplomowe dają ci zawód, ktory nie wymaga aż tyle nauki, jest to coś jakby kurs.

Ja też się zastanawiam nad tym czy studia podyplomowe dają zawód ale widzę że nie ma takiej możliwości......

Czyli nie można wykonywać również takiego zawodu po studiach podyplomowych jak pracownik socjalny?????? Bo myślałam że zrobię licencjat i magistra oraz doktorat z pedagogiki a na podyplomówkę wezmę sobie takie kierunki studiów jak dziennikarstwo lub wiedza o teatrze i filmie.

Witam! Studia podyplomowe to doskonała okazja na podniesienie swoich kwalifikacji i zdobycia wiedzy w konkretnej dziedzinie. To także dobry punkt w CV, który jest doceniany przez pracodawców poszukujących specjalistów. Ze swojej strony pragnę zaprosić wszystkich zainteresowanych takimi studiami do szkół WSB. Pragnę tez wspomnieć o trwającej do 11 sierpnia promocji, w której można zaoszczędzić aż 600zł na wpisowym i czesnym. W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek Online Ekspert WSB

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie nie wiedza ze studia tylko strata czasu 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Zawód, możesz sobie podyplomówkę dowolną zrobić, z czego Ci się podoba. Ja np. robiłam tu z pedagogiki: http://www.ignatianum.edu.pl/ i sobie mega chwalę. Teraz pracuję w przedszkolu, o czym zawsze marzyłam.

Gość gość
Nie no może nie z tego co się podoba. Humanista nie zrobi studiów podyplomowych z programowania, a matematyk z logopedii. Ja właśnie jestem na logopedii na http://www.gwsh.gda.pl ,wcześniej kończyłam pedagogikę. Także raczej z reguły idzie się na powiązany kierunek.