Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mleka powinno pic 14 mc dziecko co zamiast mleka

Polecane posty

Gość gość

moj synek nie chce w ogole mleka w ciagu dnia wypije gora 250ml,pije normalne mleko 1,5% moze zamienic na 3,2?czy wystarczy jak wypije butelke 200ml i np jogurt twarozek albo serek?ze starszym synkiem mialam ten sam problem tylko on nawet nie chcial serkow nic kompletnie a mial 12 miesiecy musialam mu podawac suplementy bo nie moglam mu wmusic za nic;/

Gość gość
Oczywiscie ze zmienic na 3,2. Co za pomysl by dawac tak niskie procentowo? Dopiero starszym dzieciom mozna dawac 2%. Ja swojemu nie wyliczam,jest 2 miesiace starszy. Czasami wypije 2 razy po 300 ml a czasami 200 ml na dzien. Nabial jada roznoe,nie zawsze,lubi tylko serki,ale.****ardzo roznorodnie wiec sie nie martwie. Wapnia jest duzo w innych pokarmach.nie tylko mleko to jego zrodlo.

Gość gość
a co to są przepraszam suplementy mleka?

Gość gość
Mój ma 16 mscy i nie pije mleka od pół roku. Po prostu je kaszke na mleku 2 razy dziennie. Dlaczego zwykle mleko a nie modyfikowane?

Gość gość
A dlaczego modyfikowane? Modyfikowane nie kazdemu dziecku sluzy to raz,dwa jest sztuczne a witaminy dziecko w tym wieku czerpie z innych zrodel pokarmu,z owocow i warzyw,tak samo zelazo,a po trzecie w schemacie po pierwszych urodzinach jest mleko:jedna porcja mm,jedna krowiego,z zaznczeniem ze dziecko moze pic juz tylko krowie jezeli rodzice taka podejma decyzje. Ja nie widze powodu by dawac sztuczna mieszanke dziecku,ktore trawi juz wszystko i nie ma z tym problemu. Jak odrzuci mleko calkowiecie to nie bede robila z tego afery. Dziecko czuje jakich skladnikow potrzebuje. Jezeli cos odtraca to znaczy,ze ma nadmiar tego w organizmie. Oczywiscie o ile dobrze sie rozwija. Mleko nie musi byc krowie,moze byc tez kozie,mozego nie byc w ogole. W koncu sa dzieci i ludzie nie radzace sobie z tym rodzajem pokarmu albo z alergiami i bardzo dobrze sie rozwijaja bez mleka. Niektorzy uwazaja,ze zamiennikiem mleka moga byc mleka roslinne,ale ja doszlam do sniosku,ze jest to raczej substytu bialego napoju jedynie,cos co da namiastke mleka dla tych ktorym sie wydaje,ze mleko jest niezbedne. Wiele wartosci odzywczych maja inne pokarmy i dziecko ponad roczne moze je spozywac i czerpac z nich witaminy i mineraly. Mleko jest niezbedne dla niemowlat,ktorych uklad pokarmowy dopiero zaczyna orzygode z trawieniem i dopiero sie uczy. Z czasem smialo moze zostac wyeliminowane.