Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaxmama

wykluczenie ciąży bez badania ginekologicznego i usg, dziewczyny pomóżcie :)`

Polecane posty

Gość mlodaxmama

hej kobietki usmiech.gif Otóż mam taki problem: od lutego zażywałam tabletki antykoncepcyjne, w czewrcu brałam je nieregularnie, uprawiałam seks z dodatkowym zabezpieczeniem- prezrwatywą, która nie pękła, ani się nie zsunęła. Miesiączka spóżnia mi się juz 19dni, ale w terminie kiedy miesiączka powinna wystąpić mialam lekkie plamienie które trwało ok. 3 dni.. Robiłam 3 testy ciążówe, każdy wyszedł negatywnie. byłam u lekarza wykluczył ciąże tylko z wywiadu.. nie badał mnie ginekologicznie, ani nie zrobił USG powiedział tylko, że to plamienie to było krwawienie z odstawienia tyle, że słabsze.. nie wiem czy mu ufać czy nie.. ratujcie

Gość gość
Po tylu dniach testy by na bank wyszły pozytywne, też bym wykluczyła ciążę. jeśli chesz 100% pewności zrób laboratoryjny test ciążowy z krwi Beta HCG.

Kochana, idź do innego ginekologa. Powiedz, że chciałabyś wiedzieć i wolałabyś usg (prywatnie takie badanie będzie wliczone w cenę wizyty). Nie zamartwiaj się i nie zadręczaj - czasami nasz organizm lubi robić różne psikusy, a szczególnie w sytuacjach, gdy w niego ingerujemy (antykoncepcja hormonalna jest taką ingerencją, szczególnie, jeżeli same się na nią decydujemy, a nie ma wskazań medycznych). Pomyśl o sobie - nerwy są niepotrzebne. A jeżeli trafiła się dzidzia, pomyśl o niej - jeżeli dalej przyjmujesz tabletki, może być nieciekawie. Pozdrawiam. Napisz, gdy już będziesz wiedziała ;) Trzymam kciuki

Gość gość
1. Miałaś okres w terminie 2. Uprawiałaś seks z prezerwatywą + brałaś pigułki 3. Trzy testy wyszły negatywnie 4. Lekarz powiedział Ci, że to nie ciąża ... a Ty nadal pytasz na forum? :O

Gość mlodaxmama
na razie nie biorę tabletek, bo nie wiedzialam czy to okres czy nie..

Gość mlodaxmama
to była wizyta prywatna :/

Gość gość
Ale powinien ja zbadac.ja tez mialam plamienie i okazalo sie ze to nadzerka krwawiaca.jezeli cie nawet nie zbadal to dupa a nie lekarz

Gość mlodaxmama
pytał czy tylko ten niby brak okresu to mój "problem" powiedziałam, że tak to powiedział, że nie ma podstaw do ciąży i tyle..

Gość gość
Ginekolog prywatny i nie zbadał? Wyłudzacz i partacz. Każdy ginekolog powinien na wizycie zbadać pacjentkę zarówno ginekologicznie jak i sprawdzić piersi! Przecież ciąża to nie jedyny "problem" jaki kobieta może mieć...

Gość mlodaxmama
też mnie to zdziwiło, pytałam go o badanie 3 razy stwierdził że jeśli tylko martwie się ciążą to badanie jest zbędne.. i tak za pogadanke 5 minutową i recepte na tabletki anty zapłaciłam stówkę :)