Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość26

Pytanie do żyjących w konkubinacie

Polecane posty

Gość gość
Tzn razem już te 3000

Gość gość
Kto trzymał kasę? Część była na wspólnym koncie a część w domu. Nadprogramowe pieniądze wkładaliśmy do koperty-było na coś ekstra ;-) Zresztą nadal tak robimy

Gość gość
Też się obawiam o pieniądze jak zamieszkamy razem. Jestem strasznym chomikiem a mój facet nie... również się zastanawiam jak to zorganizować ;/

Gość gość
A jak macie wspólne konto to np. prezenty robicie sobie ze wspólnych pieniędzy?

Gość gość
ja daję 200 na mieszkanie, on 500. do wspólnego ,,koszyczka'' ja 300, on 800 (bieżące wydatki, jedzenie). ja płacę za kota, on dodatkowe rachunki typu remont, nowy sprzęt (mieszkanie jest jego). ja płacę za remonty samochodu (jest mój), ale za benzynę różnie, kto akurat tankuje, a akurat on więcej jeździ, więc on cześciej tankuje. kot mieszka na waleta. jak komuś zabraknie na coś to drugie płaci. nikt sobie nie zwraca, nikt nikomu nie wisi. ja dorzucam mniej, bo zarabiam trzy razy mniej, co jest dość uczciwe. a - ciuchy z własnej kieszeni, chyba, że jesteśmy razem na zakupach i akurat któreś ma ochotę ,,postawić''. knajpy to samo, kto ma ochotę zapłacić. w sumie dużo rzeczy wychodzi ,, kto akurat ma portfel, albo kto chce zapłacić'. fajki z grubsza każdy sobie, ale on mi podbiera, bo ciągle zapomina kupić, a pali więcej. nic nie szkodzi. jakoś żyjemy.

Gość gość
Jak pieniądze wszystkie są wspólne to tak, prezenty są z tych wspólnych.