Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przeniesc dziecko do innej przychodni pytanie

Polecane posty

Gość gość

Chcę zrezygnować z naszego ośrodka zdrowia ,tutaj nie ma pediatry już i tak chodzę non stop prywatnie. Chciałąbym przenieść dziecko do innego ale nie wiem jak się za to zabrać ? (w starym miałam deklarację napisaną jeszcze w szpitalu i tu został zapisany) . Pytałam się w przychodni tej do której chcę dziecko dać i pielęgniarka powiedziała że musi być zgoda pediatry....czy faktycznie?? Nie wystarczy jakaś deklaracja ??

Gość gość
zgoda pediatry???? hahaha pacjent ma PEŁNE prawo wyboru lekarza - możesz sie leczyc nawet za granicą, jak ci to pasuje a w imieniu dziecka takie prawo ma jego przedstawiciel ustawowy, czyli rodzic

Gość Co za bzduryi bzdety
Jesli byłas pół roku z starej przychodni to przychodzisz do nowej, mówisz ze chcesz się do nich przenieść, wypełniasz deklarację i reszte powinna załatwić sama przychodnia. Być moze pediatra w przychodni, do kórej chcesz sie preznieść ma juz komplet pacjentów i musi wyrazic zgode na przyjęcie nowego? Na pewno o zgode nie musisz pytac obecnego pediatry :O

Gość gość
na 100% muszą?? mi nie chcieli dać, kazali sobie skseroweać u nich, 20gr za stronę. w nowej przychodni składa się deklarację i to wszystko

Gość gość
Nie dziewczyny trochę chyba źle napisałam. Chodzi mi o to ,że czy potrzebuję zgodę od nowego pediatry czy kogokolwiek z nowej przychodni?? Czy wystarczy jak pójdę do nowej i wypełnię deklarację? Mają prawo mi odmówić czy jak? W starej jestem Znaczy dziecko 2 lata

Gość gość
.

Gość gość
podnosze

Gość gość
Witam. Znalazłem to forum, więc tutaj się zapytam. Moja córka ma teraz 8 miesięcy. Urodziła się 15 stycznia obecnego roku. Po porodzie zapisalismy córkę do przychodni X. Obecnie ma katarek aczkolwiek jest również pogodna. Z żoną pracujemy. Ja do 14 a żona do 16. Mieszkamy razem u rodziców żony. Tak że póki ja nie wrócę to dzieckiem zajmują się tesciowie. Wczoraj bez naszej wiedzy postanowili córkę przenieść do przychodni Y. Poinformowali nas po fakcie, że dziecko przeniesione i że upowarznili siebie. Nas co prawda tez lecz sam fakt że zrobili to za naszymi plecami. I teraz mam pytanie czy mieli takie prawo... Czy dziadkowie bez rodziców, bez naszych podpisów, zgody mogą tak zrobić?

Gość gość
Witam. Znalazłem to forum, więc tutaj się zapytam. Moja córka ma teraz 8 miesięcy. Urodziła się 15 stycznia obecnego roku. Po porodzie zapisalismy córkę do przychodni X. Obecnie ma katarek aczkolwiek jest również pogodna. Z żoną pracujemy. Ja do 14 a żona do 16. Mieszkamy razem u rodziców żony. Tak że póki ja nie wrócę to dzieckiem zajmują się tesciowie. Wczoraj bez naszej wiedzy postanowili córkę przenieść do przychodni Y. Poinformowali nas po fakcie, że dziecko przeniesione i że upowarznili siebie. Nas co prawda tez lecz sam fakt że zrobili to za naszymi plecami. I teraz mam pytanie czy mieli takie prawo... Czy dziadkowie bez rodziców, bez naszych podpisów, zgody mogą tak zrobić?