Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do nadciśnieniowców.

Polecane posty

Gość gość

Witam,mam takie pytanie do osób które mają nadciśnienie.Zawsze byłam niskociśnieniowcem niestety w ciążach dwa razy powtórzył się u mnie stan przedrzucawkowy,póżniej miałam jeszcze przez jakiś czas podniesione ciśnienie i przyjmowałam leki.kiedy wszystko się unormowało tabletki lekarz odstawił tabletki i kazał się kontrolować co jakiś czas.Oczywiście przy dwójce szkrabów zapominałam o tym ale parę dni temu zmierzyłam ciśnienie i wyszło po kilka razy 135/95 ,ciśnienie mierzę od kilku dni i cały czas jest w takiej granicy,jest mi też trochę duszno i czuje niewielki ucisk w klatce piersiowej.Wiadomo że pogoda teraz jest niesprzyjająca,jest duszno i gorąco ale czy to może mieć wpływ na podwyższone ciśnienie?i czy w ogóle to jest wysokie ciśnienie?pytam bo zastanawiam się czy iść do lekarza bo jak pójde to pewnie przepisze leki a chciałabym tego uniknąć.Dodam że odżywiam się raczej zdrowo ale mam trochę stresu,moje normalne ciśnienie było zawsze w granicach 110/60.

Gość gość
Górna granica normy prawidłowego ciśnienia to 140/80 , ale dla jednego to może być normalne a dla innego wysokie a jeszcze dla innego niskie. Dla mnie takie ciśnienie jest za duże , boli mnie głowa , mam zawroty , ucisk w głowie , przyspieszony puls. Ale odkąd zaczęłam przyjmowac lek na serce Bisocard , który jednocześnie obniża ciśnienie to rzadko mi skacze w górę, z reguły mam w granicach 110/70 +- i czuję o wiele lepiej .

Gość gość
Pogoda swoja droga,nie mniej nalezy odwiedzic lekarza.Dzieki tabletkom czuje sie dobrze,a taka pogoda dla wysokocisnieniowcowjest niebezpieczna. Druga sprawa tabletki powinnas miec w zapasie.Mierz teraz cisnienie dwa razy dziennie,zapisuj wez notatki na wizyte do lekarza.Nadchodz wieksze upaly i bedziesz sie tak czula

Gość gość
może jeszcze ktoś z nadciśnieniowców się wypowie?

Gość gość
czego sie boisz ,ze przepisze leki.Jak bedzie taka potrzeba ,to nalezy brac.Piszesz ze masz dzieci,kto sie nimi zajmie jak dostaniesz zawalu lub udaru,czego Ci nie zycze. Na forum nikt nie pomoze,kartka ,dlugopis zapisuj wyniki dwa razy dziennie,i mozesz pytac

Gość gość daro
Witam od kilku dni zacząłem mierzyć ciśnienie pierwszy raz jak zmierzyłem 185 Na 131 i podobne każdego dnia dzisiaj miałem 172na 121 dodam ze prowadzę niezdrowy tryb życia pale ale mało pije alkohol nie wiem co mam zrobić