Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda Iza

nie dająca spokoju sprawa.

Polecane posty

Gość mloda Iza

Część, Mam pewien problem, a mianowicie boję się iż jestem w nieplanowanej ciąży. Opis sytuacji: Do 'stosunku' doszło w ubiegły piatek , był to 21 dzień cyklu (cykle mam przeważnie 35dniowe około, dosyć dlugie). Uważam ze był to koniec moich dni płodnych, do wytrysku jako takiego nie doszło , był to stosunek przerywany, nawet po stosunku nie było wytrysku, jednak mógł być preejakulat. Problem: od tamtej pory prawie codziennie boli mnie podbrzusze , dzisiaj czuje się jak w pierwszy dzień okresu, lecz przeciez jeszcze go nie ma, to 29 dziem cyklu dopiero. Bolały mnie również piersi, jak zwykle na okres, lecz juz dzisiaj bol ustal. Dzień po domniemanym stosunku strasznie bolało mnie również podbrzusze. czy uważacie ze moge być w ciąży? Ja już postradalam zmysły, ciągle boje się ze to właśnie ciąża :( a na test jeszcze troszkę za wcześnie..

Gość gość
HALO H KTOS WYRAZI SWOJA OPINIE, POMOCY!!!!

Gość gość
Proszę o pomoc

Gość emilyemily
poczekaj do dnia planowego okresu a nawet i pare dni dłużej :) może być wiele przyczyn, ciąża albo po prostu się mocno przejmujesz, nowe objawy pms, lub coś nie tak jakieś zakażenie bakteryjne albo coś takiego. głowa do góry :) poczekaj i nie nakręcaj się bo to i tak teraz nic nie zmieni. jesli chcesz być pewna co do ciąży najlepiej pójdz na badanie krwi na bete w dniu planowego okresu naprawde, to nie tak łatwo zajść w ciąże : ) trzymam kciuki by było po twojej myśli

Gość gość
Dziękuję za te cieple słowa! Brzuch dzisiaj strasznie mi szaleje, boli i boli.. Ten sam ból, który jest zawsze w pierwszym dniu miesiączki.. Może ktoś jeszcze podzieli się swoja opinia????

Gość gość
PODBIJAM! PROSZE WAS !! :(

Gość gość
Haloo

Gość gość
K***a zrób sobie test ciażowy, taki z apteki

Gość gość
Jest za wcześnie na test, jak juz pisalam :)

Gość gość
Nalej sobie szklankę zimnej wody, potem weź dobry rozpęd i pierdolnij z całej siły głową w ścianę. Potem wróć tu za tydzień i daj nam znac, co pokazał test.

Gość gość
Rozumiem, ze z twoja psychika jest wszystko w porządku, tak? :)

Gość gość
Oczekiwałam tu poważnych ludzi i poważnych odpowiedzi, chyba jednak to za wiele , eh

Gość gość
Kobieto, za wcześnie na test, a nie za wcześnie na wyraźne objawy ciąży?! Tygodniowa ciąża NIE daje żadnych objawów! Za wcześnie, stanowczo za wcześnie.

Gość gość
Teraz doczytałam, że czułaś już jednodniową ciążę! To chyba byłby rekord godny Księgi Guinnessa. W takim tempie to urodziłabyś po trzech miesiącach. :D

Gość zakochanawlukaszu
Nakrecasz sie i wszystko kojarzy Ci sie z ciaza. Moze ciaza urojona? Tez mialam nie raz wielki stres moze nie po tygodniu ale po dwoch miesiacach i robilam test, wynik negatywny i za dwa dni okres i swiety spokoj :) nie, nie jestes wciazy na 100% bo jak ktos wczesniej napisal nie tak latwo zajsc w ciaze :) glowa do gory

Gość gość
Być moze czasami moja wyobraznia bierze gore. Nie czuje wszystkich obajwow ciąży tylko bol podbrzusza i mdlosci. Czytałam też w Internecie ze zarodek zagnieżdża się po ok. Tygodniu, a temu moze towarzyszyć bol podbrzusza, wiec jeszcze bardziej się nakrecilam. Teraz czekam na okres, mam 28d.c a cykle ostatnio 37dniowe wiec troche poczekam, stres moze też opóźnić mi ten okres, wiec jeszcze bardziej pewnie bede się nakręcać :/

Gość gość
a tak ogolnie co uważacie o tym preejakulajcie? Zawiera plemniki, jest niebezpieczny przy wpadkach?

Gość gość
gdzieś czytałam, że przypadek zajścia w ciążę podczas stosunku przerywanego nie został NIGDY zanotowany, a w preejakulacie nie zaobserwowano plemników zdolnych do zapłodnienia. Tym się zawsze pocieszam, a teraz mam podobną sytuację jak Twoja, tzn wiem że też się nakręcam ale stres jest. Zostaje tylko czekać, głowa do góry :)

niebiezpieczny? każdorazowy seks nawet w przypadku zabezpieczenia może kończyć się ciążą. nic nie daje 100 % pewności. możesz być w ciąży ale szansa na to jest bardzo mała bo w ejakulancie są śladowe ilości plemników więc jest taka mozliwosc. zwłaszcza, że prawdopodobnie były to Twoje dni płodne, nie ma co gdybać. bardzo często dziewczyny które boją się zajścia w ciąże przez psychiczną blokade mają opóźniony cykl. zrób test sobie nawet dzisiaj i może to u ciebie wywoła okres. bo skoro i tak myślisz że jesteś to po co zwlekać. siedzisz tu i narzekasz, najpierw troche poczytaj o tym jak wygląda zajście w ciąże i jak wielu ludzi zdrowych czeka na pierwsze dziecko i mimo, że są zdrowi starają się latami. więc ogarnij się, zajmij głowe czym innym i tyle. rady lepszej nie ma.

Gość gość
Hmm a kiedy miałaś ostatni stosunek kobietko pod pseudonimem "gość"? Może będziemy razem się wspierać w tym trudnym teraz czasie? Teraz widze, ze lepiej jeszcze zaczekać ze współżyciem. Wyniosłam już z tego nauczkę, mam nadzieje , ze bez żadnych gorszych konsekwencji jeszcze .

Gość gość
Niedawno, to był jakiś 16 dzień cyklu, dzisiaj jest 23. Też stosunek przerywany. Ja to jestem stara i głupia, właściwie tak się stresuję bo to z facetem, z którym nie chciałabym bardzo wpaść.. Brr aż mnie ciarki przechodzą :o Dla pocieszenia Ci powiem, że z moim byłym przez 3 lata (!) nie używaliśmy żadnych środków, tylko właśnie stosunek przerywany (wpadka nie byłaby katastrofą) i jakoś nie zaciążyłam.. Więc nie jest tak łatwo, nie ma co gdybać, a stres tylko potęguje nieprzyjemne odczucia..

Gość gość
nIby nie jest łatwo, ale człowiek jak juz sobie coś wymyśli to potem w to brnie.. mnie dzisiaj po południu zaczął bolec brzuch dokładnie tak jak w pierwszym dniu miesiączki i bol ten nie ustępuje, moze to jakis znak. Do tego śluz mam tylko troszkę i klejacy. Czytałam gdzies w necie ze to oznacza nadchodzącą miesiączkę. OBY!! :) poczekajmy jeszcze troche, najwyżej zrobimy testy ;)

Gość gość
Ja miałam taką jednodniową panikę, po namiętnej nocy. Teraz w sumie luz, czasem wieczorem mnie coś najdzie. Jak jesteś młoda to mam złą wiadomość- mi z wiekiem takie paniki nie przeszły, może są krótsze. Mijają z odpowiednim partnerem albo dobrym zabezpieczeniem. Pigułek nie chcesz brać? Będziesz miała trochę spokoju na przyszłość :)

Gość gość
No w sumie duzo zależy od partnera. W sumie to myślę, ze w późniejszym wieku nie bede chyba aż taka panikara bo wtedy dziecko nie bedzie zmartwieniem lecz szczęściem , oczywiście z odpowiednim partnerem ;) Nie właśnie nie chce , zeby sobie nie faszerować organizmu.. :( Jeżeli przyjdzie okres to tuż po nim zapisuje się na usg, mam dziwne przeczucia możliwych torbieli jajników :(