Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub z Niemcem

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony jest niemcem. Razem żyjemy w Niemczech od 3 lat, za rok planujemy ślub, ale kompletnie nie wiemy jak to zorganizować. Ślub będzie w Polsce, ale narzeczony po polsku mówi słabo. Jego rodzina mieszka w Niemczech, moja w Polsce. W Niemczech inaczej się ubierają na wesele, jest inną muzyka. Nie wiemy jak mamy to zrobić.

Gość gość
zastanów sie jeszcze ze 100 razy

Gość gość
Czemu ? Kochamy się, chcemy razem być.

Gość gość
Bo tak.

Gość gość
Hajtaj się, na wypadek kolejnej wojny będziesz bezpieczna :o.

Gość gość
kotkapsotka znowu ty?

Gość gość
Ja od roku jestem zona Anglika slub i wesele tez robilismy w Polsce raz ze taniej a dwa ja mam wieksza rodzine,wesele bylo zorganizowane normalnie po polsku goscie ze strony meza byli zachwyceni,nikt z nich nie mowi po Polsku moj maz tez nie potrafi (no moze teraz juz troche wiecej) Po paru glebszych ze wszystkimi sie dogadali :P Na poczatku nie wiedzieli zabardzo jak wodke czysta pic ale nauczyli sie szybko :) Nie przejmuj sie zorganizujcie wesele normalnie skoro ma byc w Polsce to niech po polsku bedzie,niech Niemcy zobacza jak sie Polacy bawia :)

Gość gość
Mój mąż jest francuzem a dokładniej bretonczykiem wesele było w Bretani z muzyką celtycka na wolnym powietrzu z polykaczem ogni i pokazem fajerwerków Było przepięknie. Nie chciałam wesela polskiego bo takie już kiedyś miałam:) ale był specjalny stół z polskimi przysmakami i polska wódka. Goście z polski bawili się naprawdę świetnie i choć większość nie mówiła po francusku to dogadali się np po angielsku i hiszpańsku

Gość gość
z doświadczenia wiem, że obcokrajowcom podobają sie polskie wesela i smakuje polska wódka, zwykle te wesela organizowane w Polsce są udane, a po kilku głębszych goście łatwo nawiązuja kontakt - a zwłaszcza Niemcy, grałam kiedys na weselach i stąd ta wiedza nie rób "mieszanego" wesela, bo no nie wypali

Gość gość
Ja jaaa jaa, das ist eine gute Position !!!

Gość Ale to już było
Dobrze Ci życzę, jednak radzę zastanowić się.Wątpliwa miłość z tej rasy facetem:D Obyś nie płakała.BARDZO często słyszy się e mediach jakie tragedie się dzieją gdy minie oczarowanie.