Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariczkaa19

A ja nie będę miała dzieci i już! Kto również??....

Polecane posty

Gość Mariczkaa19

Nie planuje dzieci. Niektórzy mówią że trzeba robić dzieci bo w polsce już nikogo nie będzie a ja mam to w nosie! Fakt jestem młoda (19 lat), ale i tak w przyszlosci nie chce dzieci. Nie to że mnie denerwują czy coś ale ze względu na mój stan zdrowia. Chce skończyć studia a potem spełniać marzenia. Nic prócz tego. Moj chłopak mnie rozumie nawet popiera. I tak nie będe mieszkac w polsce więc kraj nie wymarnie. Kto popiera pisać!

Gość gość
ja nie mam

Gość gość
i nie bede miec.

Gość gość
Mając 19 lat też tak mówiłam ale 10 lat później zdanie zmieniłam ;) Za młoda jesteś na takie deklaracje :)

Gość gość
ha ha.. Tez tak mówiłam do 22 lat a jak miałam 24 to bach dzieci mi sie zachciało:D teraz mam 2 brzdąców i śmiać mi się chce z moich deklaracji i z deklaracji moich już też dzieciatych koleżanek także... Tak wiec napisz nam za jakieś 10 lat co tam u ciebie słychać:D

Gość gość
Skoro niechcesz mieć dzieci to dlaczego siedmisz tu na forum . Dla twojej wiedzy tu ogólnie się pisze o dzieciach i co z nimi związane. Nikogo nie obchodzi to że sobie wymyśliłas że nie bedziesz mieć dzieci. Tylko się zabezpieczaj bo później bedzie płacz i lament.

Gość gość
Ja w twoim wieku tez tak mówiłam. Mam 28 lat i trójka dzieci. Moja siostra tak mówiła do 25 roku życia ze np. Po co mi dzieci itp a teraz ma 26 i piąty miesiąc. Hahahahahahahahahahahaha wiec jak ktoś napisał pogadamy za 10 lat :D

Gość gość
Ja w Twoim wieku też tak mówiłam. Minęło 13 lat i nadal tak mówię. To odnośnie tego "za młoda jesteś, zmieni ci się". Nie kazdemu się zmieni, więc nie traktujcie jej od razu z góry jak gówniary, która "nic o życiu nie wie". A jak 19-latka by mówiła "chcę mieć trójkę dzieci w życiu", to ktoś by jej zarzucił niedojrzałość? Wątpliwe. Więc czemu jak nie chce to jest niepoważna, a jak chce to super? Czyżby był jeden słuszny model "dojrzałości"?

Gość gość
Czego szukasz na forum ciąża, poród ..... Wiesz ja na formum o sporcie czy samochodach nie wchodzę, bo mnje to nie interesuje.........

Gość gość
W takim razie czego szukasz na tym forum?? Chyba się pomyliłaś

Gość bftjimnsd
Co za forum, pisać sie nie da, bo za spam uznaje...

Gość gość
Otóż temat dzieci dotyczy każdej z nas, niezależnie czy je mamy, czy nie- właśnie dlatego, że jak nie mamy, to jesteśmy zamęczane -a kiedy ty, na co czekasz, nie wiesz jak zadziałać, starzejesz się, młodsza nie będziesz, jesteś egoistką, nikt ci szklanki wody nie poda na starość... Dlatego to chyba normalne, ze na forum o dzieciach mozna tez pisac o powodach niecheci do dzieci? Jak nie tu, to gdzie?

Gość gość
Masz racje dziewczyno, z malych, ladnych bobaskow wyrastaja wredne, aroganckie nastolatki i tylko zdrowie, pieniadze, urode i zycie tracisz dla takich, a potem cie jak moga to kopia w tylek... Tak traymaj, dzieci to strata zycia, ktore podobno mamy tylko jedno...

Gość gość
Nie każdy chce mieć dziecko i ma do tego święte prawo. Może kiedyś zechce, a może nie i tyle. Jestem mama dwójki dzieci, mam wśród znajomych osoby, które dzieci mieć po prostu nie chcą. Ja ich rozumiem, nie namawiam, nie rozmawia my o dzieciach ( ani moich ani innych) chyba ze za pytają ale wtedy tez nie robię dlugiego wywodu na temat kupek i zupek OH ah itp. Każdy ma prawo do wlasnych wyborów, a inni nie maja prawa tych wyborów oceniać :)

Gość gość
do dziewczyny, która ma siostrę w 26 i 5 miesiącu ciążę :D że tak zapytam- to co ona jest słonicą do kwadratu, że tyle miesięcy w ciąży biega?

Gość gość
Ja od dziecka mówiłam, że nie lubię dzieci i nie będę ich mieć, nie bawiłam się lalkami, młodsze kuzynki mnie wnerwiały, i też ciągle słyszałam- za młoda jesteś, nie znasz się, odmieni ci się za kilka lat. Tych lat minęło już kilkadziesiąt i nadal mi się nie odmieniło- po prostu od dziecka wiedziałam, że nie chcę mieć dzieci. Teoretycznie mogłabym je jeszcze mieć, ale jak zastanawiam się nad tym, to sobie tego po prostu nie wyobrażam. Czy to znaczy, że nadal nie znam życia i niedojrzała jestem? a może przeciwnie, jestem świadoma swoich potrzeb, możliwości i wiem, czego chcę od życia? Dlaczego te, co mają, nawet jeśli wpadły jako za przeproszeniem gówniary, roszczą sobie prawo do pouczania i oceniania innych, którzy myślą w odmienny sposób? Szkoda, że rzadko są takie osoby jak gość 23:29- oby więcej takich.