Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka najlepsza metoda antykoncepcji tabletki odpadaja

Polecane posty

Gość gość

bo mam slaba pamiec i na pewno zapomne ktoregos razu wziac;zastrzyki moze?nie chce juz miec wiecej dzieci,bynajmniej nie teraz moze za 10 lat,mam 25 i dwoje

Gość gość
całkowita abstynencja, ewentualnie wyciecie jajnikow lub podwiazanie jajowodow

Gość gość
-Jaka jest najlepsza antykoncepcja?? -Woda !! -ale przed czy po?? -Zamiast!! :)

Gość gość
Tylko marzyć o bzykaniu ,a w cipkę ogórka założyć .Teraz jest sezon ogórkowy.

Gość gość
nie seksic sie

Gość gość
Co za durne wypowiedzi. Spirala ma skuteczność większą od tabletek - masz do wyboru te z hormonami lub bez. Ewentualnie zastrzyki z progresteronem na 3-5 lat.

Gość gość
jeżeli zajdzie się w ciążę mając spiralę,a trzeba wiedzieć,że jest to najczęściej związane z jej przemieszczeniem się w jamie macicy (tzn w górę lub w dół) zarodek zagnieżdża się albo powyżej wkładki albo poniżej.Bada się to przez USG i jeśli okaże się że poniżej to wtedy zazwyczaj pozostawia się spiralę,pacjentka ,jest pod stałą opieką lekarską,gdyż w tym momencie istnieje zagrożenie przedwczesnym porodem lub innymi komplikacjami,spirala owszem wrasta,ale w łożysko i rodzi się razem z dzieckim.Natomiast jeżeli zarodek zagnieździ się powyżej to wtedy usuwa się spiralę i ciąża rozwija się dalej,oczywiście usunięcie spirali może zwiększyć ryzyko powikłań,czy też nawt poronienia,ale na ogół ciąż rozwija się dalej bez przeszkód.Dlatego mając spiralę należy pamiętać o tym by po jej założeniu skontrolować poprawność umiejscowienia przez USG a co miesiąc badać obecność i długość nitek.

Gość gość
Ja używam Cyclotestu do metod naturalnych - to komputer cyklu. Wiem jednak że niektórym npr nie odpowiada, więc mogę polecić jeszcze femcap - kapturek naszyjkowy

Gość gość
Czemu zapomnisz? Ja mam ustawione w tel przypomnienie. Fakt, że dwa razy nie usłyszałam i wzięłam tabletkę 30 min. później ale w 99% przypadkach słyszę tel :P

Gość gość
w tym katolandzie to na temat antykoncepcji same mity kraza. spirala prawie nigdy sie nie przemieszcza, bo a) jest dobierana do budowy narzadow kobiety, b) ma rozne rozmiary c) wystepuje o roznych ksztaltach. dzisiejsza spirala nie ma nic wspolnego z ta z lat 80tych oprocz nazwy. zajscie w ciaze jest niemozliwe bo czy to hormony, czy miedz zmieniaja sluz i sprawiaja ze a) plemniki nie przedostaja sie do jajowodu b) jakby juz ktorys jakims cudem dotarl do jajeczka to zaden zarodek sie nie zagniezdzi w macicy. te wszystkie panie od 'naturalnych' metod, komputerkow, temperatury i nie wiadomo czego - wam sie przyda szklanka zamiast, bo gracie w ruska ruletke!