Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antyproblem

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę mieć więcej dzieci z przyczyn zdrowotnych ale nadal jestem płodna. Czy podwiązanie jajników jest dobrym rozwiązaniem? I może ktoś wie jakie niesie ze sobą skutki

Gość gość xyz
Podwiązanie jajników w zacofanej Polsce jest nielegalne. Wazektomia za to jest legalna, więc może raczej pogadaj ze swoim facetem. W każdym razie nie radzę kombinować z podwiązywaniem jajników - ma więcej potencjalnych komplikacji, jest obarczone wyższym ryzykiem (bo to całkiem poważny zabieg, nie to co wazektomia..) i ponoć gorzej wpływa na organizm. Ale sama nie przeszłam, więc powtarzam tylko opinie przeczytane w necie - nie musisz się tym sugerować jakby co:)

Gość gość
a nie możesz pójść do ginekologia? on zaproponuje najlepsze a co najważniejsze bezpieczne i legalne rozwiązanie. O mężczyźnie bym nie myślała, różnie bywa, a co jeśli byście się rozeszliśmy i chciałby mieć dzieci (mimo, że wazektomia jest odwracalna-nie zawsze się to udaje).

Gość gość
narazie biorę tabletki a nie chce brać ich przez całe życie a raczej dlatego że jak przypadkiem bym zapomniała to by był poważny problem. Spirala też odpada bo niestety może wywołać dodatkowe problemy ale na razie zaczekam. Za kilka lat medycyna może pójdzie do przodu

Gość gość
po pierwsze są zastrzyki, po drugie wkładki domaciczne, a czy wy nie możecie używać prezerwatywy? Małe prawdopodobieństwo, że zażyjesz tabletkę i od razu guma pęknie...

Gość gość
że pominiesz tabletkę miało być.

Gość gość
używaliśmy swojego czasu. Mogłam tylko jeden rodzaj nie wiem czemu. Inne były dla mnie nieprzyjemne ale my dość często ten seks uprawiamy więc wiązałoby się to z ogromnymi kosztami w naszym przypadku. Ale dziękuję za informacjeogólnie tego podwiązywania.

Gość gość
a dlaczego twój mąż nie podda się wazektomii????