Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak smakują krewetki?

Polecane posty

Gość gość

nigdy nie jadłam, zastanawiam się czy kupić i zrobić samej czy też zjeść w restauracji

Gość gość
szczerze? nie pamiętam a przeca jadłam kiedyś :) czyli nie zrobiły na mnie wrażenia na tyle żeby sheftować od razu lub ponowić konsumpcję innym razem

Gość gość
fajnie. jak trochę słodsze mięso

Gość gość
A ja z kolei miałam kupić, ale obejrzałam w tv program w którym mówiono że krewetki są gumowate i w końcu zrezygnowałam z zakupu, bo wydawało mi się że będą w smaku przypominały mięsko raków-ale pewnie nie mają smakowo związku. 20:01-A raki jadłaś?

Gość gość
raków nie ale ośmiorniczków und małżów to i owszem 😭

Gość gość
jej, no po prostu kupcie w jakims lidlu, usmazcie ( najlepiej na masełku z czosnkiem) i zjedzcie, co tu opisywac. ja lubie, ale trudno o dobre i w miare swieze,

Gość gość
mam małe doświadczenia kulinarne, nie jadłam raków, ani owoców morza np małż ...ryby lubię, raz spróbowałam sushi i prawie zwymiotowałam

Gość gość
No właśnie ja też mam delikatne podniebienie i dlatego te raki zrobiły na mnie wrażenie, ponieważ mają delikatne mięsko i nigdy gumowate się nie robią Ja nie lubię mocno rybnego smaku Lubię właśnie takie delikatne smaki Z morskich ryb najbardziej lubię mięso halibuta -ale nie kupuję go w sklepie bo się boje-moczą go w chemii wolę zjeść pomidora albo fasoli...

Gość gość
Myślę ze jak ktoś nie skosztowal świeżych to może na bawić się wstrętu. Jak zjadlam świeże małże prosto z oceanu w sosie bazyliowym to niebo w genie, raj na ziemi, euforia. Niestety nic tego nie zastąpi żadne mrozonki, konserwy. Tak samo jest z oliwkami. Oliwki świeże z beczki a te ze sloika to przepaść smakowa.