Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mela18

Czy to może być mięśniak?

Polecane posty

Witam mam 18 lat i od dłuższego czasu mam bolesne miesiączki. Do tego czasami sa obfite a czasami zanika na kilka godzin żeby Zaraz powrócić... Często są nieregularne... Od jakiegoś czasu mam delikatne plamienie i skrzepy krwi w czasie jak i po miesiączce wyczulam także dosc duze zgrubienie w pochwie tak jakby ktoś włożył tam 'kawałek mięsa' i zablokował dojściu do macicy obok tego sa tez małe guleczki... Nie wspolzylam wiec czy gdy pójde do ginekologa zbada mnie normalnie?

Gość gość
Byc moze to miesniak, al jesli nie pojdziesz do ginekologa to nie bedziesz wiedziala. Zrobi ci usg i bedzie wiedzial co sie dzieje. Ja majac miesniaka o nim nie wiedzialam, nie mialam tez obfitych miesiaczek, ale za to bardzo bolesne. Bardzo mnie bolaly plecy z prawej strony i prawa strona brzucha. Leczyli mnie na kregoslup, podejzewali zapalenie wyrostka tylko nikt mi nie zrobil zwyklego usg (z badan krwi nic nie wychodzilo). Dopiero jak wyladowalam w szpitalu z wielkim bolem okazalo sie, ze to 10cm miesniak umiejscowiony o prawej strony bardzo gleboko (stad bole plecow). Mialam usg i bylam badana ginekologicznie, ale ciebie jako dziewicy moga ale nie musza badac przez pochwe. Chyba ze z bardzo malenkim wziernikiem. Nie martw sie o nic i idz jak najszybciej do lekarza. Takie obfite, bolesne miesiaczki nie wroza nic dobrego. Trzeba jak najszybciej cos z tym zrobic.

Wiesz co jakieś pol roku temu także wyladowalam z ostrym bólem brzucha z prawej strony... Do tego wymioty goraczka i omdlenia. Przyjęli mnie z podejrzeniem wyrostka jednak po 11 kroplowkach wszystko ustąpiło. Co prawda bylam na badaniach ginekologicznych ale zrobil mi usg pod kątem macicy i nic nie wykazało wiec po 4 dniach wypuścili do domu. Teraz się tak zastanawiam czy to nie moglo byc to tylko czy byłyby to. Az takie objawy i czy lekarz na usg nic być nie zauważyl? :/