Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ppaulinao

włosy mocno zniszczone, jakie dobre maski, odżywki?

Polecane posty

witam. Dziewczyny nie wiem czy taki temat byl, ale postanowiłam sama zapytać. Mam włosy średniej długości. trochę dłuższe niż do ramion. Włosy były rozjaśniane. Potem znów rozjaśniane. Prostowalam włosy dwa razy w tygodniu po myciu. Mimo to ze mam włosy proste. Skończyłam z prostownica i podzielam delikatnie końce, bo nie chciałam dużo obcinać. Pomału dochodziły do ładu aż do wczoraj... firma L'oreal wprowadziła na rynek nowość Beach Waves czyli fale prosto z plaży. Miało wyjść pięknie a tu kicha. Moje włosy są jak siano i końce mega spalone . Pytanie do was dziewczyny. Potrzebuje jakiś mocno odbuduwujacych masek, odżywek i może coś z szamponów. Dodam że zależy mi na tym żeby nie przetłuszczaly włosów, mam cieniutkie włosy i niewiele im trzeba. Proszę o rady i z góry dziękuję. :) POZDRAWIAM :)

Gość olazprzedszkola
Ja stosuje obecnie maske Pilowax, jestem bardzo zadowolona. Stosowalam tez l'biotica wax, a z drogeryjnych to odzywki.. lubie l'oreal extreme repair czy cos takiego (taka blyszczaca fioletowa tubka z czerwona zakretka), garnier z awokado i maslem karite... idz do apteki najlepiej i zapytaj aha, i oleje!

umyj kilka razy naturalnym octem jabłkowym. wreszcie odżyją.

Możesz także stosować domowe metody pielęgnacji włosów. Wcieraj we włosy olejek, np. arganowy, na kilka godzin przed myciem. Spróbuj też różnych maseczek, np. maseczki z awokado, która dobrze działa na suche włosy. Kwasy tłuszczowe zawarte w awokado odżywią zarówno włosy jak i skórę głowy. Składniki: Awokado, 1 łyżka miodu, 2 łyżeczki oliwy z oliwek Obrane awokado utrzyj do konsystencji papki. Dodaj miód i oliwę z oliwek, a następnie dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną maseczkę nałóż na włosy i trzymaj 20 minut. Po wyznaczonym czasie, spłucz mieszankę i umyj włosy delikatnym szamponem.

Gość gość
TREATMENT WAX dostępna w aptekach

Warto też coś zafundować włosom z profesjonalnej linii. Np. prostowanie keratynowe, lub uzupełnienie kuracją ampułkową.

Gość gość
mi pomogło olejowanie. robię to olejem lnianym z oleofarm bo mi się dobrze sprawdza więc go nie zmieniam. włosy są odbudowane i tak nie wypadają. nawet suszenie znoszą lepiej.

Gość gość
gooownofarm, spamerski śmieciu!!!