Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uważajcie na opiekunki !!!!

Polecane posty

Gość gość

Znam dziewczynę, która od kilku lat jest opiekunką do dzieci. Dziewczyna skończyła studia pedagogiczne i zajmuje się dziećmi na co dzień. Co się ostatnio dowiedziałam, to mi szczena opadła.... Niedawno opiekowała się małym chłopczykiem, wymyślała mu surowe kary (nie biła go), zastraszała go i wmawiała że rodzice go nie kochają, bo nie mają dla niego czasu, dlatego musi siedzieć z obcą babą. Chłopczyk się jej bał, dlatego nie powiedział nic rodzicom. Ale z czasem mama chłopczyka zauważyła, że jest coś nie tak, dziecko zaczęło się moczyć w nocy i nie chciało jeść. W rezultacie trafili do szpitala z powodu odwodnienia. Dopiero za pomocą psychologa w szpitalu mama dowiedziała się prawdy co się z jej dzieckiem działo. Masakra! najgorsze jest to, że ja znam tą dziewczynę ! Dramat!!!! Naprawdę uważajcie komu dajecie dziecko! Najlepiej jest kamerki montować i patrzeć co się dzieje pod Waszą nieobecność.

Gość gość
No nieźle. Też mam w rodzinie przypadek, że opiekunki nie były idealne i dzieciak po nocach nie spał. Ale oni jakieś grosze płacili, to i cudów nie można się spodziewać. Ja z resztą nie mam jakoś zaufania do młodych dziewczyn, wolę nianię-emerytkę.

Gość gość
tak!

Gość gość
ja też wolę emerytkę, taka zazwyczaj więcej w domu ogarnie i lepiej się dzieckiem zajmie. Wracasz do domu a tam posprzątane, wyprasowane, obiad zrobiony i dziecko uśmiechnięte. Młode dziewczyny tylko chcą sobie dorobić najmniejszym kosztem, sprzątać nie będą bo to nie ich obowiązki, dzieckiem zajmą się tyle o ile- raczej na zasadzie, żeby nic się nie stało, ale wymyślanie gier i zabaw to już za wiele. A i jeszcze młode Ci męża uwiodą, bo zobaczą że w domu ładnie :) hehehe

Gość gość
a swoją drogą to ile płacicie opiekunkom? Ja mieszkam w Krakowie i zamierzam zatrudnić. Dizęki z góry za info.

Gość gość
Jestem pedagogiem i emerytka i powiem Wam,tak z kilkudziesiecioletniego doswiadczenia,najlepsza ta nauczycielka i opiekunka,ktora sama miala dziecko.Nic nie zastapi bycia mama. Wtedy czlowiek inaczej patrzy na swiat i rozumie postepowanie dzieci,nabiera dystansu do wielu spraw i kocha dzieci bezwarunkowo....

Gość gość
My mamy zamiar 10/h.

Gość gość
tak to prawda, zgadzam się z Panią wyżej -najlepsza opiekunką jest kobieta, która ma sama dzieci. Macierzyństwo uczy obowiązków, cierpliwości, wyrozumiałości i umiejętności organizowania sobie nawzajem czasu :)

Gość gość
to cena standardowa 10zł/h i też tyle przeznaczymy na opiekunkę za 2 miesiące :) Powiem tak, że znajdą się i takie co za 5zł/h będą pracować, ale myślę że warto dołożyć i mieć odpowiednią osobę, chociaż i tak bardzo ciężko taką znaleźć.

Moje dzieci to języka za zębami trzymać nie potrafią, wszystko wypaplaly kto i jak wobec nich sie zachowywał, jakie kary miały, za co ,co kto zrobił i powiedział...ile razy mnie pod pregiez wystawily, bo tez o mne nadawaly ,a mi o innych z którymi w tym czasie przebywały :P Tak wiec o tajemnicy mowy nie bylo

Gość gość
Opiekunka a pani do sprzątania, prasowania i gotowania to dwie różne sprawy. Jeżeli pani ma być opiekunką a dodatkowo ogarniać mieszkanie i gotować, to stawka musi być większa.

Gość gość
w Poznaniu 1700 miesiecznie.