Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaBritta

Częstotliwość karmień trzymiesięcznego dziecka (pierś)

Polecane posty

Gość AnnaBritta

Witam szanowne koleżanki, chciałabym się dowiedzieć jak często (a tak na prawdę jak rzadko) wasze dzieci ssały pierś? Moja córka je co 4-5 godzin. Bardzo nieregularnie. Czasem zje co trzy. Chciałam jakoś unormować karmienia, żeby jadła co 3, ale płacze przy piersi. Jest to problem, bo np. wracam ze spaceru po 3 h, próbuję ją nakarmić, a ona płacze i zamiast wyjść znów, to czekam aż będzie głodna, bo nie wiem czy to będzie za godzinę czy za dwie. Martwię się czy nie je za rzadko. Przybiera na wadze w normie ok 700g/m-c. Dodam że często ma kolki i puszcza bąki w czasie karmienia

Gość gość
Moja ma 4 miesiące i ****ardzo często. Zwykle co 2-2,5 godz, czasem jak zaśnie na spacerze to co 3 godz, ale gdy jesteśmy w domu i nie śpi to potrafi nawet jeść co godzinę (może z nudów, ale słyszę i widzę, że je efektywnie, mam pokarm a ona ssie dość mocno i słyszę, że przełyka pokarm). Na dzieci karmione piersią nie ma reguły, jeśli przybiera ładnie na wadze to chyba nie ma powodów do zmartwień. A ile waży Twoje dziecko?

Gość gość
Mój jadł co 2,5- 3 godz, noce bez karmienia. Aż taki masz problem żeby nakarmić na spacerze? Albo piersią, albo odciągniętym mlekiem?

Gość AnnaBritta
Waży 5800, waga ur. 3600. Chciałabym ją karmić częściej, ale płacze i nie wcisnę na siłę. Z butelki gorzej. Ale jak wezmę pierś czy butelkę to się śmieje i tak się może śmiać i bawić długie godziny bez jedzenia..Usypiam ją żeby po spaniu possała choć trochę mniej świadomie. Tu gdzie mieszkam strasznie wieje, biorę ze sobą butelkę, ale nie chce. Ona nawet nie sygnalizuje że jest głodna. Nie wiem sama..mam bardzo duże piersi i dużo mleka. Mała jak już je to z 20 minut, po 10 na każdą pierś i jest silna, może zjada dużo te parę razy?

Gość gość
Wydaje mi się że twój maluch za mało przybiera. Idz do lekarza. Moja mała w 7tyg przybrała 2 kg.

Gość gość
Jeżeli mała je efektywnie tz. "wyssie " z piersi do końca to przy końcu mleko jest bardzo tłuste i kaloryczne, dlatego na długo jej starcza. Dziecko do pozazdroszczenia. A jak w nocy je ?

Gość AnnaBritta
Chodzę do lekarza regularnie i wie o tym, twierdzi że bardzo dobrze przybiera i rośnie. Tylko ja czytam za dużo i się potem martwię:0 Nawet gdybym miała ją dokarmiać to nie wiem jak. Kupiłam parę razy mleko modyfikowane w kartoniku, wypiła po 3h od karmienia 40 ml na siłę. Reszty nie chciała, musiałam wylewać. Moje mleko z butli jadła kiedyś co 4 h, to raz jadła 160 ml drugi 30-40ml. Piszę bo może ktoś ma/miał podobnie i się tylko upewnię:) W nocy czasem się budzi o 3 i potem o 6. Czasem tylko o 6. Zależy czy zje przed snem (ok 22-23)

Gość gość
Ja tylko powiem jedno - zazdroszczę.