Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaJednaTakaSama

ZBYT SZYBKI ŚLUB, czy któraś z Was popełniła ten błąd?

Polecane posty

Gość TakaJednaTakaSama

pytanie jak w temacie. proszę wypowiadajcie się, piszcie o Waszych doświadczeniach, przeżyciach czy ewentualnych rozwodach z powodu zbyt szybkiego ślubu i pochopnej decyzji podjętej w związku z tym. Czy związek kiedy kobieta zdaje sobie sprawę, że po prostu zwyczajnie jest niedopasowana z partnerem i nie nadają na tych samych falach ma sens? czy jest sens brnąć w to dalej? proszę piszcie.

Gość gość
tak, nalegał na ślub pomimo , że wiedział o poczętym nie jego dziecku, krótko po tym ojciec dziecka wrócił z kontraktu i stało sie inaczej

Gość gość
ja popelnilam ten blad i bardzo tego zaluje.

Gość gość
Popelnilam ten blad. Po 4 latach batali zakonczylo sie rozwodem

Gość gość
Niestety ja tez popełniłam ten błąd..masz na tyle rozumy, że myslisz o tym teraz więc masz szanse podjąć dobrą decyzję( nie koniecznie musi to być zerwanie zaręczyn) kilka dni przed ślubem chciałam zrezygnować niestety zabrakło mi siły i mądrości...w dniu ślubu miałam ochotę uciec ale wg mnie wtedy było za późno.. teraz wiem, że i wtedy mogłam powiedzieć nie...bardzo szybko był rozwód. To tylko moje doświadczenia, musisz wiedzieć czy to strach przed czymś nowym czy czujesz, że to nie ten i nie będziesz z nim szczęśliwa. Nikt nie pomoże podjąć tobie decyzji ona musi byc w 100% twoja. Myślę, że są i takie kobiety które nie były pewne czy dobrze robią wychodząc za mąż ale wyszły i są szczęśliwe tylko one nie siedzą na kafe to tez musisz wziąc pod uwagę.

Gość gość
ze ślubem nie ma co się śpieszyć gdyż na człowieka poznaje się po jakimś czasie a nie w fazie zauroczenia jaka jest na początku związku. Nie warto.

Gość gość
Chyba nie ma na to recepty:-) Przyszlego meza poznałam w styczniu, po 3 miesiącach był slub. Bardzo się balam, wydawalo mi się to szaleństwem i glupota, ale brnelam w to, bo bylam zakochana. Jestesmy ze sobą 30 lat. Kolezanka, która chodzila z chłopakiem 3 lata przed slubem, do jego matki mowila już "mamo", tydzień po slubie uciekla od niego. Sa już dawno po rozwodzie. Chyba jest ważne , czy slub bierze się z milosci

Gość gość
Byłam blisko popełnienia tego błędu. Szalone wielkie uczucie, spontanicznie spytał czy zostanę jego żoną po miesiącu z hakiem. Po 3 miesiącach dostałam pierścionek i powiedzieliśmy znajomym i rodzinie... Planowaliśmy ślub po kolejnych 3 miesiącach tylko we dwoje + przypadkowi ludzie na świadków. Na szczęście w międzyczasie wprowadził się - i okazało się, że ma problem z narkotykami, alkoholem, a to tylko wierzchołek góry lodowej. :O Ogólnie minęły 3 lata, a zażenowanie to najlepsze określenie na moje uczucia wobec niego i tego "związku"... więc nie polecam...