Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgo0

ślub cywilny obiad przygotowania

Polecane posty

Gość malgo0

Cześć dziewczyny. 6 września bierzemy ślub cywilny. Chciałabym aby było skromnie, ale ładnie. Ślub ił być już w styczniu, ale ze względu na moje złe samopoczucie (byłam w ciąży) przełożyliśmy go. Mamy już stroje i dodatki, zaproszenia i powiadomienia zamówione, ale ... nic poza tym. Chcemy zaprosić na obiad około 30 osób, wyłącznie rodzinę. Znajomi dostaną powiadomienia o uroczystości. Jak będą chcieli przyjść, pogratulować to przyjdą, jak nie no to trudno... Nie chcieliśmy wydawać na wesela ze względu na masę innych wydatków i na to, że oboje nie lubimy być w centrum zainteresowania. Nigdy nie marzyłam o hucznym weselu, białej sukni, welonie. Wybraliśmy jedną z najlepszych restauracji w mieście. Będzie drogo, ale skoro ma być tylko obiad to odżałuję. Jutro chcemy tam pojechać, zarezerwować miejsca, ustalić menu. Po ceremonii toast dla zebranych jeszcze w urzędzie stanu cywilnego w sali toastów. Jak można małym kosztem dodać coś specjalnego? Żeby jednak było co wspominać

Gość tarantulllka
możemy sobie przybić piątkę ;) ja też cywilny z obiadem na ok. 30 osób, z tym, że my mamy już wszystko podopinane na ostatni guzik, zaproszenia rozdane. ślub 20 września. Wyszło nam koło 7 tys. jeśli chodzi o koszty.

Gość malgo0
o, podziękowania w formie pudełeczka ze wstążeczką z czekoladką w środku postawimy przy talerzu każdego z gości. jakoś jeszcze można urozmaicić te przyjęcie?

Gość malgo0
tarantulllka, my chcemy zamówić w restauracji przystawki, zupę, drugie danie. tort chcielibyśmy wziąć ze sobą. wino także, bo w tej restauracji ceny alkoholi są zaporowe. jak to u Was wygląda? suknię masz typowo ślubną, długą? ja mam do kolana, białą, zwiewną. narzeczony ma piękny, granatowy garnitur i muchę.

Gość gość
Ja kupuje slubna sukienke dluga u mnie z alkoholem wyglada tak ze doliczaja 5zl do osoby i mozemy swoj alkohol przynies

Gość tarantullka
malgo, ja mam koronkową sukienkę w kolorze beżowym, do kolan. Też nie chciałam długiej białej. My wszystko organizujemy przez restaurację. Przystawki, zupa, drugie danie, ciasta, owoce, napoje. Tort też zamawia nam restauracja tylko musimy się zdecydować na smak. Co do alkoholu to planujemy kupić po dwie lampki wina na osobę, czyli wychodzi około 8 butelek. Nie wiem jak wyglądają ceny w restauracji, pod koniec sierpnia jedziemy uzgodnić szczegóły, więc wtedy zdecydujemy czy kupujemy tam, czy wnosimy swoje za dopłatą (jeśli będzie tam taka możliwość). Co do pamiątek, cukierków, my nic takiego nie organizujemy. Mamy w planach kupić po wódce "weselnej" dla każdej rodziny na pamiątkę.

Gość gość
U mnie obiad w restauracji, przystawka, zupa i drugie. Dla wszystkich to samo. Po kieliszku wina i tort, który kupimy sami. Na talerzach czekoladka w pudełeczku. Nie ustalamy kto gdzie ma siedzieć przy stole.