Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1111

odbijanie i ulewania u dziecka

Polecane posty

Gość gość1111

Witam drogie i bardziej doswiadczone panie Moj synek ma 3 tygodnie i od jakiegos tygodnia ciagle mu sie ulewa i ciagle musi mu sie odbic po kazdym jedzeniu ale zeby to bylo raz to by bylo super. Niestety gdy go odkladam do lozeczka to ciagle sie dusi i dlawi i odbijania konca nie widac. Dosyc to upierdliwe zwlaszcza w nocy gcdy po pol godziny wiszenia na cycu trzeba z nim chodzic godzine zeby mu sie nie ulewalo i zeby mi sie nie zadlawil. Po usnieciu budzi sie po pol godziny i znowu do odbicia i tak w kolko az do nastepnego karmienia ... czy ktoras z was miala podobnie i czy istnieje jakis sposob moze pozycja karmienia albo jakies kropelki zeby troche to ustabilizowac ???

Gość gość
To refluks... musisz karmić częściej a mniej,głowka dużo wyżej,no i po karmieniu długo trzymać w pionie,a pod nogi łóżeczka podłożyć klin,żeby na płasko dziecko nie leżało

Gość gość
A w ogóle to wejdz na forum refluks u dzieci,to sporo się dowiesz

Gość gość111
tylko ze on ****ardzo czesto w dzien ale z kolei tyle ile chce a jak mu zabieram cyca to strasznie sie zlosci i nie ma mowy o spaniu. Jest duzy od urodzenia wiec i apetyt ogromny. A w pionie trzymam dosc dlugo az sie uspokoi ale to nie zmienia faktu ze ciagle mu sie zwraca i cofa nawet po 2-3 godzinach.

Gość gość
To na bank refluks,tak,jak pisałam ,wejdź na to forum,dziewczyny ci doradzą co i jak,dla mnie okazało sie bardzo pomocne,na szczęście problem mamy za sobą,synek ma 3,5 roku :)

Przeszłam i to. Trzeba z godzinę po karmieniu trzymać dziecko w pionie. I tak pewnie uleje, ale mniej. Pamiętam to przebieranie po 5 razy dziennie :) u nas był problem, że nie chciało się odbić.

Gość gość111
tak mi wlasnie polozna powiedziala zeby czekac ze to nic zlego ale ja jestem sama praktycznie caly dzien nikt mi nie pomoze czasem nie moge nawet siku zrobic albo wziac prysznica rano bo ciagle moje dziecko czerwone sie robi dlawi i dusi. Podnoszenie lozeczka karmienie z glowka wyzej noszenie godzinami oczywiscie wszystko to robie nawet pozwalam mu spac na mnie na brzuszku wtedy jest chwile spokoju ale ja nadal uziemiona ruszyc sie nie moge ...

Gość gość
Może byc i srefluks...jak kto woli... :O witaj na kafeteryjnym jadowitym forum :O

Gość gość
Moje dziecko miało refluks i tak właśnie sie zaczynał...ale są takie,co wiedzą lepiej

Gość gość
A! I lekarze tez zbywali,dopiero tu się wszystkiego dowiedziałam,gdzie szukac pomocy,co podawać ,jakie leki i z takimi wytycznymi poszłam do pediatry po skier. do gastrologa ,więc drażni mnie,jka ktoś pojęcia nie ma,a zabiera głos :O .A dziewczyny z forum na pewno pomogą,bo tam głupich docinek nie ma,tylko służą nieocenioną pomocą i radą...Pewnie,że refluks to nie dramat,ale bardzo uprzykrza życie maluszka i mamy,pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
Ty od refluksu pipuknij się w pusty łeb! Moja ulewala tak ze zxygala AZ. I to 3 godz po karmieniu jeszcze Zjadła 60 ml a ulala 100. Dawalam mleko z zagestnikiem nutriton się nazywa. Trochę pomogło ale ulewala nadal. Dopiero gdy skończyła 6 mies jej przeszlo calkiem

Gość gość
Moge miec i pusty łeb,skoro ci to ulży...wisi mi to...na chamstwo leku brak,a szkoda :(

Gość gość
dziecko ulewa to normalne a one już wyszukują REFLUKS :o refluks oprócz ulewania objawia się tysiącem innych rzeczy wystarczy poszukać a nie całą energię poświęcać na wyszukiwanie chorób u dziecka :o zenua

Gość gość
tak,tak masz rację...wszystkie niemowlęta sie dławią :O ehh....

Gość gość
no jak ulewa na leżąco to chyba normalne ze się tym dławi i gdzie tu imbecylko refluks????? teraz wynalazłaś refluks jak skończy roczek i zaszczepisz to będzie autyzm :D

Gość gość
Moja droga jadowita kafeterianko! Mam troje dzieci,z czego najstarsze ma 20 lat,a najmłodsze 3,5 i to jego dotyczył refluks...większość lekarzy miała identyczne podejście,jak ty(no,nie byli tak chamscy)...dopiero ,gdy trafiłam na forum o refluksie u dzieci,wiele się dowiedziałam i tym tropem szliśmy,wydeptując ścieżki u lekarzy,aż trafiliśmy do gastrologa,dostał odp.leki,trzeba było stosować odp.dietę, ale ty wiesz lepiej :O