Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelina92

Ciąża w UK

Polecane posty

Gość evelina92

Mój chłopak ma propozycje pracy w UK i jego kolega szukał pracy dla mnie, ja natomiast zaszłam w ciążę (6tydzień) i nie wiem co robić. Zostać w Polsce a jemu pozwolić wyjechać czy jechać z nim. A jak tak to czy będę mogła się starać o jakieś zasiłki ? Będąc w ciąży i gdyby mój chłopak został to zarabiał by 1600zł w fabryce mebli FORTE z czego 600 zł idzie na kredyt i reszta opłat 300zł... ;(( jestem pogrążona w smutku bo opiekowałam się małym chłopcem lecz będzie szedł do przedszkol i nie mam perspektyw na znalezienie pracy żeby mieć jakikolwiek dochód podczas ciąży

Gość gość
niesamowite są Polki - pracy nie ma, kasy nie ma, ślubu nie ma, ciąża jest!

Gość evela92
Prosze o madre odpisywanie. Na brak pieniedzy nie narzekam jerzeli o to chodzi tylko jak pojawi sie dziecko to bedzie ciezko. Wiem ze rodzina mi pomoze. Ale mój wpis dotyczy angli co radzicie

Gość gość
w pierwszym poście jęczysz, że nie macie kasy - w drugim robisz z siebie milionerkę rozumiem, że kredyt, opłaty i jedzenie ma sponsorować chłopak bo już wyliczyłaś jak mało mu zostanie a co do zasiłków - nic ci się nie należy!!!

Gość evela92
Prosze o madre odpisywanie. Na brak pieniedzy nie narzekam jerzeli o to chodzi tylko jak pojawi sie dziecko to bedzie ciezko. Wiem ze rodzina mi pomoze. Ale mój wpis dotyczy angli co radzicie

Gość gość
jezeli - jesli juz, ... z polskim na bakier to angielskiego nie pojmiesz do konca zycia.

Gość Wojek dobra rata
Przyjezdaj spoko. Tylko na granicy (najlepiej jeszcze w samolocie) odrazu wypelnij papiery o zasilki i mieszkanie 3 pokojowe z councilu. Powinnas spokojnie dostac child benefit, child tax credit, maternity allowance, house benefit oraz dofinansowanie do prywatnej emerytury. To bedzie tak razem spokojnie ok. 900 funtow miesiecznie. Aha, dostaniesz tez bony do tesco na pampersy, mleko i inne p*****ly. Takze nie masz co sie przejmowac, ze ktos ci odradza przyjazdu, ale to zazdrosnicy tak pisza. Tutaj w UK Polak jest ceniony, za to ze mial na tyle odwagi zeby wyjechac z kraju. Zycie tutaj jest bardzo latwe, z reszta sama zobaczysz.

Gość evela92
Patrze ze tu nie ma normalnych ludzi którzy by chcieli doradzic tylko same gbury które po pierwsze nie potrafio czytac ze zrozumieniem a po drugie potrafio tylko dolowac ludzi i oceniac a sami nie są tacy doskonali jak im sie wydaje

Gość evela92
Dziekuje Wujek dobra rada. Nie napisalam nigdzie ze nie znam jezyka tak apropo.

Gość gość
Wiem ze rodzina mi pomoze. xx pomogla ci tez zajsc w ciaze ?

Gość gość
wujek dobra rada, radz jej dalej, wszystko lyka :D

Gość gość
"jestem pogrążona w smutku bo opiekowałam się małym chłopcem lecz będzie szedł do przedszkol i nie mam perspektyw na znalezienie pracy żeby mieć jakikolwiek dochód podczas ciąży" X X Ja tez jestem pograzony z toba w smutku :(

Gość gość
nie potrafio czytac ze zrozumieniem a po drugie potrafio xx Potrafio, potrafio ... :D

Gość evela92
Ze twoi rodzice majo na ciebie wyj...ne to nie znaczy ze moji majo mi nie pomagac.

Gość gość
majo na ciebie wyj...ne to nie znaczy ze moji majo xx majo, majo ... :D

Gość Wojek dobra rata
evela92, nie przejmuj sie, wszystko bedzie dobrze. Moim zdaniem najwieksze wyzwanie, to dojechac na lotnisko od ciebie. Nie wiem jak z tym sobie poradzicie.

Gość evela92
Ale macie zajecie hejtowanie to was chyba podnieca. W rzeczywiatosci gdybyacie byli w takiej sytuacji to ciekawe co byscie zrobili. Ja sie staram podjac decyzje jaka bedzie najlepsza dla mojego dziecka

Gość gość
Najwazniejsze ze 6 tyg temu dobra decyzje podjelas :D Teraz to juz z gorki bedzie.

Gość gość
anglicy lubia dzieci, jak sie dowiedza ze jestes w ciazy masz praktycznie wszystkie drzwi otwarte, dom z podjazdem na wozek, malym basenikiem dla maluszka no i nianie na koszt krolowej brytyjskiej. Nie bierz zadnych ciuchow dla dziecka i siebie, przyjezdzaj tylko z paszportem, dostaniesz wszystko za darmo na poczatek.

Gość evela92
Mieszkam niedaleko warszawy a bilety moze zamowic kolega z angli gdyz podobno są tańsze niz zamawiajac u nas. Mój chlopak prace odrazu by mial no i pokój tylko czekają na naszo decyzje. Ciaza pozmieniala wszystko bo takto bym sie nawet nie zastanawiala

Gość gość
Ile by twoj chlopak netto zarabial miesiecznie?

Gość gość
przez takie cholerne polactwo mamy zjebana opinie w uk. jeszcze nie wjechala na teren uk, a juz lapska wyciaga po mamone

Gość evela92
400 funtów tygodniowo na poczatek

Gość gość
na poczatek to niewiele, na pewno znajdzie cos lepszego.

Gość evela92
Ja tu pisze czy mam zostac w polsce sama i czy jechac razem z nim. Bo jak by on zostal to by nie utrzymal nas kur.a ludzie ale wy macie dumanie zjeba.e

Gość gość
To jezeli to chodzi o Londyn, to nawet nie macie po co tu przyjezdzac, jezeli razem nie bedziecie mieli 2000-2500 miesiecznie przed narodzinami dziecka. Takie pieniadze nie warte sa wogole wyjazdu.

Gość gość
w 6 tygodniu ciazy to rzeczywiscie ciezko prace znalezc, ciaza zaawansowana i widoczna. Lepiej jedz z nim, bo jak pojedzie sam to da drapaka.

Gość gość
"na poczatek to niewiele, na pewno znajdzie cos lepszego." Taa napewno znajdzie, napewno to szybciej wroci z powrotem skad przyjechal. Takze gosciu nie pisz glupot.

Gość evela92
To najlepiej siedziec w zjeban.j polsce żeby mial 1600zl i zebym miala krzywdzic dziecko brakiem pieniedzy. Bo polacy sie nie martwio o polskie kobiety w ciazy!!! Nie moglam zajca przez 2 lata a teraz w najtrudniejszej sytuacji gdy mie mam ja pracy to zaszlam i to mnie boli. Moge liczyc na rodzine ale to nie to samo

Gość gość
jakby cie ironia kopnela w d**e to nawet bys nie poczul.