Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko ciągle płacze pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie mamusie nie wiem już co robić mój synek ma miesiąc i niemal cały dzień płacze już nie wiem jak ukoić ten płacz, nie wiem co mu jest, pieluszkę ma suchą, kupki robi normalne, poję go wodą, karmię na żądanie mlekiem modyfikowanym, apetyt ma normalny, ubranko go raczej nie gniecie bo nie ma guziczków tylko jest wiązane i delikatne w dotyku, metka obcięta, nie jest spocony, nie jest zmarznięty, brzuszek go nie boli bo nie podkurcza nóżek, wykapany więc pupa nie swędzi, mierzyłam mu temperaturę i jest ok, czasem tylko na chwilę przestaje płakać jak go kładę na brzuszku bo wtedy się męczy ćwicząc podnoszenie główki więc nie marudzi bo nie ma siły ale jak tylko go obrócę na plecki to znów jest płacz, smoczek mi wypluwa co kilka sekund, głowa mi pęka, dołuje mnie to że nie umiem ukoić własnego dziecka, co ze mnie za matka?! błagam pomóżcie co może mu być?

Gość gość
przecież nie może cały dzień leżeć na brzuszku, prawda?

Gość gość
brzuch go boli,mlekiem modyfikowanym nie karmi sie na zadnie? nie wiesz o tym? na kazdym opakowaniu jest napiane ze meidzy posilakmi musi byc min 3 h przerwy aby organizm zdazyl przetrawic, to niej jest lekkostrawne mleko matki

Gość gość
Co to znaczy niemal cały dzień? Śpi spokojnie? Jak dlugo śpi? Może zmień mleko. Nieutulony płacz jest niepokojący.

Gość gość
Ja karmilam mm na żądanie. Dlatego, ze córka wypijala bardzo mało i po 2 godz była glodna. Teraz ma rok i wypija 150!!!!!! Nigdy nie zdarzyło jej sie wypić wiecej.

Gość gość
Jesteś dobrą matką! Nie pisz głupot! !!!! ;)

Gość gość
Skoro karmisz go na zadanie, to moze go brzuszek boli...nie rob tego, najmniej 3 godziny odstepu, przekarmiasz dziecko i potem beda problemy. Utuczysz dziecko.

Gość gość
no tak ale na żądanie tzn chodzi mi o to ze on je właśnie co 3 lub 4 godziny a chodziło mi o to że nie głodzę go tylko ma jedzonko w brzuszku

Gość gość
on śpi kilka godzin z przerwami tyle że właśnie jak tylko się budzi to non stop tylko płacz, a sen też ma słaby bo ledwo np sie szufladę zamknie to on już się przebudza

Gość gość
Kolki? Dajesz jakieś kropelki? Kanguruj.

Gość gość
No i wiesz, babcia mi zawsze powtarzała. Male dziacko to płacze, po to jest ;)

Gość gość
daję mu kropelki delicol

Gość gość
up up pomocy...

Gość gość
hej mialam ten sam problem z moja coreczka niestety ale dzieci do 3 miesiąca często płaczą :( a nozek nie musi podkurczac przy kolce a moze miec tez refluks. Mojej malej przeszlo po ok 3,5 miesiąca teraz ma 8 miesiecy i placze z powodu zabkow :( wiec z niemowlakami to juz tak jest niestety ale wiem co czujesz to jest przykre jak nie mozesz pomoc dzidziusiowi :( A i moze niech lekarz najlepiej obejrzy maleństwo to moze cos doradzi.

Gość gość
Nikt tu nie da ci recepty na płacz. Przyczyn może byc naprawdę dużo. Kup krole na kolki na początek i zmień mleko.

Gość Mam swoje lata
Zmień mleko.Maluszek ma bóle brzuszka.Bez przyczyny dzieciak nie płacze.Zgłoś się z dzieckiem do pediatryniech małego przebada.Idz do apteki, teraz są różne specyfiki na bóle.Wejdz na strone mlodych mam, tam popytaj, mają doświadczenie w tym temacie.Tutaj raczej nie uzyskasz mądrych rad.

Gość gość
Slucham więc. Jakie to są madre rady. Przecież poradzilas to samo co kilka mam wczesniej. Co innego można poradzic. Czary?

Gość gość
Jeśli piszesz, że na prawdę nie widzisz przyczyny płaczu mogą być tego dwie przyczyny: bolą go uszka lub ma zapalenie pęcherza. idz do lekarza. zrób badanie moczu.

Gość gość
Jeśli piszesz, że na prawdę nie widzisz przyczyny płaczu mogą być tego dwie przyczyny: bolą go uszka lub ma zapalenie pęcherza. idz do lekarza. zrób badanie moczu.

Gość gość
Ulewa po jedzeniu? Odchyla główkę do tylu płacąc??? Poci sie przy płaczu???

Gość gość
Prezy sie? Wygina sie kiedy go podnosisz do odbicia? Kopie cie w brzuch jak go trzymasz do góry czy sie uspokaja???

Gość gość
Czy uspokaja sie leżąc na brzuszku wyłącznie? W jakiej pozycji zasypia??? Charczy? Pokasluje???

Gość gość
Jeeeeeeezu jak dziecko płacze to od razu na kolki zwalacie,których dzieci w 80 procentach wcale nie maja. Moja córeczka blizniaczka ma 2 miesiace i lekarz tez mi wciskala kolki i co? I sie okazało ze refluks ma straszny. Konowaly nie lekarze. Trzeba dziecko poobserwowac dokładnie zanim sie do lekarza wybierzemy zeby wiedzieć na jakie dokładnie objawy zwrócić uwagę. Refluks daj***ardzo podobne objawy co kolki.

Gość gość
Autorko jeśli na 80 procent pytań jakie zadałam powyżej odpowiedz tak to czas do lekarza koniecznie. Dodam jeszcze ( na wszelki wypadek bo juz uciekam) ze u nas na refluks pomaga bardzo zageszczacz mleka nutriton plus omeprazol tabletki i gaviscon infant i jest lepiej ale rewelacji nie ma. Przynajmniej w nocy w miarę spi i w dzien bez wiercenia.

Gość gość
może faktycznie ma kolkę,spróbuj wyprasować pieluszkę i taką ciepłą połóż na brzuszek,tylko uważaj żeby nie była za gorąca.Możesz też spróbować włączyć suszarkę do włosów,noworodki lubią taki jednostajny szum.Jeśli mu lepiej na brzuszku to może niech tak chwile pośpi ale Ty musisz wtedy przy nim czuwać żeby główkę miał na bok.Niestety czasami zdarzają się takie dzieci które ciągle płaczą,też tak miałam.U mnie te sposoby trochę pomagały.Jeśli jednak niepokoi Cię ten płacz to zrób jak dziewczyny radziły-badanie moczu,wizyta u lekarza,może faktycznie mleko mu nie służy...a jakie podajesz?i ile wypija?

Gość gość
a jeszcze jedno,podłuż pod materac albo najlepiej nogi łóżeczka jakieś grube książki czy coś takiego,tak żeby głowe miał trochę wyżej niż reszta ciała.jeśli to refluks to trochę pomoże,na ulewanie też,ja tak robiłam

Gość gość
Po prostu powoli dociera do niego na jaki zasrany świat go sprowadziłaś, to i nie może przestać płakać.

Gość gość
ja tez uwazam ze kwestia mleka po prostu boli go brzuch zmien mleko i zobaczysz czy cos to dalo, zawsze mzesz wrocic do starego moim zdaniem najlepsze na kolki było mleko bebilon comfort poczytaj sobie na necie na puszce jest obrazek z misiem