Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZżeraNadzera

wymrazanie nadzerki

Polecane posty

Gość ZżeraNadzera

Haloo dziewczyny! Podzielcie sie prosze doswiadczeniami jesli mialyscie wymrazanie nadzerki. Czy po tym zabiegu mialyscie problemy zeby zajsc w ciąże?

Gość gość
Jak jest się płodną nie ma problemów z ciążą.Zalezy to też jak się często bzyka

Gość gość
dużą masz nadżerke? bo jeżeli nie, to powinnaś poczekać z jej usunięciem do urodzenia dziecka

Gość gość
wymrażanie lepsze od zabiegu wypalania to z pewnością. Powinnaś swoją nadżerkę skonsultować z jeszcze jednym ginekologiem bo u mnie jeden mówił, że trzeba, drugi, że nie i można spokojnie poczekać i dopiero po ciąży usunąć. Tak też zrobiłam. Sam zabieg w sumie wspominam dobrze, nie za bardzo bolało, upławy też nie miałam bardzo obfite. Przed zabiegiem i później tydzień po miałam zakładać dopochwowo invag w celu wzmocnienie mikroflory pochwy.

Witam was kobietki :) ja również jakiś czas temu miałam wymrażaną nadżerkę. Więcej strachu niż bólu. Podczas zabiegu bolał mnie brzuch od czasu do czasu tak jakbym miała skurcze miesiączkowe (czyli nie był on duży). Gorzej było po zabiegu, ponieważ przez około miesiąc leciała ze mnie ,,woda" -- cały czas z podpaską, bo tamponów nie można od razu zakładać (ale da się to wytrzymać) Jeśli chodzi o współżycie po tym zabiegu to trzeba odczekać około miesiąca, żeby wszystko się ładnie wygoiło. Ja po miesiącu poszłam na wizytę kontrolną i dostałam tabletki anty, żebym nie dostała okresu ponieważ u mnie trochę dłużej się to wszystko goiło, ale za to teraz jest czyściutko :) lepiej to zrobić dopóki jest mała :) Pozdrawiam! :)

a jeśli chodzi o zajście w ciąże to nie ma żadnych problemów (gorzej jest przy wypalaniu bo najczęściej robią się zrosty i może być coś nie tak). Przy wymrażaniu możesz być spokojna :)

Gość mądra_mama
jest jeszcze coś takiego jak waporyzacja-usuwanie nadżerki laserem to chyba coś innego niż wypalanie, nie wiem jak to wpływa na ciążę bo usuwałam po urodzeniu drugiego dziecka, ale lekarz zalecał właśnie ten laser jako że pacjentki po wymrażaniu często do niego wracały bo nadżerka się odnawiała.Zabieg trwał 10minut i troche bolało.Później przez 6 tygodni stosowałam betadine i lactovaginal.I po sprawie.