Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Borelioza i szpital. Pytan kilka

Polecane posty

Gość gość

Czy na borelke idzie się do szpitala? W pon odbieram wyniki WB i zastanawiam się czy czeka mnie szpital. Znajoma byla 4 tyg na zakaznym. Dodam ze nie mam 18 lat.

Gość gość
to jest bakteria we krwi ja w ubieglym roku mialam ale leczyli mi antybiotykiem ,po 20 antybiotykach zniknelo ale trzeba choc 1-2 razy w roku robic badania,bo bakteria jest jakby uspiona i moze z czasem samoczynie sie obudzic,tez czekam na wyniki kontrolne,slyszalam ze w niektorych przypadkach trzeba leczyc w szpitalu ale czy na zakaznym ? chyba to nie jest mozliwe ktos kto lezal moze przy tym mial inna zakazna chorobe

Gość gość
Mi nawet WB robili na zakaznym i wszyscy z moich okolic tam trafiaja z borela. Jaka jest możliwość zarażenia partnera poprzez stosunek? Właśnie... jesli bakteria jest uspiona to co z ciąża? Czy po wyleczeniu rodzi się zdrowe dziecko? Czy gdyby zajść w czasie choroby - dziecko zawsze urodzi się chore?

Gość gość
musisz porozmawiac z lekarzem ale z tego co mi wiadomo to nie jest zakazna choroba poczytaj w internecie na ten temat jest mase przykladow, nie mozna zarazic drugiego czlowieka to bakteria przenoszona przez kleszcze poczytaj w internecie ,

Gość gość
najważniejsza jest wczesna i dobra diagnoza, bez tego ani rusz.... mnie diagnozowali boreliozę prawie rok, a w sumie to sama sobie zdaignozowalam, bo poszłam na biorezonans do kliniki lalba vita, prywatnie, bo moj lekarz mnie już wkurzal.... nic nie wychodziło na badaniach kktóre zlecał....