Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina zastepcza tymczasowa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem. Jestem matka prawie 3 letniej Lenki. W chwili obecnej siedzi z nią moja matka. Ja pracuje i mieszkam w innym mieście. Ciągle wysyłam pieniądze (tyle ile mogę) i jeżdżę do niej tak często jak tylko mogę. Ale teraz moja matka nie chce z nią juz siedzieć. Ja nie mogę jen teraz wziąć ponieważ mam problemy (długi które splacam, brak mieszkania a tymczasowo mieszkam u koleżanki która nie zgadza się bym ściągnęła do niej swoje dziecko) czy w przypadku takim póki nie staje na nogi tzn nie splace długów i nie znajdę przedszkola i mieszkania to czy mogę na jakiś czas oddać ja na czas tymczasowy do jakiejś rodziny zastępczej? Bardzo kocham swoja córkę ale mam w tej chwili ciezka sytuacje i naprawiam błędy sprzed lat. Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
nas pytasz ? To Twoje dziecko i Twoja sprawa, gdzie je oddasz, ale nie dziw się za parę lat, że córka nie będzie Cię kochać i będzie mieć do Ciebie ogromny żal, że się nią nie zajmowałaś jak była mała, a potem ją oddałaś. Fajnie tak mieć dziecko, które odchowa Ci mamusia, potem się odda na parę lat do rodziny zastępczej, a na koniec zgrywać kochająca i troskliwą matkę. Dupa wołowa z Ciebie a nie matka. Podejrzewam, że dziecko w ogóle nie ma z Tobą żadnych więzi i nie potrzebuje Cie w swoim życiu codziennym. Szkoda tylko, że jej babcia też się jej wypiera... widzę, że wszyscy jesteście po tych samych pieniądzach - komu by tu podrzucić problem ?

Gość gość
Nie wierzę że tak można. Zawsze się znajdzie spisów by być z dzieckiem. Tylko ty nie chcesz. Wiec nie szukaj rozwiązań na chwile. Jak nie chcesz małej zrzeknij się praw. Jest mała na pewno ktoś ją zaadoptuje i pokocha całym sercem. A ty rozwiązuj sobie dalej te swoje błędy nawet i do końca życia bo coś wydaje mi się ze cie niewiele nauczyły

Gość gość
dla takiego dziecka to trauma na cale zycie :/

Gość gość
biedna mała :(

Gość gość
Nie napisałam tutaj aby wyczytywac że jestem dupa wołowa. Ja dziecka nie zabilam,nie zostawiłam tylko poprosiłam o pomoc. Mam 23 lata ojciec dziecka jej nie chce. Co do więzi to córka jest strasznie za mną bo widzi jak bardzo ja kocham. Dalej. Nie chodzi mi o rodzinę zastępczą na parę lat tylko na maksimum rok a minimum pół roku. Odzywacie sie jakbym popełniła przestępstwo ! Otóż nie ! A skoro mam takie odpowiedzi otrzymywać to wole żeby ich nie było !!!

Gość gość
Aha i moje dziecko nie jest problemem. Tylko brak pieniędzy!!!

Gość gość
nie rozumie twojej mamy czemu nie chce ci pomoc

Gość gość
nie masz innej rodziny ? nie kombinuj nic z rodzinami zastepczymi bo calkiem stracisz dziecko

Gość gość
Ja też swojej mamy nie rozumiem. Tyle ja prosiłam. Wie ze przyjeżdżam ze daje pieniądze tyle co mogę. Ale ona nie chce. Dlatego pytam czy taka rodzina jest możliwa na czas maksimum rok.

Gość gość
Mam ojca ale on jest alkoholikiem wiec on zdecydowanie odpaa. Poza nim i pozamatka nie mam nikogo.

Gość gość
Kobieto?? ?? spłacenie dlugow, znalezienie mieszkania nie trwa kilka tygodni ,ale WIELE MIESIECY lub latami Jak ty sobie wyobrażasz ,aby córka tułała się po obcych jak sierota totalna tyle czasu- lat???

Gość gość
Ja mam trzylatkę, i płakać mi się chce jak to czytam, wszystko ale tylko z nią. W tym wieku dziecko baaardzo potrzebuje stabilności i bliskości mamy, Jak oddasz to dziecko, to ona już będzie złamana na następne lata. Zafundujesz jej coś strasznego, zresztą ty wiesz o tym. Zresztą na pewno wiesz, że nie odbierzesz jej tak szybko. Skąd takie długi u tak młodej osoby jak ty? Wolałabym się puszczać za pieniądze, sprzedać organy cokolwiek ale żeby dziecko było przy mnie- kochane i bezpieczne. Gdyby mi ją zabrano to chyba by mi serce pękło. Są domy samotnej matki przecież, są zasiłki których komornik nie może zabrać z konta. Wysyłaj matce trochę więcej pieniędzy, niech idzie do przedszkola w ich miejscowości, matka wie co chcesz zrobić? PS. nie sądzę żeby tak łatwo można było oddać dziecko i jej zabrać kiedy ci to będzie odpowiadało, zostawić w domu dziecka możesz ale mogą ci jej potem tak łatwo nie oddać.

Gość gość
Z moich długów zostali mi ok -6-8 miesięcy wiec proszę nie wciskać mi ze to trwa latami. Nie chce żeby moje dziecko przez ten czas było skazane na brak wszystkiego!!! i bardzo prozę czytać ze zrozumieniem bo napisałam ile czasu by mi to zajrlo

Gość gość
nie wierz w cholerę w bezinteresowność tych rodzin zastępczych , trafi do takich typu jak z Pucka ,alb tych katachetow starych z Lęczycy który pastwili się nad dziemci i multum jeszcze takich rodzin jets tylko dla bizsesu. W OBCE RECE DZIECKA SIE NIE ODDAJE!!!!!!!

Gość gość
AUTORKO nigdy nic nie ejst na styk jak zaplanowalas, splata dlugow wynajem mieszkania berz pod uwagę ze potrwać to może zdecydowanie więcej niż pol roku ,nawet kilka razy dluze A dziecko jets w takim wieku ,z ejuz WZZYTSKO będzie pamiętać, to dla niej będzie TRAUMA znaleźć się na tak dlugi czas w obcym domu u obcej rodziny, w której milosci NIE za zna , bo nie licz na to ze w rodzinach zastępczych te dzieci miłością sa obdarowywane i kochane- absurd, bujdy na resorach Sama znam kilka rodzin zast. którzy mają dzieci tylko dla kasy i nic poza tym i takim to nawet chomika nie powierzyłabym. Zresztą nie jedna przerażająca historia wyszła na światło dzienne jak dzieci potrafią być traktowane w takich rodzinach KOSZMAR!!

Gość gość
Dokladnie, popieram. W obce niesprawdzone ręce pod opiekę nikt normalny nie oddaje dziecka na wychowanie To dziecko już traume będzie mieć do końca zycia , ze matka na tyle miesięcy czy lat porzuciła tkwiąc przy osobach,ktore mają obowiązek jedynie ją wyzywic i podstawy zapewnić,ale o milosic mowy nie ma

Gość gość
Dzieci w rodzinach zastępczych nie są dobrze traktowane ( lagodnie powiedziane) i to mogę potwierdzić z swoich prywatnych źródeł i z pracy zawodowej :/

Gość gość
Nawet nie chcesz spróbować pogodzić opieki nad dzieckiem i pracy. Są przedszkola. Ojciec się nie interesuje dzieckiem ok ale sa alimenty przecież nie szukaj wytłumaczen na sile

Gość gość
dokładnie- słusznie ktoś zauważył, skąd takie długi u tak młodej osoby ? Pewnie jakąś narkomanką jesteś, albo alkoholiczką po ojcu, bo na co Ci tyle pieniędzy było? Biedne małe dziecko, porzucone przez matkę i odrzucone przez babcię, jest sama i nikt jej nie kocha, a jej patologiczna matka chce jeszcze ją oddać do Bóg wie jakich ludzi. Trauma na całe życie!!! Poza tym, jak oddasz dziecko do rodziny zastępczej, to od razu zostanie dziecku nałożony z urzędu kurator, któremu będziesz musiała wyspowiadać się z całej Twojej żałosnej sytuacji życiowej i materialnej, prześwietli wszystko co robiłaś i co robisz. Jak będziesz chciała odebrać dziecko, to najpierw będziesz musiała im przedstawić warunki mieszkaniowe dla dziecka i materialne -inaczej nikt Ci już nie zwróci dziecka na wychowanie. Wiedz, że w Polsce jest tak- że jak nie masz tych warunków, to dziecko jest Ci zabierane, nawet jeżeli nie masz żadnych nałogów. A poza tym rodzina zastępcza to nie przechowalnia dzieci! i uświadom to sobie kobieto! Biedne małe dziecko, nie ma ojca ani matki, babcia też jej nie chce i nie ma nikogo bliskiego. Bardzo jej współczuję. Dopiero co się urodziła, a już życie jej nie oszczędza.

Gość gość
Tylko ze ty możesz nigdy ne te nogi nie stanąć. W twoim mieście nie ma pracy? Czy to może taka praca co lepiej by nikt nic nie wiedział? Moim zdaniem tak jest ci wygodnie. Mamusia z doskoku jak jej pasuje. Wstydu nie masz dziewczyno. Mogłaś wychowywać dziecko i długi spłacać po woli. A gdybyś pracowała na miejscu to miałabyś kontakt z córką i matka tez by inaczej na to patrzyła. Pewnie jej marne grosze dajesz i jest jej ciężko no ale ty masz wygodę . Smarkula z ciebie to wszystko

Gość gość
Poszukaj jakiegos domu samotbej matki. Idz do mopsu. Mala.do przedszkola. Alimenty dostajesz? Jesli nie to zloz pozew. Zawsze znajdzie sie jakies rozwiazanie. W jakim miescie mieszkasz?

Gość gość
Witaj mamo Lenki! Jak rozwinęła się Twoja sprawa? Czy wszystko się ułożyło? Przeczytałam Twój post i pomyślałam że chciałabym mieć twój "problem". Jesteśmy rówieśniczkami więc właściwie.. to mogłam być ja. Napisz proszę czy mała jest z Tobą?

Gość gość
Cześć. Tak. Jest już wszystko ok. :) Pozbyłam się długów a z dzieckiem zostawała mi koleżanka jak pracowałam , znalazłam dwie prace naraz i musiałam to wszystko pogodzić. Aktualnie jesteśmy w warszawie :) i wszystko się układa jak należy :) Dziękuję za zainteresowanie :) Pozdawiam Asia

Gość gość
Bardzo się cieszę!! Będę się modlić za Ciebie i Twoją córeczkę abyście już nigdy nie musiały się rozstawać oraz żeby Lenka miała tatusia jak należy ! :)

Gość gość
Super że się ułożyło

Gość gość
Pewnie ze tak mozna a nawet to chyba lepiej niż na śmietniku zostawić.Matka Polka pozostawiona sama sobie nawet zapomogi ani pomocy nie dostanie.Nikt nigdy nie zabierze ci tego ze jesteś matką a nawet jeśli jej nie odzyskasz to po ukończeniu 18 roku życia wróci do ciebie.Głowa do góry dacie rady a wszystkich co tak gryzą w komentach proszę o jedno weźcie te biedne dziecko do siebie bo pisać tu pierdoły to każdy ale pomagać nikt.Powodzenia.

Gość gość wawka
Droga Autorko Jestes bardzo dzielna mama. Jak Ci się układa ?