Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem jednak normalna matka i uwazam ze sie wyrozniam na tle kwok

Polecane posty

Gość gość

1. Kocham bardzo moje dziecko. 2 Od drugiego miesiaca zycia chodze z moja corka na basen. 3. Moje dziecko nie wie co to czapka az do zimy ( nie choruje wcale) 4. Uwazam, ze powinny byc wydzielone strefy zakazane dzieciom. Nie widze nic zlego w restauracjach tylko dla doroslych. 5. Tylko nawiedzone kwoki obrazaja sie, ze nie sa zaproszone na wesele z dziecmi. 6. Zaczynam rozmowe o moim dziecku tylko gdy ktos zada mi pytanie. Nigdy nie zaczynam pierwsza: a moje dziecko,sluchaj moje dziecko, a wiesz moje dziecko..blablabla.. 7. Nie latam z jedzeniem za corka. Ma jesc w kuchni ,nie ma chodzenia z talerzem po calym domu. 8. Bardzo dbam o siebie, fitness, kosmetyczka, masaze. Nie wyobrazam sobie aby moj maz nie zostal z dzieckiem przez 5 godzin w sobote. Chyba bym go wysmiala :) Na szczescie mam super meza. Duzo by tu pisac ,wyrozniam sie na tle kwok

Gość gość
O Boska! !!!! Uklonilam się, szkoda, ze nie widzisz.

Gość gość
pierwsza kwoczka zawitala:P

Gość gość
Masz rację, jesteś na szczęście cudowną matką, bo; - kwoki dziecka swojego nie kochają, no co Ty, hodują je tylko - nie wiedzą co to basen, w życiu na nim nie były, a już z dzieckiem to w ogóle, - czapki kwok noszone są cały rok, w lecie nawet grube, wełniane, w domu przy otwartym oknie i po kąpieli do 10 r.ż- obowiązkowo - kwoki nie chodzą nawet do restauracji, a już same, bez dziecka? nie do pomyślenia, no co Ty! - kwoki przychodzą z dziećmi na wesele, czy te są zaproszone, czy nie - zaczynają rozmowę o dziecku pierwsze, czy to z p. Zdzisią z warzywniaka, czy z Panem Zenkiem ze spółdzielni- zawsze zamiast "dzień dobry" mówią "a mój Kornelek to dzisiaj zrobił taaaaaaką kupkę" i nawijają tak z godzinę, serio! - latają z jedzeniem za dzieckiem, czy to w domu po wszystkich piętrach, czy w piaskownicy, czy w kościele- ZAWSZE! - nie dbają o siebie w ogóle, masaż dla nich to abstrakcja, mąż nigdy z dzieckiem 5 minut nie siedział, bo im to nigdy nie jest potrzebne, włosy ścinają sobie same, a reszta zabiegów jest zbędna. Powiem Ci- dobrze, że są takie wyzwolone kobiety jak Ty, pokaż im, tym kwokom jak można żyć, niech im szczena opadnie:)

Gość gość
z tymi czapkami to juz koszmar ....Ostatnio widzialam matke wynoszaca noworodka ze szpitala. Temp 32 stopnie, dziecko owiniete w gruby koc plus czapa

Gość gość
Może Cię rozczaruje. Jesteś przeciętną matką. Taką jak ja, moja przyjaciółka, moja siostra i sasiadka. Znam wiele matek naprawdę dużo. Kwok może 2.

Gość gość
Moze jestem przecietna ale gdzies na zachodzie. W Polsce 90% matek to kwoki:)

Gość gość
Ok, skoro tak uważasz to niech będzie.

Gość gość
fakt kwok jest duzo. Rzygac mi sie chce jak wiecznie pierdola o swoich bachorach niepytane

Gość gość
oczywiście, że w Polsce to same matki kwoki. Ja się autorko podpisuję pod tym i odeprę zarzuty z 21:56 "kwoki nie chodzą nawet do restauracji, a już same, bez dziecka? nie do pomyślenia, no co Ty!" właśnie jest tak jak piszesz. Poczytaj co tu piszą, do restauracji nie chodza, bo nikt nie ugotuje tak zdrowo kurczaka z supermarketu jak one:O "kwoki przychodzą z dziećmi na wesele, czy te są zaproszone, czy nie" tak właśnie jest niestety. Poczytaj tematy o weselach, matki ciągna dzieci i nie raz na ślubnym forum dziewczyny pisały ze zjawiły sie nie proszone dzieci i byl problem z miejscami:O Co do reszty: tak lataja z jedzeniem za dzieckiem po calym domu. Poczytaj tematy o niejadkach. Niektóre karmią nawet dzieci jak te siedzą na nocnikach:O I tak, mówią każdemu o swojej pociesze o czym też powstają tematy i matki się do tego przyznają. Ja bym jeszcze dodała to, że nie wolno ich odwiedzać rok po porodzie, bo muszą chodzić swobodnie w piżamie, czują się obolałe od tyłka po stopy i potrzebują spokoju.

Gość gość
Ja też jakoś tych kwok nie widzę- no, może poza jedną moją na maxa niezadbaną sąsiadką, ale niewiele o niej wiem- wizualnie wygląda makabrycznie wiecznie i wiecznie targa wszędzie to dziecko z sobą, ale poza tym, nie znam żadnych "kwok", a prwie wszyscy moi znajomi mają już dziecko/dzieci. Coż, w jakim towarzystwie się obracamy, takie oceniamy:)

Gość gość
Dokladnie tak. Kwok to może jest dużo tu na kafe, bo w realu ja ich nie widuje, a wszyscy moi znajomi mają jedno lub dwoje dzieci.

Gość gość
hehe, ja też może znam z 2-3 kwoki, zdecydowana większosc znajomych nie zkwoczała

ja w realu znam tylko jedną taką wariatkę.. niestety to była moja dobra koleżanka, ale po urodzeniu dzieciaka nieco ją porąbało. Jest tak nadopiekuńcza, że z byle powodu wpada w panikę :O do tego mylą się jej pojęcia wychowywanie z hodowaniem :O O tym, że naparza wciąż o dzieciaku nie wspomnę. Brrr.. Ogólnie skupisko matek z pieluchowym zapaleniem mózgu to tu na kafe można znaleźć. Z roku na rok coraz więcej :O Ja o swoim dziecku gadam najczęściej dopiero jak mnie ktoś zagai.

Gość gość
Chwalisz się, czy żalisz?

Gość gość
a nie macie kwok w pracy? Dwa tematy kwok co na obiad i co dzieci nie zrobily i nie powiedzialy. No i kazdej dziecko to geniusz :)

Gość gość
Jakoś nie, a u mnie prawie same baby. Kazda dzieciata. Pogadamy o obiadach, a jak. Pozalimy sie na mężów, pogadamy o dzieciach. W końcu znamy się i uwazam, ze to jest ok. Zdecydowanie czesciej gadamy o seksie ;)

Gość gość
Toś się dowartościowala autorko. Coś jeszcze?

Gość gość
czyli wyrozniasz sie innym ubarwieniem ogona

Gość gość
a ja jestem matką kwoką, zakładam czapkę jak wieje, pieluchę na budę, jak słońce świeci,bywam w restauracji z dzieckiem,parę kryteriów nie spełniam, daje słoiczki i wychodzę sama chociaż na godzinę przynajmniej raz na dwa dni przewietrzyć mózg nad słoiczkami pracuję.....

Gość gość
Na tle krok Może i tak nie znam się na drobiu ale na tle normalnych matek to jesteś przecietna

Gość gość
ale na tle normalnych matek to jesteś przecietna normalnych matek jest okolo 10% ,reszta to kwoczydla

Gość gość
a ja jestem kwoką i jestem przeszczesliwa, i nie mam potrzeby zakladac o tym tematu by sie dowartosciowac na kafe ;-)

Gość gość
Zmartwię cię, autorko. Rozprawianie o tym na kafeterii stawia cię w pierwszym rzędzie kwok :P

Gość gość
Ciekawe co na to mezowie tych kwok. pewnie im jak w niebie z kochankami

Gość wifigdańsk
ja też: 1. kocham bardzo moje dzieci 2.nie chodze z moimi dziecmi na basen (latem na plażę a zimą zapadamy w sen zimowy) 3.moje dzieci wiedza co to czapka, a co do czapki zakładanej latem to trzeba by było rozróżnić taką kwestię,że są czapki zimowe i sa czapki letnie (takie bawełniane,lub płócienne właśnie na upały) no ale z doświadczenia wiem,że niektórzy myślą,że jak czapka to tylko gruba "wełniana" i nie wytłumaczysz. 4.są wydzielone strefy zakazane dzieciom. np. salony gier dla dorosłych. a co do restauracji to myślę,ze jak rodzice idą na obiad to nie za bardzo,żeby zostawiali głodne dziecko w domu. 5.nie obraziłabymsię ze ktos mnie nie zaprosił na wesele z dziecmi ale nie poszłabym bez dzieci,zreszta na wesele zwłaszcza,gdyż moje dzieci w nocy śpią 6.niezawsze zaczynam rozmowe o moim dziecku tylko gdy ktos zada mi pytanie. natomiast nigdy z tematem moich dzieci się nikomu nie narzucam. 7.też nie latam z jedzieniem za dziećmi.młodsze karmię piersią a starsze już umie samo posługiwać się sztućcami. 8.nie muszę baaardzo przesadnie dbać o siebie bo nie mam kompleksów,tym bardziej nie musze zakładać tematów na kafe,które świadczą o niskim poczuciu wartości,gdyż jestem szcześliwą i spełnioną kobietą i mamą. Dużo by tu pisać,nie wiem co to kwoki,ale wiem,że obrażanie i wyśmiewanie innych świadczy o głębokiej depresji i poczuciu nieszczęścia autora/ki wszelkich frustracji.

Gość gość
Śmiejcie się, śmiejcie, ale ja ostatnio widziałam babcię która na placu zabaw wyciągała trzylatka z piaskownicy bo inne dzieci miały patyki (że siedziały z nimi w ręce, to nic), i mogłyby mu oko wybić... po czym babcia posadziła dziecko na ławce, wyciągnęła z torby słoik owinięty w folię aluminiową, i zaczęła dziecko karmić... Nie muszę chyba dodawać że młody jako jedyny na placu miał bluzkę z długim rękawem i czapkę z klapkami na uszy (nie wiedziałam nawet że są takie dla większych dzieci). A że autorka przesadza, inna kwestia ;)

Gość gość
k.

Gość gość
wifigdańsk ----- a ty co tu się spowiadasz? Wszyscy dobrze wiemy że jesteś beznadziejną kwoką. Czytać ciebie nie można .... Uderz w stół :O

Gość gość
wifi ma problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu np. 7.też nie latam z jedzieniem za dziećmi.młodsze karmię piersią a starsze już umie samo posługiwać się sztućcami. Nic nie zrozumiałaś głupiutka kuro Pieprzona kwoka