Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odbudowa ścianki zęba i dziwna nitka przy dziąseł

Polecane posty

Gość gość

W środę po skomplikowanym leczeniu kanałowym dolnej prawej szóstki Pani Doktor odbudowała mi ściankę zęba. Wydaję mi się, że ścianka jest tymczasowa. Po wyjściu z gabinetu ząb bolał, ale wydawało mi się, że dziąsła było sine. Dzień pózniej zauważyłam czarne 'coś'. Pomyślałam ze to ten metal który pani składała mi do dziąsła. (Robiła to kilkukrotnie, ponieważ za każdym razem wyladalo) jednak wczoraj zauważyłam, iż jest to czarny sznureczek, najprawdopodobniej ma to swoją specjalistyczna nazwę. Przy myciu zębów z jednej strony odczepil sie i wisi teraz po prawej stronie. Tuż przy zębie. Dodam jeszcze ze jest dosyć długi. Czy powinnam sie tym martwić i iść w poniedziałek do dentysty? Odpowiedz jest dla mnie bardzo ważna. Dodaje zdjęcie http://www.dentysta.eu/forum/attachm...1&;d=1406407633. Zdjęcie zrobione przed idczepieniem nitki/sznurka )

Gość gość
Powinnas iść do dentysty. Wygląda tak jakby ci zostawiła cos przez pomyłkę. Błąd w sztuce.

Gość gość
Tak bolał,ponieważ leczenie zostało niepoprawnie wykonane. Miesiąc temu poszlamdo innego dentysty i podobno wszystko naprawił, ale martwi mnie ta nitka:((

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź. Gdybym mogła to poszłabym nawet w tej chwili, a tak muszę czekać do poniedziałku...

Co do tej nitki to bym się nie przejmowała, też miałam. Wydaje mi się, że jakieś lekarstwo dała, a nitka, żeby może było lepiej to wyciągnąć. Po zakończonym leczeniu nic na pewno nie będzie wystawać :) Nie raz się dziwię , co oni tam wsadzają :)

Gość gość
Salmonelka dzięki, strach troszkę przeszedł

Gość gość
nie brzmi to dobrze, poszłabym do dentysty by to zweryfikował. A to jakiś twój sprawdzony? U mnie jest to nie do pomyślenia, zawsze chodze tutaj - http://www.esdentica.pl i nigdy nie miałam sytuacji, by jakiekolwiek watpliwości miec po wizycie.