Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poziomeczkabb

Brak okresu

Polecane posty

Hej mam taki problem od ok, roku nie mam okresu, odkąd pamiętam mam nieregularny bywało 2 - 4 miesiące przerwy i byłam u jednej p.ginekolog z BB i przepisała mi luteinę dopochwową (doustna nic nie dawała) póki brałam było ok przestałam znów to samo i tak w kółko sporo przez to przytyłam :( Wszelkie domowe sposoby na wywoływanie okresu są w moim przypadku nieskuteczne... U ginekologa nie byłam więcej niż rok ale nigdy przedtem p.ginekolog przy badaniach nic nie stwierdziła inny ginekolog również i powiedział, że u niektórych kobiet tak już jest i to "normalne, że okres może być co kilka miesięcy".. nie do końca wiem czy to taki "normalne" mam 23 lata i razem z mężem od kliku lat się staramy o dzidzię ale skoro miałam nieregularny okres a teraz całkiem go nie ma to to przecież nie możliwe, wiem, że p.ginekolog do której przedtem chodziłam w miarę regularnie teraz by mnie ładnie opier.niczyła za to zaniedbanie ale no cóż tak niestety się ułożyło, że nie mogłam ale i lenistwo, że nie przychodziłam na wizyty... teraz szukam fajnej/ego ginekologa z BB co nie zacznie od ochrzanu za zaniedbania tylko jakoś ludzko podejdzie do tego i będzie mnie prowadził... możecie kogoś takiego polecić - tylko z BIELSKA-BIAŁEJ HELP !

Gość gość
podejście lekarza do sprawy tragiczne, możesz mieć PCOS i przez to brak miesiączki, powinnaś zrobić badania hormonów i usg- to na początek

Witam wszystkich, mój problem zaczął się rok temu kiedy zaczęłam się odchudzać.. wtedy okres po raz pierwszy spóźnił mi się 19 dni. Od tego czasu moje cykle są bardzo nieregularne (2 tyg opóźnienia minimum). Lecz kiedy okres spóźniał się ponad miesiąc, w obawie ciąży udałam się do ginekologa. Na szczęście był to torbiel na lewym jajniku, dostałam tabletki na wywołanie Duphaston po czym dostałam miesiączkę. Pani dr wykryła u mnie nadżerkę. Zrobiłam cytologię, z której wyszła III gr, komórki Asc-us i musiałam mieć robione wycinki. Mam przewlekły stan zapalny, podejrzenie HPV, ale dokładne badanie na to zrobię po wyleczeniu nadżerki, oraz małe polipy, bez dysplazji. Trzy tygodnie temu miałam pierwszy zabieg na nadżerkękwasem Solcogyn. Na dzień dzisiejszy okresu nie mam już prawie miesiąc.. Uprawiam sex z moim chłopakiem, ale jest on zawsze z zabezpieczeniem, czasami jest to kilka ruchów (max 10sekund), ale potem od razu zakłada prezerwatywę. Nawet w niej nigdy nie robimy do końca, wyciąga przed wytryskiem. Jednak boje się, że mam jakieś poważne zaburzenia hormonalne bądź nie wiem. W dodatku boli mnie prawa pierś gdy naciskam, a dokładnie sutek, ale tylko ta. Czy to wina hormonów? Prosze o pomoc!