Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cotooznacza

On chce przerwy

Polecane posty

Gość gość
Ani ja nie jestem typowa 28 latka. Ani on nie jest typowym 24 łatwiej. Ma sprecyzowane plany na przyszłość od dawna i konsekwentnie daży do celu. Doskonale wie czego chce w sferze zawodowej, uczuciowej i generalnie w życiu. Myśle, ze po prostu potrzebuje chwili dystansu miedzy nami bo za duzo złych emocji było miedzy nami przez ostatni tydzien. W tym czasie spotyka sie z przyjaciółmi, ktorych troche zaniedbał ostatnio bo cały czas spędzał ze mna. Moze za szybko panikuje. Moze w tym wypadku przerwa nie oznacza końca. Napisał : "bądź konsekwentna. (Dotyczy to tego, ze sie do niego nie odzywalam przez tydzien) . I jesli minimalnie Ci na mnie zależy to cierpliwie czekaj. Zamierzam poczekać. Nie odezwę sie w żaden sposób do niego przynajmniej przez najbliższy czas. Czas zweryfikuje wszystko.

Gość gość
24 lata to dzieciak??? To kiedy staje się doroslym mężczyzną? Mój maz w wieku 21 lat został ojcem. Fakt wcześnie, ale nawet przez moment nie miałam wątpliwości,ze stanie na wysokości zadanua,.Co teraz SA za faceci, gdzie dojrzałośc, odpowiedzialnosc?

Gość gość
Faceci to dojrzewają po trzydziestce. A swoją droga, to baby potrafią być naprawdę męczące i wielu facetów chciałoby sobie zrobić taką przerwę.

Gość gość
I powiem więcej. Nie uspeawiedliwiaj go wciąż. To podobno mężczyzna ,nie dziecko. Otwórz szeroko oczy ,obserwu i wyciągaj wnioski.,tyle.

Gość gość
Po 30????ja pierdykam...co za zenada.

Gość gość
Faktycznie,bardzo się ,zmeczyl,przez..MIESIĄC... I chlopczyku,baby masz w nosie. Kobiety...,gimnazjum chyba juz skonczyles?

Gość gość
nie przetłumaczycie jej, na wszystko ma odpowiedź że to nie tak, on nie jest taki bla bla bla, no cóż lubi jak facet ma ją w czterech literach to niech za nim biega, upadek będzie baardzo bolesny

Gość gość
No właśnie, po co w ogóle ten temat załozyłaś jak nie chcesz spojrzeć prawdzie w oczy? Chcesz robić z siebie kretynkę to rób dalej i już.

Gość gość
Skoro jesteś taka pewna jego uczuć i intencji, to po cholerę zakładałaś ten topik?! Po co pytasz o zdanie innych, skoro każdego negujesz i wciąż powtarzasz jak mantrę, że TY WIESZ, IŻ ON CIĘ WCIĄŻ KOCHA I NIE MA INNEJ, BO PISAŁ W PONIEDZIAŁEK SMS-a, NO, I NAJWAŻNIEJSZE: NIE ZMIENIŁ STATUSU NA FB I NIE USUNĄŁ WASZYCH SWEET FOCI:D...Mój Boże, i Ty masz 28 lat??? NA PEWNO??????????????????

Gość gość
czarno to widze, facet sie toba bawi :/

Gość czy mozna sie odkochac
w jeden dzien? Mozna... Moj byly tak mial. Jednego dnia powiedzial ze kocha, drugiego zerwal mowiac ze ...mi za malo zalezy! I prosciutko ode mnie pojechal do innej laski i spedzil z nia dzien w lozku w chwilach odpoczynku opowiadajac o tym jak mu bylo zle ze mna. Zanim sie o tym dowiedzialam dalabym sobie reke obciac za niego.

Moja droga, on nie jest wyjatkowy, jest zwyklym szmaciarzem jakich wielu. Zanim to zrozumiesz i zaakceptujesz jeszcze sie nacierpisz i naplaczesz. Wszyscy zaluja L. Di Caprio ze nie ma jeszcze Oscara a ja uwazam, ze powinni przedzej dac go mojemu bylemu. Skurwiel mial rozmach

Gość gość
Moi przyjaciele, ktorzy go znaja i znają historie naszego jak i rożne sytuacje miedzy nami twierdza, ze tu nie chodzi o to, ze chce kogoś innego, ma kogoś innego itd itp. Uważają, ze On sie odezwie za kilka dni. Założyłal ten wątek bo (jak mozna wyczytać na koncu mojego pierwszego postu i jak mowi moj nick), chciałam poznac wasze opinie na temat terminu przerwa. Co to jest przerwa? Co facet rozumie przez pojęcie przerwa. Czy to jeszcze jest związek i nie ma prawa wchodzić w relacje ze innymi poki tej przerwy nie zakończy czy on moze o przerwie myśleć inaczej, czyli: powiedziałem jej, ze robie sobie od niej przerwę wiec teraz moge sobie robić ci chce o jestem czysty bo przerwa to juz nie związek.

Gość gość
Cytuję: Ważne tez jest, ze ciagle ma wszystkie nasze zdjęcia na fb i status, ze jest ze mna. Gdyby miał kogoś na oku lub juz sie z kimś zaczął spotykać to przecież by usunął.. A może ty usuń go, sweet focie i status z Facebooka. Ale nie, bo jeszcze by Dżolowi podpadła. Musi się łasić i czekać na dobry humorek pana. I kapcie w zębach przynieść, jak mu się łaskawie odmieni.

Gość Cotooznacza
Dlaczego miałabym zmieniać status zwiazku i usuwać zdjecia skoro 1. On ze mna nie zerwał 2. Sam nie zmienił statusu i nie usunął zdjęc 3. Chce jego, status i zdjecia. Nie uprawiam żadnych manipulacyjnych Gierek typu: zmienię status i usune zdjecia to moze sie ocknie. Nie gram w żadne gry w zwiazku. Chce byc szczera, uczciwa, działać zgodnie z sobą.

Gość gość
on z toba zerwal, tylko nie wprost. ale ty nalezych do dziewuch, ktorym trzeba wylozyc jak krowie na rowie, inaczej nie zakumaja i beda scigac delikwenta do upadlego

Gość gość
O boze, ona już nawet nie rozumie co się do niej pisze :D i serio zaczyma podejrzewac jakies problemy z glowa i emocjami, jak mozna być tak tepa i ograniczona..

Nie chcesz wierzyc to nie wierz. Facet z Toba zerwal, a poniewaz nie ma jaj zrobil to w taki sposob. A zerwal bo najprawdopodobniej ma kogos o czym dowiesz sie za czas jakis. No chyba ze im nie wyjdzie, to wtedy status fb zostanie jaki jest a on ci zakomunikuje koniec przerwy.

Gość Bbbeeaa
Zrobisz jak zechcesz, to Twoje życie. Ale pomyśl w tej przerwie jak będzie wyglądało Wasze życie za 5, 10 czy 20 lat. Czy jesteś pewna, że nadal będziesz pierwsza wyciągać rękę do zgody i wciąż znosić jego humory? Wytrzymasz tak przez całe życie?

Gość Cotooznacza
Czyli jak facet powie, ze chce przerwy to wg was oznacza i to regula ze zrywa?

Gość gość
A co Twoim zdaniem oznacza przerwa w zwiazku? Wyobrazasz sobie na przyklad przerwe w malzenstwie? Przerwe w byciu narzeczonymi?

Gość gość
Ja nie moge uwierzyc ze masz 28 lat. Powinnas juz myslec samodzielnie

Gość gość
inaczej. jezeli facet kocha kobiete, zadne przerwy mu nie w glowie- preciez w trakcie takiej przerwy ktos moglby poderwac mu ukochana! cos mogloby sie jej stac! zakochany facet nie moglby spac po nocach wiedzac, ze ukochana jest gdzies tam, wolna i sama. taka prawda. a ty mozesz sie dalej ludzic, dobrze ci idzie.

Gość gość
Ostarnio,powiedzialam kochankowi, ze chce przerwy.... Tak naprawdę ,to nie mam się juz zamiaru z nim spotkać. Jest dobrym człowiekiem,nie xhxe go ranić,mam nadziei,ze jakoś się to rozmyje.. stad pomysł o przerwie. W sumie ,brak odwagi cywilnej,przyznaje. Ale tak to wygląda.

Gość Cotooznacza
Ostatecznie Jego przerwa trwała niespełna 2 dni , bo przed chwila do mnie napisał. Życzył mi powodzenia na jutro, ponieważ przede mna ważny dzien i prosił żebym sie odezwała jak wroce do naszego miasta (ponieważ jestem na wyjeździe) czyli jutro w nocy/ pojutrze. Chce porozmawiać o tym co ostatnio zaszło bo tez czuje sie pokrzywdzony (wyjaśnił mi dlaczego) i nie chce sie rozstawać poniewaz mnie kocha. Jak wiec widzicie wszystkie sie mylilyscie. Myślicie w sposób stereotypowy zapominając o tym, ze nie wszystko jest albo czarne albo białe, nie potraficie czytać ze zrozumieniem, w ogóle nie znacie, nic wiecie, a wypowiadacie sie tak jakbyście pozjadaly wszelkie rozumy. Mało tego, podejrzewam, ze jest to dla Was śwojego rodzaju rozrywka. Nie macie pieniędzy na wakacje, nie macie z kim na te wakacje pojechac, nie macie swojego życia prywatnego, albo nic sie w tym życiu ciekawego nie dzieje wiec tutaj znajdujecie rozrywkę. Rozrywke, ktora polega na dobijaniu ludzi. Jechaniu po nich najbardziej jak potraficie... Zeby sie wyżyć? Dokopać komuś? Obrazić kogoś? Naublizac? Czerpiecie z tego radość? Jesteście bardzo prostolinijne i hamskie. Taka natura Polaków przecież... Najważniejsze zeby drugi nie miał lepiej i przypadkiem nie był zbyt szczęśliwy ha? Duzo podróżowałam po świecie... Poznałam wiele narodowości , a każda z nich różniła sie mentalnością. Niedawno wróciłam z Tajlandii. Przestawienie sie z życzliwości tamtejszego społeczeństwa na hamstwo Polaków było w tym mięsiacu ciężka przeprawa ehhh... Nie usłyszałam tu ani jednego ciepłego słowa, słowa wsparcia, kszty zrozumienia, jakiejkolwiek empatii . Nie było tu ani jednego obiektywnego postu. Tylko stereotypy i generalizowanie typu zawsze tak jest, każdy taki jest, ja tak miałam wiec i Ty tak będziesz miec, na pewno inna, na pewno nie kocha, na pewno chce rzucić, nie wróci, nie odezwie sie. Zabrakło tylko dopisku tego Ci życzę i w ogóle życzę wszystkiego najgorszego. .. Nie wspominając juz o licznych obelgach,obraźliwych zwrotach w moim kierunku. Tak wiec nauczka dla mnie: przede wszystkim nigdy nie sugerować sie opiniami ludzi takich jacy sie tutaj wypowiadają. To nie jest dobre miejsce. Nigdy juz. Nie założę tu wątku ani sie nie wypowiem. Zrobiłam to pierwszy i ostatni raz. Zajmijcie sie sobą, własnym życie, zamiast tu przesiadywać i gnębic ludzi , lepiej dla was i dla wszystkich.

Gość Żona Saurona
Autorko, niestety ludzie tacy są, że zawsze chcą, żeby innym było gorzej. Przeczytałam cały topik i wnioskuję, ze Twoim związku często następują burze, ale się kochacie i nadal chcecie ze sobą być mimo trudnych charakterów. Miałam podobnie z moim teraz już mężem, często skakaliśmy sobie do oczu o byle pierdoły, ale nasze uczucie zawsze zwyciężało :) Może napisz, o co najczęściej bywają kłótnie i postaram się coś poradzić. Osoby, które mają łatwe i spokojne związki niestety nie potrafią zrozumieć, ze każda para jest inna i u innych może być zupełnie inaczej. Uważam jednak, że Twój partner postępuj***ardzo nie fair w stosunku do Ciebie, milcząc całymi dniami. Powinien jak najszybciej chcieć wyjaśnić wszystkie konflikty, żeby nie narastały wzajemne pretensje i milczenie, to ważne dla dobra Waszego związku. Pozdrawiam :)

Gość gość
mój eks chcial przerwy i niestety okazało się, że to z powodu innej dziewczyny... :(

Gość gość
Ogarnij się dziewczyno. Przez takie osoby jak ty ktoś kto chce dobrze doradzić innej osobie nie doradzi, bo i po co skoro i tak na koniec zostanie zjechany.

Gość gość
Cytuję: Ja zawsze blagalam o rozmowe, o próby naprawienia sytuacji, spotkanie. Komentarz: I jeszcze stopy liż.

Gość gość
to smutne