Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Białkomocz

Polecane posty

Gość gość

Witam. Miesiąc temu wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem wyrostka. Okazało się, że zawiniła nerka i wykryto u mnie białko w moczu (3700 doba). Dostałam antybiotyk i trafiłam na oddział nefrologii, gdzie zrobiono mi badania krwi na choroby autoimmulogiczne. Od tego czasu nie mam żadnego antybiotyku, gdyż powiedziano mi, że zawiniło zakażenie układu moczowego i "padło" na nerki. Białkomocz zmniejszył mi się też do 2000 na dobę. Powiedziano mi, że organizm sam sobie teraz poradzi, ale to mnie nie uspokoiło.. Mam pytanie.. Czy lekarze lecą sobie w kulki czy naprawdę mam przestać się martwić? (W USG czysto, w rtg także) Dodaje wyniki Barwa moczu - jasno żółty przejrzystość - lekko mętny cięża właściwy 1.020 Odczyn 6.0 Białko w moczu obecne Glukoza Nieobecna Ciała ketonowe - obecne Bilirubina - nieobecna Urobilinogen - w normie Azotyny - nieobecne Leokocyty - nieobecne Erytrocyty - obecne Nabłonki - płaskie dość liczne Bakterie były liczne, teraz ponoć brak Biochemia - sód w surowicy 138.2 Potas 3.85 Glukoza 106 Mocznik 11 Kreatynina 0.72 e-GFR 108 Białko całkowite 6.5 Białko C-Reaktywne 2.5

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować