Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podać antybiotyk czy się wstrzymać

Polecane posty

Gość gość

wiem wiem, ze nie ma tu lekarzy ale moze sa tu bardziej doswiadczone mamy, ktore cos poradza. Otoz cora ma 3,5 roku, bylismy z nia niedawna nad woda kilka dni... po 3 dniach od powrotu mloda zaczela posikiwac i narzekac na lekkie pieczenie. W noc dostala temperatury. Nast. dnia bylismy z wynikami moczu u lekarza. Zero oznak infekcji, gardlo, uszy, oskrzela czysto. Lekarka stw. ze wirusowka, przepisala jedynie masc clotrimazolum do smarowania na "dolna" infekcje. Wczoraj spokoj caly dzien bez temp tylko bol brzucha(bez wymiotow i biegunek). Dzis temp. 38.7, i pobolewa brzuch. Dzis ponownie u lekarza ale na sor-niemily mlody gbur, stwierdzil, ze moze to od wody... a moze cos innego on nie wie:/ masakra przepisal antybiotyk na "wszystko" amotaks. Oczywiscie wykupilam ale nie wiem czy podac. Moze to faktycznie wirusowka, tylko nie wiem ile moze trwac bo to bylby dop. 3 dzien temp. doradzcie co robic, czy jutro znow jechac do lekarza(dziecko juz zestresowane tymi wizytami) czy dac ten lek czy poczekac jeszcze.

Gość gość
Moim zdaniem,cos sie rozwinęło...ja bym podała,ma dużą temperaturę

Gość gość
ja bym zbijala goraczke i poczekala do jutra i poszla do swojego lekarza. poza tym zasada jest taka ze gdy jest goraczka to czeka sie 3 dni a 4 jak nie przechodzi daje sie leki czy antybuotyk

Gość gość
Pamietam, kiedy mi w dziecinstwie przepisywali antybiotyki z byle powodu, skonczylo sie to przewlekla grzybica a pozbycie sie jej i odbudowanie prawidlowej flory bakteryjnej to mordega. :( Przepisywanie antybiotyku przez lekarza tylko dlatego, ze nie potrafi postawic diagnozy jest co najmniej nieodpowiedzialne. Ty musisz zadecydowac, czy podac go maluchowi, czy poczekac do jutra i odwiedzic bardziej kompetentnego lekarza. Wszystko zalezy od tego, jak dziecko bedzie sie czulo. Powodzenia :)

Gość gość
Tez nie jestem zwolenniczką faszerowania dzieci i w ogóle nikogo antybiotykami,ale myślę,że w tym przypadku coś się rozwja ,doszedł ból brzuszka,wysoka temperatura,czyli nie ma poprawy,a jest gorzej-dlatego ja,dałabym ...

Gość gość
dzieki dziewczyny,moze powinnam zrobic jeszcze posiew? czy mozliwe, ze badanie moczu ogolne jest ok a w posiewie wyjda bakterie?

Gość gość
tylko, ze wyniki posiewu bede pewnie po 2 dniach i znowu tyle czekac:( wszystko mi wskazuje na zapalenie ukladu moczowego, te posikiwania, czestomocz, pieczenie... potem poprawa tzn juz nie posikiwanie ale co jakis czas pobolewania brzucha. No nic jutro pojade do swojego lekarza ponownie

Gość gość
Poczekałabym do jutra i zrobiła badania moczu, morfologię i crp, ewentualnie szybki test na paciorkowce i dopiero z wynikami poszła do lekarza, on nie jest jasnowidzem, skoro nic nie widać " gołym okiem" trzeba zrobić badania.

Gość gość
tak, tez zrobie, dziekuje za wszystkie rady pozdrawiam

Gość gość
Jak podejrzewasz zapalenie pęcherza, to kup dziecku żurawinę do ssania i wygrzewaj jej pęcherz termoforem. To chyba najprostsze i najbezpieczniejsze.

Gość gość
ale jest gorzej nie lepiej,to na co czekać?

zgadzam się z przedmówcą powyżej w przypadku takich infekcji żurawina sprawdza się idealnie.