Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjeżdżam z rodziną w ciemno z tego chorego kraju. Wolę Anglię.

Polecane posty

Gość gość
To pochwal sie jakas dawalas stawke dla tej opiekunki (nie mowiac o podatku). Jak 5 na godzine to co sie dziwisz ze nie bylo chetnych.

Gość gość
To gdzie bedzie spala?? mieszkala? Jada w ciemno ro raczej np nie do znajomych..

Gość gość
ogloszen moja droga wszedzie jest pelno, nawet w Polsce tylko ze na jedno ogloszenie przypada z 200-300 a moze i wiecej chetnych no chyba ze jestes swietnym specjalista w danej dziedzinie to automatycznie konkurencja jest mniejsza

Gość gość
5 f? za godzine przy dziecku??? Tys chyba oszalal gosciu! wiem co to jest praca , 5 f na godz to Ty chyba masz,wspolczuje z reszta Dawalam 7,5 na godzine ,robota na czarno wiec bez podatku , 4 godz na dzien (czasme ludzie wola na czarno!) ale wybrac kogos konkretnego to bylo uwierzcie mi naprawde ciezko...a patologie widac na odleglosc np przyszla dziewczyna z cyckami na wierzchu no to juz pozamiatane ,niech szuka pracy gdzie indziej(mam w sumie 4 synow, inie potrzebuje cizi spod wiejskiej dyskoteki u nas wdomu)

Gość gość
Malo tego ogloszenie dodawal moj maz ,takze sie nie spodziewala ze zastanie kobiete w domu . Naprawde dla takich ludzi ja tu nie widze miejsca. A co do ludzi swiezo przyjezdzajacych to -my juz nie pomagamy , bo ludzie sa chamscy,patrza tylko zeby wykorzystac.Moj maz nie raz zalatwiaj prace dla takich ,a potem nawet dziekuje nie uslyszelismy ,to jescze mial gowniarz pretensje ze praca mu nie pasuje (na hurtowni) jakby to byla firma mojego meza... Albo drugiego wozil naszym samochodem zeby chlopak nie jezdzil w deszcz rowerem ,no a bloto zastalo u nas w aucie, jak powiedzialam zeby posprzatam , to zasmial mi sie w twarz! A jak widze na naszej ulicy ,te Polki ,mamuski majace dzieci tylko po to zeby miec benefity , to rozmawiam z dziecmi po angielksu bo wstyd...wszyscy pijacy,cwaniacy ,i to kurewsto ..

Gość gość
Wspolczuje ci kobieto za to gdzie mieszkasz i sie obracasz, ale widac ze chcialas tanio to masz to co masz. Wiec nie wiem skad to zdziwienie.

Gość gość
och nie musisz mi wspolczuc ,naprawde ,mysmy pomagali calkiem obcym osoba,takich ktorzy na necie szukaja pracy. Moja opiekunka jest na poziomie kobieta. A mieszkamy w naprawde w pieknym miejscu, mamy prawdziwych przyjaciol... wiec Twoje wspolczucie jest mi naprawde niepotzrebne :) A zdziwienie moje o tyle wieksze ,gdyz nie obracam sie w kregach typowynie ch wiochmenow i ich panienek :) Co mnie dziwi ,ze Polacy jako jedyny narodod nie trzymja sie razem ,kopia dolki ,nie pomagaja.. Np Hindusi(nasi przyjaciele) dla nich najwazniejsz ajest rodzina , i np taki Hindus ktory nie ma tych samych wiezow krwi ,co on ,tez jest z nimi , bo to kuzyn i koniec....I my jestesmy tez ich rodzina...

Gość gość
Ajajaj wez sie nie zesraj kobieto, bo tak jestes podniecona ze szok. Widac ze z konkretnej gleby tu przyjechalas, i wszystko co zagraniczne to doprowadza cie do extazy.

Gość gość
Tak wolę te j**ane Uk,co tak inni je pięknie zwą. W Polsce jest okropnie,a Twoje wysiłki idą na nic xx Moje? Zrozumcie w koncu, ze nie wszyscy w Polsce sa tak zdesperowaniu, ze jada do UK myc kible, zeby "zyc godnie" .Niech kazdy mierzy własna miarą.

Gość gość
okropienstwo dla idiotow powiem tylko ze jak ja musialam wyjezdzac to nie bylo powrotu, byla polityczne scena. Teraz to badziewie za chlebem, wstyd hanba obciach.-

Gość gość
Ojojoj zrobila sie pyskowka a temat byl o wyjezdzie w ciemno z dziecmi. Autorka juz chyba z tego ciemnego wyjasdu zrezygnowala?

Gość gość
Bo zamiast ruszyc dupe i pomyslec mozgiem w swoim kraju, to wszyscy uciekaja na przyslowiowa latwizne czyli emigracje. Same cioty i tepe strzaly tak robia, ale plus ze kraj sie oczysci z tych mieczakow i niedorajd zyciowych.

Gość gość
No bo nic prostszego, niz myc kible i zmywac gary tylko dlatego, ze gdzieś wiecej płacą, nie trzeba wysilac mózgu.

Gość gość
Idioci ! czy Wy naprawde myslicie , za kazdy Polak pracujacy w UK myje gary i szoruje kible???? Otoz nie, w koncu to zrozumcie!!!Raz na zawsze Polacy sa na wysokich stanowiskach ,menagerowie,maja wlasne firmy,maja pod soba duuzo ludzi i sa odpowiedzialni codziennie za mase kasy, i taka tez kase zarabiaja...

Gość gość
^^ Idioto no i co z tego, co z tego? Dowartosciowales sie juz?

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie wyjezdzaja tlumami 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Ta maasa kasy to 6.31-10f/godz brutto :D

Gość gość
Ja mam 10.50 i nie narzekam robie 55godz tygodniowo iz bonusem mam minimym 600co tydzien na miesiac odloze 6 tys pln a w polsce co? Wcale ze nie zarabialem 3 tys do reki i uja zostawalo zycie jest tam drogie po co bronicie ten kraj pelen paradoksow gdzie urzednicy patrza na wszystkich jak na zlodzieji...i mozna byloby jeszcze wymieniac pol dnia tutaj za minimum nic nie odlozysz ale mozna w miare godnie zyc a jak mozna zyc w pl za minimum brak slow zeby bronic tegoglupiego kraju bogatych jeszcze rozumiem ale pewnie wiekszosc tych burkow co tutaj tak szczeka to nawet pracy nie ma...

Gość gość
skoro zarabiasz w funtach, to dlaczego podajesz odlozone pieniadze w zlotwkach? po 6 tysi lepiej brzmi niz tysiac funtow? Do tego walisz 15 godzin nadgodzin tygodniowo, no faktycznie z******te eldorado.

Gość gość
w Polsce 1/3 dzieci rodzi się w totalnej biedzie poniżej minimum egzystencji - cudownie w tej Polsce co?

Gość gość
właśnie o tym mówią w telewizji!

Gość gość
w Polsce 1/3 dzieci rodzi się w totalnej biedzie poniżej minimum egzystencji - cudownie w tej Polsce co? x x Tutaj z tym jest wcale nie lepiej, wiec juz sie tak tym nie jaraj kolego.

Gość gość
Totalna bieda to bywa w Indiach, Afryce i Ameryce Pd. U nas na ogol lenistwo i niezaradnosc rodziców.

Gość gość
w Polsce 1/3 dzieci rodzi się w totalnej biedzie poniżej minimum egzystencji - cudownie w tej Polsce co? x x Tutaj z tym jest wcale nie lepiej, wiec juz sie tak tym nie jaraj kolego. xxx chyba żartujesz??? w UK każdemu dziecku przysługuje child benefit nawet jeśli rodzice dużo zarabiają a jeśli zarabiają mało to mnóstwo innych dodatków na dzieci - w Polsce nic! piszę nic bo 77 zł rodzinnego to właśnie nic!

Gość gość
Hahaha Child Benefit :D i co za to mozesz kupic jak koszty zycia pozeraja ci kase? Nie mowiac juz o kosztach opieki czyli zlobki, przedszkola itp.

Gość gość
"gość dziś skoro zarabiasz w funtach, to dlaczego podajesz odlozone pieniadze w zlotwkach? po 6 tysi lepiej brzmi niz tysiac funtow? Do tego walisz 15 godzin nadgodzin tygodniowo, no faktycznie z******te eldorado. " nic nie lepiej ziomek poza tym to nie jest 1000 a 1200 funtow pracuje wiecej ale wiem za co w polsce mozesz sobie zyly wyprowac i ci zaplaca "pod stolem " podaje w pln bo cala kasa laduje odrazu na lokatach w pl jesli ty nie rozumiesz ze pl to taki kraj w ktorym sie dobrze zyje pod warunkiem ze masz pieniadze to widocznie urodziles sie w bogatej rodzinie i nie masz za duzo wspolnego z 70% reszty spoleczenstwa odloze na dzialke i chate to dopiero wroce wczesnij to jak zalozenie sobie petli na szyje tutaj ludzie splacaja kredyt w 15 -25 lat kredyt to rownowartos 1/2minimum a w polandii dostac kredyt.... pozyczysz 300 oddasz 500 i maja cie na cale zycie robota do pracy ludzie sie chwala jak oni zyja w pl jakimi furkami jezdza a wszystko wziete na kredyt mam takiego kumpla fura dom mowie chodz zrobimy jakis wypad za tydzien a on ze nie bo bylismy juz w sobote a on teraz musi oszczedzac bo placi rate za mieszkanie w bloku ktore pochlania cala jego wyplate 2tys i zyja za 1500zl ktore zarobi dziewczyna :/

Gość gość
Droga Pani która mieszka za granicą i pomaga, mi Pani pomoże moze?

Gość gość
hej jak mma Ci pomoc? jakiej pomocy oczekujesz?

Gość gość
Mi Polacy nie pomogli a arabka mi robotę załatwiła i jestem jej wdzięczna do końca życia . Praca w Boots :)

Gość gość
Praca w Boots? Jako kto? Pół etatu czy cały ?