Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie bedzac juz dziewicami zakladacie biale suknie?

Polecane posty

Gość gość

Wstyd wam czy co?

Gość gość
ale jestes poje*bany :o lub poje*bana :)

Gość krejzidejzi
wstyd mi nie jest, bo i nie ma mi być czego wstyd. seks uprawiałam tylko z moim narzeczonym, ale seks i orgazmy to coś tak wspaniałego że sobie tego nie odebrała. a białą może i założę bo mi nieźle w tym kolorze ale nigdy w życiu bezę do stóp tylko krótką białą kieckę :P albo czerwoną, ale pewno białą...

Gość gość
bo to jest jeden( nieobowiazkowy) ze zwyczajow slubnych na calym swiecie, tak samo jak marsz Mendhelsonna urzadzanie wesela, czy skladanie zyczen..

Gość gość
ja mialam kolorowa, nie ze wstydu, tylko nie czułam potrzeby. A jak kto chce, niech wklada.

Gość gość
Bo tak nam się podoba, a tobie gówno do tego.idzimy do łśubu w ciazy, albo robiny rqazem z chrztem, bo tak nam pasuje.a tówj kościół łyka wszystko za odpowiednią opłatą, tylko tego w tym temacie możńa się wstydzić, pazerności kleru, niczego wiecej,.

Gość gość
BO MOŻEMY.

Gość gość
Bo tak nam się podoba, a tobie g***o do tego.idzimy do łśubu w ciazy, albo robiny rqazem z chrztem, bo tak nam pasuje.a tówj kościół łyka wszystko za odpowiednią opłatą, tylko tego w tym temacie możńa się wstydzić, pazerności kleru, niczego wiecej,. xxx no - dodalambym tu jednak,ze wlasnej hipokryzji, bo naprawde nie ma obowaizku brac slubu koscielnego.

Gość gość
Bo nam się biały kolor podoba.

Gość gość
obowiazku nie ma, ale można brać słub ładny z oprawą muzyczną w kościele, nie tylko z powodów religijnych.Ja brałam , bo to ładna uroczystość.Nie ma wiary prawdziwej w kościele, obecnie to sekta dla moherów, wieć nie traktuję tej istytuaji specjalnie poważnie, ale biorę slub itp, bo mi tak psuje i mam taką możliwosc, tyle w temacie, nei dorabiajcie zbednej ideologii.

Gość gość
Jaka hipokryzja jak ksiądz co ma babę nam śłubu udzielał, kto dzisiaj żyje wedle prehistorycznych nakazów.nikt, w tym księza, owieszeni złotem w drogim brykach, czym przy tej rozpuście klechó jest jakiś tak anonimowy slub niedziewicy?Niczym.

Bo ludzie to zakłamani hipokryci. Pluje na te szmateksy polskie. Biała sukenka, ksiądź, kościół a przed ostro się bzykała z każdym na wsi a teraz udaje wspaniałą panne młodą.

Gość gość
Biała suknia to ładna tradycja, obrzęd, , tak jak wiele innych, co w tym dziwnego?

Gość krejzidejzi
ja zawsze uważałam że to hipokryzja patrząc na religię trochę z góry iść do ślubu ale nigdy nie zakładałam że będę brać ślub póki się nie zakochałam i póki mi się ukochany nie oświadczył, uszczęśliwienie bliskiej osoby chyba jest warte :P

Gość gość
S*******laj Krzysiu pierdzieć pod kołderkę, tutaj twoich kretynizmów , sio. Faktycznie k******o da się ukryć pod biała sukienką, weż czasem pomysł, anie tylko się ośmieszasz. Skoro księdzu to nie przeszkadza, tobie tym bardziej nie powinno.

Gość gość
98% patrzy z boku, ale idzie, bo śłub w kościele jest łądny, no i totaka nasza tradycja jak karp na wigilię, nic innego.

Gość gość
obowiazku nie ma, ale można brać słub ładny z oprawą muzyczną w kościele, nie tylko z powodów religijnych.Ja brałam , bo to ładna uroczystość.Nie ma wiary prawdziwej w kościele, obecnie to sekta dla moherów, wieć nie traktuję tej istytuaji specjalnie poważnie, ale biorę slub itp, bo mi tak psuje i mam taką możliwosc, tyle w temacie, nei dorabiajcie zbednej ideologii. Xx zauwaz, ze jednak w kosciele oprocz ladnej oprawy jest cos takiego, jak przysiega malzeńska i deklaracja wiary - ktore skladasz wobez zgromadzonych. Dziwne jest nie traktowac swoich przysiag powaznie.

Gość gość
Panna móda przed slubem moze i sztab wojska obsługiwać, wierność dopiero śłubuje w czasei śłubu.Wieć Krzysiu bredzisz.

Gość gość
Biala sukienka to fatycznie karp na wigilię- i mozna sobie spokojnie ja wlozyc do slubu cywilnego, natomiast to co sie deklaruje w kosciele to dla nie- katolika krzywoprzysiestwo.

Gość gość
Powaznie traktuję, miłosć była powaznie, wiernosc poważnie, to jest najistotniejsze, reszta to obrzędy, czyli kwestia ruchoma. Dlaczego nie powaaznie, bo nie wierzę w klepanie paciorków i te mega nudne ględzenia w kościele, to nijak ma się do prawdziwej wiary w boga, do bycia wierzącym i dobrym człowiekiem.To się nawet wyklucza.

Gość gość
Dlaczego do sywilego, w kosćele jest łądniej, muyzyka lepsza, efektowniej.Organizatorzy za opłatą slubu udzielją, nikt się nie krzywi, wieć co was to obchodzi,Nam ksiadz nie robił najmnijeszych prblemów, a nigdy wcześniej nie widział nas w kościele.Opłata sowita i impreza byłą udana.

Gość gość
Niekatolik nie ma przywoprzysięstwa, w definicji.Przecież w kośćiele śłub moze brać osoba niewierząca, lub innej wiary, a co dopiero mówić o katolickim śpiochu, który się budzi od okazji do okazji, ten to tym bardziej moze.

Gość maciek prawiczek
dziewice wymarly jak dinozaury taka jest prawda

Gość gość
Dokładnie, nie trzeba być osobą wierzącą,,aby brać ślub w kościele.Tak to włzsnie jest dewotki świętsze od papieża alarm wszczynają, a kościołowi to lotto.

Gość gość
biala suknia nie jest symbolem dziewictwa, kto ci takich bzdur naopowiadal? w czasach wiktorianskich ten kolor stal sie modny bo snoby chcialy nasladowac krolowa angielska.

Gość gość
A co ma białą sukienka do dziewictwa, nie mów, z ewierzysz w te wszystkie zababony, bo to grzech.

Gość krejzidejzi
kościołowi wierności i bycia przy nim do końca życia przysięgać nie będę, ale swojemu chłopu tak - i tą przysięgę biorę serio :P

Gość gość
Czego mamy się wstydzić, super udanego sexu?Lecz sie na głowę.Co ma kolor kiecki do tego?

Gość krejzidejzi
j.w. kobietka dobrze prawi