Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja matka jest zdziwiona, ze żyje nam się cienko w UK

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy w Londynie. Razem zarabiamy 2500 mc Ledwo nam starcza, a jak coś raz powiedziałam to ona zdziwiona, no bo jak to skoro obydwoje pracujemy, nie mamy dzieci, mieszkamy za granica, to, ze pewnie kasa szastamy, żyjemy w najdroższej dzielnicy i żywimy się w najdroższych sklepach. brak slow ... Was tez to dziwi? Wcale kasa nie szastamy, bo nie ma czym.

Gość gość
to może poszukajcie lepiej płatnej pracy?

Gość gość
nic nie poradzisz na to, że masz głupią matkę - matek się nie wybiera

Gość gość
a wy wynajmujecie pokój czy mieszkanie tylko dla siebie? bo to tez ro bi wielka roznice

Gość gość
mieszkanie, 1 bed, ale myślimy o pokoju, bo jest kiepsko finansowo

Gość gość
typowe zaściankowe polskie myślenie a mamuśka to jeszcze pewnie przeliczyła funty na złotówki to się dziwi, ze jak tyyyle kasy nie starcza heh

Gość gość
A nawet gdybyś jak to ona ujmuje szastala, to i tak oznacza to, ze nie starcza ci na życie, bo gdybyś miała tej kasy jak lodu, to od jej wydawania niewiele by ci ubyło.

Gość ja sie wypowiem i
Moja widzi, ze nam sie dobrze zyje, ale i tak zawsze troche narzekam, bo ona mysli, ze mamy kase bo w UK to tak za samo siedzenie i samo UK to juz sie ma, bo przeciez razy 5... Zyje nam sie w miare dobrze, bo mierzymy realnie ile mozemy wydac, na co nas stac i oszczedzamy. Rozsadnie. Z kolei moj brat i jego zona siedza na benefitach, z dziecmi, widze, ze dobrze im sie powodzi, ale rodzina mysli ze kiepsko daja, dlatego od nas mozna ciagnac, a od nich juz nie bo oni tacy biedno sa