Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjagoda

Córka boi się krzyku innych dzieci.

Polecane posty

Gość jjjagoda

Moja córka za kilka dni kończy 8 miesięcy. Powiedzcie mamy czy Wasze dzieci miały podobnie. Otóż moje dziecko boi się krzyku innych dzieci. Jest zaciekawiona ich obecnością,ale jak tylko dziecko wyda z siebie głośny dźwięk to zaczyna płakać. Ostatnio popłakała się w autobusie,bo inne dziecko zaczęło sobie dosyć głośno "mówić w swoim języku". Wczoraj zareagowała podobnie na 7-miesięczna córkę mojej koleżanki. Zastanawiam się czy to minie,czy jest to cecha jej charakteru. Dodam,że jest jedynaczką,więc nie jest przyzwyczajona do krzyku dzieci.

Gość gość
Mój Mały też tak miał, przeszło z wiekiem.

Gość gość
poczytaj sobie o nadwrażliwości słuchowej, ja mam coś takiego (przechlapane ) i jedno z moich trojga dzieci też :(

Gość gość
Normalna reakcja jaka nadwrażliwość ?

Gość jjjagoda
Mam nadzieję,że to normalna reakcja i przejdzie jej kiedyś. O nadwrażliwości chyba nie możemy mówić,bo na nic innego nie reaguje w ten sposób. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
mój syn ma 4 lata, ma 2 starszych braci, a mimo to reaguje dość intensywnie na krzyki innych dzieci - u nas w domu się nie krzyczy, moje dzieci nie są dzikusami, nie drą się. dlatego syn po prostu boi się jak inne dzieci krzyczą - nie mówię o lekko podniesionym tonie, niektóre dzieci po prostu drą się na całe gardło bo coś tam, wrzeszczą, piszczą, wiją się po podłodze. syn jak zobaczył taką scenę w sklepie to mu łzy w oczach stanęły bo myślał że temu dziecku jakaś krzywda się dzieje. jak w przedszkolu mieli taką jedną koleżankę, która wyła na cały regulator jak mama ją zostawiała, to też się zawsze mocno przejmował, próbował ją przytulać, pocieszać. nie umie obojętnie stanąć czy normalnie się bawić jak dziecko płacze. po prostu jest wrażliwy.

Gość gość
Moj syn ma zespól aspergera i bardzo draznia go głosne dzwieki