Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za szpiegowanie dziewczyny mogę mieć problemy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie. Otóż kiedyś spotykałem się z kobietą, która nawet mi się podobała, ale ponieważ poznałem ją przez portal Sympatia.pl, postanowiłem sprawdzić, czy jest porządną kobietą i w tym celu, zainstalowałem na jej komputerze program szpiegowski. Okazało się, że pani zorientowała się iż ją szpieguję i postanowiła się na mnie zemścić opisując na różnych forach, między innymi tym forum moje przypadłości i ośieszając mnie. Oczywiście nie podawała moich wrażliwych danych, ale wiedziała że ja to czytam i bardzo mnie to boli. Więc ja również ośmieszałem ją, podając jej dane wrażliwe, a także pisząc z jej poczty obraźliwe maile do jej kilku przyjaciół, doprowadzając do zerwania kontaktów, między innymi z jej długoletnią miłością. Ta pani tak się tym zdenerwowała, że postanowiła zgłosić to w prokuraturze. Olałem to, ale dziś dostałem wezwanie do sądu. Nie odebrałem jeszcze wezwania, bo się boję że to może być w tej sprawie. Bardzo się boję, że może mi co grozić. Poradźcie, co robić w tej sytuacji? Jak się bronić, źżeby to ona poniosła karę a nie ja?

Gość gość
Oczywiscie ze cos Ci moze grozic, zachowales sie jak ostatni gowniaz i to glupi, ona zreszta nie lepsza. Nie wiem jakie sa konkretnie konsekwencje karne ale jakas tam grzywne to na pewno spokojnie moga Ci nalozyc jesli jej prawnik sie postara.

Gość gość
w pewnym momencie jedna ze stron mogła to przerwać i spróbować nawiązać porozumienie. szkoda że tak się nie stało. aczkolwiek zdaję sobie sprawę że czasami trudno jest porozumieć się z kimś z kim jest się skłóconym

Gość gość
No mam nadzieję że pojadą z tobą jak z taczką gnoju , bo na nic innego nie zasługujesz . Zachowanie typowe dla kogoś zakompleksionego , nie dojrzałego . Instalacja oprogramowania szpiegowskiego na czyimś komputerze bez jego zgody jest karalna ( nie wiem co za to grozi ale jest tak na bank) jeśli dodatkowo na skutek twoich gówniarskich działań pani rozpadł się związek to może podać cię z powództwa cywilnego za straty moralne itp czego szczerze ci gnojku życzę .

Gość gość
Jesteś moim mistrzem. Po pierwsze to stalking i za to grozi 10 lat(max), dostaniesz jakiś rok. A dwa to instalacja oprogramowania,Art. 267. (218) §1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego. § 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem. § 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3 ujawnia innej osobie. § 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Pozdro i życzę powodzenia.

Gość gość
tylko że ja nic złego nie zrobiłem. Po prostu chciałem ją sprawdzić, a potem męska duma wzięła górę jak czytałam co ona tu wypisuje. Moje intymne problemy, że jestem krótkodystansowcem w seksie, że często zapalam się przed penetracją, że nie dbam o siebie, mam fatalną skórę, że jestem flejtuchem, no to ja też opisałem gdzie pracuje, co robi, opisałem jej nowego chłopaka i wysłałem parę przykrych maili do jej przyjaciół. Ale to w końcu nic takiego. Nie zrobiłem jej nic złego.

Gość gość
Jak to nic złego nie zrobiłeś ? Już sama instalacja oprogramowania szpiegowskiego w cudzym komputerze jest czymś złym , ale widzę że ty nie widzisz w tym nic złego . Właśnie choćby dlatego powinieneś ponieść konsekwencje , żeby ci się w głowie naprostowało - co jest złe a co dobre . Jeszcze te hasła- bardzo się boję , co zrobic żeby ona poniosła karę a nie ja .....Tak naprawdę to jestem ciekaw czy ten wątek założyłeś serio czy dla jaj , bo jak serio to nie zła niedorajda z ciebie.

Gość gość
nooo z taką linią obrony to spodziewaj się kary maksymalnej :)